Sayfa 315/1027 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E dön dolan gavurların dediği oldu.Gene yüksek faiz düşük kurla saçmasapan ekonomik sisteme devam.İthalatı cazip kıl,yüksek faizle sistemi kitle bu da ekonomide akıllı adımlar olsun.Valla benim aklım ermiyor,ama mesleki olarak ekonomiye çok uzak bir insanım.Kimbilir belki de bu da bir yoldur.Gerçi benim adamım sadi hoca benle aynı fikirde ,bu akşam saat 6 da bloombergde şimdi saydırır bu karara gene, herkese tavsiye ederim,dinleyin arkadaşlar.
    sadi hoca kur 4.80 civarındayken faiz artmalı artık demişti ! Kur uçsun diyebilmemiz için önce enerji bağımlısı olmaktan kurtulmamız lazım bunun için mesela havuzlu evler yerine devasa güneş enerji santralleri kurmakla işe başlayabiliriz yoksa yüksek kur düşük faiz olsun görüşü dünya ağır siklet boks şampiyonunu hayatında eline boks eldiveni giymemiş birinin dövmesine inanmak kadar komik bir görüş olur

Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Alım noktasında bilgi verirsiniz dimi ?
    destek lazım tam zamanı
    bir halt olacağı yok.

3. Ama konuttan vazgeçemiyoruz.

4. O zaman 10 bin yüz milyar dolar alıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    O zaman 10 bin yüz milyar dolar alıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=GOQwu3IKLJ4

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    sadi hoca kur 4.80 civarındayken faiz artmalı artık demişti ! Kur uçsun diyebilmemiz için önce enerji bağımlısı olmaktan kurtulmamız lazım bunun için mesela havuzlu evler yerine devasa güneş enerji santralleri kurmakla işe başlayabiliriz yoksa yüksek kur düşük faiz olsun görüşü dünya ağır siklet boks şampiyonunu hayatında eline boks eldiveni giymemiş birinin dövmesine inanmak kadar komik bir görüş olur
    O kredi miktarında artış olduğu için herkes borçlu batmasınlar diye mecburen artmalı anlamında dedi.Yoksa yıllardır dinlerim hep kur suni olarak yıllarca baskılandı.Kurun suni olarak baskılanması yanlıştır,ithalatı teşvik eder dedi.Asıl düşük kurla dünyayla rekabet zordur.Bu kur politikası ile iğneden ipliğe ,don lastiğine kadar üretmezsin ithal edersin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    O kredi miktarında artış olduğu için herkes borçlu batmasınlar diye mecburen artmalı anlamında dedi.Yoksa yıllardır dinlerim hep kur suni olarak yıllarca baskılandı.Kurun suni olarak baskılanması yanlıştır,ithalatı teşvik eder dedi.Asıl düşük kurla dünyayla rekabet zordur.Bu kur politikası ile iğneden ipliğe ,don lastiğine kadar üretmezsin ithal edersin.
    bu yıllardır hep söylenir ancak pratikte asla işlemez ! burada yüzlerce kez konuşuldu keza ekranlardaki tartışmalarda hep ifade edildi katma değeri olan ürün üretmek marka yaratmak lazım diye ! ancak bunları yapmak için sadece dolar çıksın insanlar mecburen üretim yapar demek ben '' dolardayım '' çaktırma demekle eşdeğer bana göre çünkü bu eğitimden başlayan her alanda ciddi oranda reform gerektiren bir şey ! pat diye yapamazsın ! faiz artışı yapısal reformlara geçmek için sana zaman verir tıpkı düşmekte olan bir nesneyi güçlü bir insanın tutup hayat kurtarması gibi ! önce para politika araçları ile ekonomik hayatı enflasyonu kontrol altına alırsın sonra reform hamlelerine geçersin bu hamleler ile sorunlarını çözdükçe faiz oranlarında zaten aşağıya inmeye başlayacaktır ! yoksa doları serbest bırakalım domatesin kilosu 25 olsun insanlar elbet üretirler demek akılla mantıkla bağdaşmaz !

Sayfa 315/1027 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •