Sayfa 631/637 İlkİlk ... 131531581621629630631632633 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Bu başlığın kıymetini ve anlamını bence üye ya da ziyaretçi olarak okuyan bütün gençler çok çok iyi biliyor ... Ama kanaatime göre bu başlığın kıymetini bilmeyenler ; gençleri sanki yaşıyla ,tecrübesiyle ezerek kendi tespitlerini genel doğruymuş gibi dikte etme mantığına giren yaşlılar ( yaptım mı bilemiyorum ama buna baştan ben kendimi de dahil edeyim ki bencillik etmiş olmayayım )... kimse kimsenin doğrusuyla hareket etmek zorunda değil . Kimse kimsenin bilgisine eşitlenmek zorunda değil... öğretmek bu değil... Bak sen bildiğin gibi yap noolacak görürsün demek fikir vermek yol göstermek değil... Hayatın akıp giden gerçekleri arasında hiç bir şey ekonomi kitaplarında anlatıldığı gibi uygulanabilir değil. Bunları ülkeler bile yapamazken bireylerin muntazam yapması beklemek komik . Herkes yaşına başına göre okuyup ,yazıp ,çizip, dinleyip ,gelişip ,karar veriyor , yol bulmaya çalışıyor. Herkes her yatırım enstrümanını kullanacak diye bir zorunluluk yok. Eğer koçluk etmekse amaç hiçbir yaşlı hiçbir gence geriden geliyor diye bir şeyleri tek doğru gibi dikte etmemeli . Problem burada...Gençler düşündüklerini hatalı ifade etmiyor ...Yaşlılar cevap verirken kendilerini hatalı ifade ediyor. Gençler kendilerini hatalı ifade etse bile, zaten her şekilde onların hatalı ifade etme hakları yaşlılardan çok fazla. Eğer burada yaşını almış herkes portföy , tecrübe, bilgi , kazanç yarıştırmaya başlarsa, Sn Cautionary başlattığı güzeller güzeli bu başlık amacından sapar. Kimin kimden fazla parası ya da mal varlığı var , kimin portföyü ne kadar bunu kimse buralarda tartışmamalı... Dudu Abi'nin en çok kullandığı cümle her yiğidin yoğurt yiyişi farklı... İşin özü budur. Gerisi hikayedir... Zeki insan zaten alacağını kaydeder zaman içinde tecrübesi arttıkça da pratik eder. Doğruysa eğer kaydettiğini benimser , yok ona doğru gelmediyse işine yaramadıysa siler geçer kayıtlarından... Yoksa burada tartışmalar sığlaşır. Biz gençlere bu hesapları anlatmak için yazmıyoruz. Zaten bu hesaplara zerre kadar ihtiyaçları yok. Onlar bizden çok daha zeki. Her şeye her yerden ulaşabilirler... Bu forum tek kaynak değil... Paranın ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Yoksa 30-35 yaşında , işini gücünü ,mevkiini almış, evli barklı , belki burada yazan herkesten daha zeki gençlere ,kürsüden hitap eder gibi seslenmek bence çok hazmedilebilir bir tarz değil... Çünkü bizde gençtik ve aynı yollardan geçtik. herkes dışarıdan bilgi edinip kendi doğrusunu belirledi.. Şu an burada yazan gençlerin ,10 sene sonra borsa da ya da diğer yatırım araçlarında kendilerini ne kadar geliştirebileceğini ya da burada yazanlardan çok daha başarılı olup olamayacaklarını kimse hesaplayamaz. O yüzden yaşı ilerde ve daha tecrübeli olanların yıpratıcı olmaması gerek. Bu iş başarma yarışı değil. Kimin hangi stratejiyle hangi doğruyla başarıp başaramayacağını bilmiyoruz. Buna şimdiden burada teşhis koymak bence kimsenin haddine değil...Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

2.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Bu başlığın kıymetini ve anlamını bence üye ya da ziyaretçi olarak okuyan bütün gençler çok çok iyi biliyor ... Ama kanaatime göre bu başlığın kıymetini bilmeyenler ; gençleri sanki yaşıyla ,tecrübesiyle ezerek kendi tespitlerini genel doğruymuş gibi dikte etme mantığına giren yaşlılar ( yaptım mı bilemiyorum ama buna baştan ben kendimi de dahil edeyim ki bencillik etmiş olmayayım )... kimse kimsenin doğrusuyla hareket etmek zorunda değil . Kimse kimsenin bilgisine eşitlenmek zorunda değil... öğretmek bu değil... Bak sen bildiğin gibi yap noolacak görürsün demek fikir vermek yol göstermek değil... Hayatın akıp giden gerçekleri arasında hiç bir şey ekonomi kitaplarında anlatıldığı gibi uygulanabilir değil. Bunları ülkeler bile yapamazken bireylerin muntazam yapması beklemek komik . Herkes yaşına başına göre okuyup ,yazıp ,çizip, dinleyip ,gelişip ,karar veriyor , yol bulmaya çalışıyor. Herkes her yatırım enstrümanını kullanacak diye bir zorunluluk yok. Eğer koçluk etmekse amaç hiçbir yaşlı hiçbir gence geriden geliyor diye bir şeyleri tek doğru gibi dikte etmemeli . Problem burada...Gençler düşündüklerini hatalı ifade etmiyor ...Yaşlılar cevap verirken kendilerini hatalı ifade ediyor. Gençler kendilerini hatalı ifade etse bile, zaten her şekilde onların hatalı ifade etme hakları yaşlılardan çok fazla. Eğer burada yaşını almış herkes portföy , tecrübe, bilgi , kazanç yarıştırmaya başlarsa, Sn Cautionary başlattığı güzeller güzeli bu başlık amacından sapar. Kimin kimden fazla parası ya da mal varlığı var , kimin portföyü ne kadar bunu kimse buralarda tartışmamalı... Dudu Abi'nin en çok kullandığı cümle her yiğidin yoğurt yiyişi farklı... İşin özü budur. Gerisi hikayedir... Zeki insan zaten alacağını kaydeder zaman içinde tecrübesi arttıkça da pratik eder. Doğruysa eğer kaydettiğini benimser , yok ona doğru gelmediyse işine yaramadıysa siler geçer kayıtlarından... Yoksa burada tartışmalar sığlaşır. Biz gençlere bu hesapları anlatmak için yazmıyoruz. Zaten bu hesaplara zerre kadar ihtiyaçları yok. Onlar bizden çok daha zeki. Her şeye her yerden ulaşabilirler... Bu forum tek kaynak değil... Paranın ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Yoksa 30-35 yaşında , işini gücünü ,mevkiini almış, evli barklı , belki burada yazan herkesten daha zeki gençlere ,kürsüden hitap eder gibi seslenmek bence çok hazmedilebilir bir tarz değil... Çünkü bizde gençtik ve aynı yollardan geçtik. herkes dışarıdan bilgi edinip kendi doğrusunu belirledi.. Şu an burada yazan gençlerin ,10 sene sonra borsa da ya da diğer yatırım araçlarında kendilerini ne kadar geliştirebileceğini ya da burada yazanlardan çok daha başarılı olup olamayacaklarını kimse hesaplayamaz. O yüzden yaşı ilerde ve daha tecrübeli olanların yıpratıcı olmaması gerek. Bu iş başarma yarışı değil. Kimin hangi stratejiyle hangi doğruyla başarıp başaramayacağını bilmiyoruz. Buna şimdiden burada teşhis koymak bence kimsenin haddine değil...Sevgiler... Saygılar...
    teşekkürler.

3.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Müfteri olduğunuzu itiraf etmissiniz bu cevabınizla.. Lutfen özür dileyin ve o yazınızı silin...
    Mesajımı sildim, sizin sayın dudu'ya sorduğunuz soruya cevap yazdığım için de özür dilerim. Daha doğrusu sizi muhatap alıp yazı yazdığım için kendimden özür dilerim herşeyden önce. Lütfen kabul buyrun ve bundan sonra benim herhangi bir yazımı okumayın ve alıntılamayın, saygılarımla.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

4. Maalsef ülkemizin genel sorunu bu..Yaşca ve tecrube olarak fazla olan inslar genç ve tecrübesiz insanlara değer vermekten imtina ediyorlar. Bunu nerde görüyoruz..Her yerde...En başta siyasette...Koltuklara öyle bir yapışıyorlar ki....Başarısız oldun dediğinde partisini tarihin tozlu sayfalarına gömmek pahasına bile bunu diyenleri tarumar ediyorlar...

Sonra iş dünyasında....bende çokça yaşadım...Eminim sizlerde yaşadınız....Sonra eğtim camiyasında...Araştırma görevlilerinin öğretim üyeleri tarafından nelere maruz kaldığını bilen bilir...Detaya inmsem şok olacağınız şeyler söylerim ama gerek yok...

Rutinin dışına çıkmak ne büyük suç ülkede..Saç mı uzatıyorsun...dövmemi yaptın...Benim gibi düşünmüyor musun?..Geber o zaman...Neden ...çünkü ben doğruyu bilirim...Ben en iyisini bilirim....Değişik olma...Farklı olma....

Önceden öyle değildi bu ülke...Ben küçüktüm ama hatırlıyorum....Hata geçenlerde denk geldi youtube da izledim....doğu perinçek, necmettin erbakan, ismet inönü, mesut yılmaz....bir programda tartışıyorlar....Öyle kibar öyle nazikler ki...Devamli cümleye özür diliyorum vs diye başlıyorlar...konuşmalarını bölmüyorlar...Ses tonalrı gayet dingin.......

İşin garibi bu ülkede olanları eleştirnlerin eleştirdikleri şeyleri yapmaları......

Burası için demiyorum....Herkes böyle...Bu ülkede görüşe saygılı insan bulmak imkansız hale gelmiş. Konuşma üslüpları akıl almaz hale gelmiş....Koca koca okumuş etmiş adamların kurduğu cümleye inanası gelmiyor insanın....

Yok "uzaya mekik mi göderiyormuş". Böyle bir uslup olur mu? Ben neye üzlüyorum....bu hale gelmemize...

Fikrimi yazıyorum...Başkası da yazıyor...Ben tekrar cevap yazınca "sen ısrar ediyorsun, ne anlamaz adamsın diyor. Ondan sonra da benle konuşma diyor.....Ben anlayamıyorum gerçekten bu benle konuşma olayını.....Bi insan size hakaret etmiyorsa, iftira etmiyorsa, küfür etmiyorsa ve yaptığı tek şey fikrini belirtmekse neden benle konuşma denir bu insana...

Hazerfan Ahmet Çelebi yi süren zihniyet hala yok olmadı maalsef....

Biz neden böyle bir ülkeyiz....Neden tartışamıyoruz...Neden fikrileri masaya yatıramıyoruz....Neden inavasyona yeniliğe açık değiliz....Neden hep ben bilirim ben daha cok okudum ben daha cok tecrubeliyim kafasındayız....

Ben kimse benle konuşmasın demiyorum. Herkes istediğini yazabilir. Hakaret vs olmadıkça.....

Maalsef çocuklarımıza iyi bir ülke bırakamayacağız...Çünkü tahammül sorunumuz var...Farklı olanı yok etme derdimiz var....Kabulleneme sorunumuz var....

Ben işim gereği dünyanın bir çok ülkesinde bulundum...Gelişmiş ülke ile gelişmemiş ülke arasında tek fark var.....Birinde fikirlere saygı var...insanlarla iletişim çok rahat....sana değer verildiğini hisesdebiliyorsun....insanlar seninle sohbet ediyor...Diğerinde susratsız mendebur insanlar...Şunu yapacam diyorun yasak diyor...Böyle yapcam diyorsun olmaz diyor...Bı sıkıntı oldu nasıl çözecez diyorsun...Sen ayvayı yedin...çok büyük problem diyor...Yardım et diyorsun...Banane kardeşim diyor...Eğer bir yetkili ise ve ona iş yaptırmak durumunda isen sana köpek gibi davranıyor...

5. Bilim şöyle diyor...Kitaplar böyle yazıyor...O kitaplar daha bir kaç yıl öncesine kadar yağ yemeyin...yumurta yemeyin diyordu...Et yemeyin diyordu...Birileri çıktı...Zararlı olan onlar değil...şeker/karbonhidrat dedi...Sen misin bunu diyen...Demediklerini bırakmadılar.....Sonra baktık ki kitaplar yeninden yazıldı.....

6. Ne zaman yaşımın 33 olduğunu açıkladım...Hemen uslup ve tarz değişti...Ben seni muatap almıyorum noktasına gelindi....Benim twiterde takip ettiğim biri var ....Tanıyan bilir...Sadece 22 yaşında...çokta severek okuyorum yazdıklarını...Geçenlerde ona bir görüşünü katılmadığını belirttim.."kardeşim sence bu hata değil mi dedim"...Ben kedime acımıyorum sende acıma dedi bana...Bende özür diledim...Öyle demek istemediğimi kendisine acımak bir şeyi kabul etmediğimi ve ondan öğrendiğim şeyler olduğunu söyledim....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    Topicte kavga etmeseniz...bu topicte faydalı bilgiler arada güme gitmesin.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. vay arkadaş.... %14.80'den 10 yıllık tahvilleri almadık, bugün 13.40 oldu

Sayfa 631/637 İlkİlk ... 131531581621629630631632633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •