Esas olanin trend olduğunu herkes biliyor
Ben o trendin nasıl oluşabileceğini öngörmeye çalışıyorum
Yoksa birileri elini cebine çoktan attı
Etf lerde ve bazi bist15 senetlerinde ciddi bir para girişi var
Ama daha alacakları da çok mal var
Yani oynaklikta sınırları zorlayarak kendilerince belli bir dengeye dayalı ama dışarıdan bakınca dengesiz gözükecek şekilde diğerlerine girerler
Ama burada sıra önemli
Şu siralar girdikleri hisseler yukselis trendinde öncü olacaktır
Trendde Hepsi gider mi ?
Sanmıyorum , bu sefer durum biraz farklı gibi geliyor bana
Ama gitse dahi sıralama burada gizli
Şimdi para girişi olanlar öncü olacaktır
Oynaklikla gerekli ayarları çekerler
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal oğlu mal degnekleri yine başladı
Üçüncü havalimanını yaptirmayuk
Kanal İstanbul u hiç yaptirmayuk
Hızlı tren gelirse şehir hizli boşalır onu zaten yaptirmayuk
Dolar da çok arttı zaten
O zaman ne yapalım ?
Hadi ona karsi birleşelim de seçim kazanalim![]()
Mal değneği olmak yada olmamak
İşte tüm mesele bu![]()
Yurt dışının mal değneği , üretim özürlü taşeron hamsolarin tarihsel süreç içerisinde tasfiye edilmesine az kaldı
Üretim ekonomisine tam geçiş yapılırken bu hamsolara sanayide yer yok
Hem sucuk , hem Tüpgaz , hem izalasyon , hem turizm , hem oto montajı hem de banka işine giren boynuz ve saz arkadaşları , mal degneginin önde gidenidir
Bir sürü şahsiyetsiz tip de bunların kendilerinin bir salatalık değil de söğüş olduklarini göstermek için düzenledikleri sergi sanat ve özenti bir çok faaliyetine bakarak bir diski zannedip yalana yalana bakar
Ancak montajcı mal degneginden 50 yıldır olmadığı gibi bundan sonrada üretici olmaz
Olsa olsa ülke sanayine köstek olur
Bunlar ancak devletin kurduğu işletmelere devletten teşvik alarak çökmeye çalışır
Ortak iş yapılacak olanları devlet seçmeli
50 yıllık taşeronlugu belgelenmiş montajcilarla ortak sanayi üretim tesisine girilemez
Önümüzdeki yıllarda gerektiğinde
tesla , Lockheed martin , general dynamics , Oracle , Rolls Royce gibi üreticilerle gerek ortaklık gerekse de çözüm ortağı olarak bir takım sanayi yatırımları yapılırsa , bu mal değneklerini bu işlerin yanından bile gecirmemek gerekir
Bulaşıkları yerde ot bitmez
Ne oldu sizin betoncular teknoloji işine giriyordu. Karı kızla yediler solukları kesildi.
Boynuza ne yapceniz? 2.uzan mı yapceniz? Doymadınız bi.
Bu ulke için en iyiyi yapın ve artık çekilin. sessizce bak usulca çekilin yoksa 16 yıldır adama gunaydın derler.
16 yuldır nerdeydiniz? Ne istedilerse herkese verdiniz halbuki degil mi?
Fenerbahce demek aslında Turkiye demek. Bakınız bu ne istedilerse verilen hayyyinnlerr once fener e bir yeltendiler olmadı. Sonra ulkeye musallat oldular olmadı.
Neyse fener ile memleket arasında benzerlikler var. 20 yildir hiç bir başarısı yok ama o da hala vaadler vaadler. Kardesim ne yaptın 1998 den beri?? Agzında bir laf kumpas şike engellediler.. eee o zamana kadar ne var? yine hiç bir sey. Hadi diyelim sike kumpası zayıflattı. Bak juventus adamlar acımadı sak diye dusurduler eee sonra ne oldu malum. Demek sende sorun.
Yabanciyi serbest bıraktırdı bizdeki ithalata dayalı ekonomi gibi cunku alt yapı yohh. Aynı ulkedeki egitim gibi. Olmuyor işte hem aziz in hem bu 16 yıldır artık tamam dedirten bu adamlarında gitmesi dileklerimle.
memleketimizin borsasıda ekonomik göstergeler dışında kalkınma projeleri ve dünyada ki olan değişikliklerde bu projelerin iyi yer tutmasıyla alakalandırmak işin doğrusu olacaktır..insanlarımızın yaşam düzeyleri en az avrupa insanı kadar olmasını kim istemezki..tabi burda insanlarımızada iş düşmektedir. en azından bu gelişmişliğe ayak uydurmayı öğrenmeleri ve gerektiğinde bu gelişmiliğe sahip çıkmalıdır..ülke geneline baktığımız zaman okullar, hastaneler, ulaşım yolları ve konut seviyesi elle tutulur bir gelişmişlik sağlamıştır. bunun yamında her ne kadar alım gücü azalmış densede iş alanları çeşitliliğ ortaya çıkmasıyla hane halkı bütünüyle sigortalı gelire kavuşmuş yaşam düzeyi artmıştır..biz geçmişte yırtılan ayakkabımızı elle dikip tekrar giymemizi bırakmış...teknolojik gelişmeyle beraber son model telefonlar hemen hemen tüm hane halkının sağ arka cebinde yerini almıştır..bunu neredeyse hane başı düşen 2 adet araç miktarını saymıyorum.... bütün bunları bir kenara bırakalım, yıllardır başımıza musallat edilen terör belası, gneydoğu illerimizde ne yol ne fabrika ne de hayat hakkı tanımadılar.. senelerdir orda yaşayan vatandaşlar gerçek hayattan mahrum ettirildi..bütün bu dış cephe görünmeyen savaşta neredeyse zafere giden yolu yarılamışken, tekrar tekrar başa döndürme çabaları hortlatılmak istenmektedir..savunma sanayinin ilerlemeside bu oyunların bozulmasına sebebiyet vermiştir...bu arada bu yönetimin yanlışları da olmuştur hemde büyük. yapılan gözle görülür yolsuzlukların hesabı kesinlikle sorulmamıştır. bu çok büyük bir yanlıştır..bu varsa yolsuzlık bunun hesabını sormak herkesin boyunun borcudur ve eninde sonunda bunların hesabı sorulacaktır... şimdi gelinen noktaya bakacak olursak iki adet düşünce ve bakış açısı var..birincisi bizim memleketi bölmek için gelip bizimle savaşan ve kurtuluş savaşı verip vatanı böldürmediğimiz canilerin ve conilerin dediklerini uygulamak..bunlar neler öz olarak memleketin gelişmesine dur demek ve direksiyonu onlara terkermek...ikinciside gelişerek yol, fabrika yaptırmayan araç yakıp yıkan zihniyeti ortadan kaldırmak..şimdi ilkindeki borsanın durumuyla ikincisindeki borsamızın durumu farklı olacaktır..ne zaman taşlar yerine oturduğu zaman.....şu anda işin sonuna gelindi banka ve ülke notunda son gayretle seçim öncesi bir tekme atayım hesabı artık tutmaz çünkü seçim sonucu artık önümüzdeki hafta itibaren satın alınması başlayacaktır...bir taraf gelişme durdurmak, diğer taraf mücadele ve işe devam. anahtar vatandaşın elinde, demem o ki bindiğimiz dalı kemeyelim...
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri