Sayfa 316/1027 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bu yıllardır hep söylenir ancak pratikte asla işlemez ! burada yüzlerce kez konuşuldu keza ekranlardaki tartışmalarda hep ifade edildi katma değeri olan ürün üretmek marka yaratmak lazım diye ! ancak bunları yapmak için sadece dolar çıksın insanlar mecburen üretim yapar demek ben '' dolardayım '' çaktırma demekle eşdeğer bana göre çünkü bu eğitimden başlayan her alanda ciddi oranda reform gerektiren bir şey ! pat diye yapamazsın ! faiz artışı yapısal reformlara geçmek için sana zaman verir tıpkı düşmekte olan bir nesneyi güçlü bir insanın tutup hayat kurtarması gibi ! önce para politika araçları ile ekonomik hayatı enflasyonu kontrol altına alırsın sonra reform hamlelerine geçersin bu hamleler ile sorunlarını çözdükçe faiz oranlarında zaten aşağıya inmeye başlayacaktır ! yoksa doları serbest bırakalım domatesin kilosu 25 olsun insanlar elbet üretirler demek akılla mantıkla bağdaşmaz !
    Bence baya bağdaşır.Bu yüksek faiz düşük kur benim gördüğüm son 16 yıldır bir halta yaramadı.Hep zaman kazanılsın düzeltiriz hele modunda yaşayıp gidiyoruz.Kimse acı çekmesin borçlar artsın biz zaman kazanalım hikayesi.Sonra ama olmadı bak gene reform bişi yapmadık zamanı kötü değerlendirdik safsatası.Ya adam bu kurla ithal etmek daha ucuza geliyorsa neden üretsin.Sistem sakat düşük kur her açıdan zararlı.Bu yapısal reform ne ki o da başka palavra.Yıllardır dinlerim hiç anlamam neymiş yapısal reform yazın isterseniz öğrenelim.Hep zaman kazanıyoruz yapmıyoruz neden yapmıyoruz ki.

Ha yanlış mı anladım ben dolardayım falan gibi bir ima varsa yazınızda kötü niyetli görmem ama yazayım olayımı.Benim param 3 e bölünmüş durumda.Yüzde olarak ta tam üçe bölünmüş gibi.Üçte biri eurobondda ,eurobondlar düşmüş çıkmış hiç bakmam faizini alırım,TL faizde ve borsada ))))) O yüzden portföy dünya yıkılsa totalde değer olarak pek değişmiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bence baya bağdaşır.Bu yüksek faiz düşük kur benim gördüğüm son 16 yıldır bir halta yaramadı.Hep zaman kazanılsın düzeltiriz hele modunda yaşayıp gidiyoruz.Kimse acı çekmesin borçlar artsın biz zaman kazanalım hikayesi.Sonra ama olmadı bak gene reform bişi yapmadık zamanı kötü değerlendirdik safsatası.Ya adam bu kurla ithal etmek daha ucuza geliyorsa neden üretsin.Sistem sakat düşük kur her açıdan zararlı.Bu yapısal reform ne ki o da başka palavra.Yıllardır dinlerim hiç anlamam neymiş yapısal reform yazın isterseniz öğrenelim.Hep zaman kazanıyoruz yapmıyoruz neden yapmıyoruz ki.
    yapmamak tercih meselesi 😀doların fezaya gitmesininde şu son 10 günlük süreçte yarattığı ekonomik türbülansı da uygulamalı olarak gördük hangisini tercih edersek artık

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    yapmamak tercih meselesi ��doların fezaya gitmesininde şu son 10 günlük süreçte yarattığı ekonomik türbülansı da uygulamalı olarak gördük hangisini tercih edersek artık
    Ya yıllardır yapmışız tercihimizi.Kuru baskıla ,düşük kurla borçlan, gavura yüksek faiz öde ,gavurun malını al,adamlara net servet transferi yap,perkinsin bir ekonomik tetikçinin anıları kitabında anlatılan tezgahın uygulandığı tipik bir 3. dünya ülkesiyiz o kadar işte olayımız.Yıllardır bu böyle.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha yanlış mı anladım ben dolardayım falan gibi bir ima varsa yazınızda kötü niyetli görmem ama yazayım olayımı.Benim param 3 e bölünmüş durumda.Yüzde olarak ta tam üçe bölünmüş gibi.Üçte biri eurobondda ,eurobondlar düşmüş çıkmış hiç bakmam faizini alırım,TL faizde ve borsada ))))) O yüzden portföy dünya yıkılsa totalde değer olarak pek değişmiyor.
    Bu yatırım tercihine göre baya vakit harcıyorsun bence bu başlıkta...

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ya yıllardır yapmışız tercihimizi.Kuru baskıla ,düşük kurla borçlan, gavura yüksek faiz öde ,gavurun malını al,adamlara net servet transferi yap,perkinsin bir ekonomik tetikçinin anıları kitabında anlatılan tezgahın uygulandığı tipik bir 3. dünya ülkesiyiz o kadar işte olayımız.Yıllardır bu böyle.
    Desene yıllardır mokoko oluyor ama haber vermiyorlar 🤣. Şaka bir yana son 10 yıldır bende çok dillendirdim etrafima takan olmadı. Hala takmayan çok.

Hisse konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kendi paranızı kendiniz harcayıp mutlu olun.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu yatırım tercihine göre baya vakit harcıyorsun bence bu başlıkta...
    Niye, valla anlamadım kastınızı sn BORA YAŞAR ne demek istediniz.Yatırım tercihimle düşüncelerimin ne alakası var.

8. kurun hızlı değil ama yavaş yavaş yükselmesine yol verilmesi gerekiyor.(kontrollü şekilde)
    Aksi halde ilerde faiz artışının iş görmediği bir alana girilebilir, geçen hafta bunun mikro düzeyde geçici bir testi yaşandı.
    kur yukarı=>borçlar ödenemez, faiz yukarı=>borçlar ödenemez öngörüleri bana göre doğru ama sonuçta zaten bu borçlar ödenebilir değil.
    Bunlar aşağı gitse bile yalnızca süreyi uzatmış oluyorsunuz.
    Bankalar seyyaliyet şartlarını nerdeyse sıfırladı, göstermelik oran ve uygulama mevcut.
    Yani mevcutta zaten krediler sermayeleşmiş dolayısıyla kamulaşmış oldu.
    homo sum humani nihil a me alienum puto

Sayfa 316/1027 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •