Sayfa 242/1024 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Enpara'ya en iyi alternatif ING e-turuncu diyorum ve onda gunluk gitmeye karar verdim.
    Syg,
    Genel anlamıyla Bankacılık işlemleri için;

1-Cepteteb (kredi kartı, Dövizde ücretsiz EFT yapmak için .)
    2-Enpara.com (bu bankayı sevdiğim için )
    3-Turuncu hesap (Risksiz Faiz için )
    4-Aktifbank hesap (riskli faiz getirisi için.)

Bu hesapları aynı anda kullanabilirsiniz, nasıl olsa Hesap işletim, EFT gibi ücretler ödemeyeceksiniz.

Saygılarımı sunarım.

deniz banka...

ozel bankacilik alt limit 500 bin
    swap icin alt limit 1milyon...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Yarın vade günüm, hayırlısı ile mevduatımı Aktif Bonoya aktaracam.
    Alımı, satımı kolay mı ?
    henüz satım yapmadım. bir ara deneme amaçlı küçük bir miktar satım yapacağım.internet şubesi kullanımı kolay.
    bu ürün kısa vadeli değerlendirmek daha doğru olur.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

hesap, su sekilde (stopaj niye %15 acaba)

=(135000/100)*((14,29/365)*32)*0,85
    = 1.437,61 TL

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aktifbank bono
    135k bağlandı %14,29
    tahmini vadem 32 gün
    net getiri 1438 tl

eft/hiü yok.
    syg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Selam, Portekiz'de Erasmus'dayım ve buradaki ekonomi hocasıyla 1 saate yakın muhabbet etme imkanı buldum.

Özet olarak, adam ağlıyor. Enflasyon oranı 0.90% ancak bankada mevduata eksi faiz işlemekte imiş. Yıllık kredi faizleri %2.50 civarı. Türkiyede yıllık %15-20 faiz ile ev alıyorlar dedim 10 yıl vadeli gerçekten mi dedi Borsaları uzun zamandır kayda değer artamamış, yatay düşüşte. Asgari ücret var mı bilmiyorum ancak en basit bir çalışan 500 euro kazanıyor ayda ve bu yaşamak için kesinlikle yetmez dedi. Yani bizdeki 1300 lira asgari ücretin saçma olması gibi.

Ülke ekonomisi kötü olduğu için -yine Türkiye gibi- vergiler yüksek. Mevduat gelirinden alınan vergi oranı %28 ancak eksi faiz işlettikleri hesaptan bir de vergi alıyorlar mı bilemiyorum, onu da bu hafta sorayım. Belki vergi iadesi çıkıyordur eksi faizden

Ev fiyatları 2012'deki krize kadar hep tırmanıştaymış, sonra fiyatlar ciddi düşmüş, 5 yıl sonra ancak yeni yeni toparlanıyor gibi dedi.

Eh peki parayı napıyorsunuz dedim bankaya konulmayacağına göre. Sanata yatırım yapıyorum dedi tablo vs alarak.

Alışverişte üç farklı vergi oranı var. En yaşamsal olanlar için (süt, ekmek, içecek) %6 ancak bu sadece LIDL için geçerli sanırım. Başka markette sudan bile %13 vergi almışlar. Teneke kutudaki meyve suyunu bile lüksten sayıyorlar, içki vs için %23 oran uygulanıyor. Ancak dediğim gibi çoğu şey için %23 alıyorlar.

Yaşam pahalı değil ama Türkiye'den gelen biri için, yani yemek içmek anlamında.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aktifbank bono
    135k bağlandı %14,29
    tahmini vadem 32 gün
    net getiri 1438 tl

eft/hiü yok.
    syg
    Aktif bono dediğiniz N kolay bono dimi.bugün internet üzerinden hesap açtım herhangi bir sözleşme vs gönderiyorlar mı cok detaylı okumadım hesap açılır açılmaz hemen bono alımı yapılabilir mi.birde n kart dedikleri kredi kartımı almak zorundamiyiz eft ücreti vs tahsil ediliyormu?siteden biraz okudum istediğimiz zaman bozdurup bastaki oran uzerinden faizini alabiliyormuşuz vade sonunu beklemeye gerek yokmuş peki başta alım yaparken biz vade sonu belirliyormuyuz 35 gün 40 gün gibi.işlem yapan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Duzeltme: % 14,29 luk vadeli mevduat gibi degerlendirin demisler.

- N Kolay Bono, bir Aktif Yatırım Bankası A.Ş. yatırım ürünüdür.
    - %10 stopaj oranlı N Kolay Bono da %13,5 olan faizin, %15 stopajlı mevduat eşleniği %14,29 olmaktadır.
    - Fiyat belirlemede Borsa İstanbul veya SPKnın herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır..

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    hesap, su sekilde (stopaj niye %15 acaba)

=(135000/100)*((14,29/365)*32)*0,85
    = 1.437,61 TL

Ancak, aklima 80 lerin BANKER skandali kokulari gelmekte - umarim olmaz ole bisi... Risklere dikkat edelim....

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Kendim cevap verebilirim..

Aktif Bono ile Yüksek Kazanc
    http://www.aktifbank.com.tr/tr/ozel-...eri/aktif-bono

Sayfa 242/1024 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz