Sayfa 253/1032 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,017 - 2,024 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    2 tane güncel haber dikkatimi çekti:
    Pazar günü olmasına rağmen bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı bugün. YKBNK'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit, Fransa'nın ve Avrupanın en büyük bankalarından 1.5 trilyon euroluk aktifleri olan Société Générale ile şirket birleşmesi yapmak için adım attı ve SocGen'e birleşme teklifini sundu. Société Générale, Deutsche Bank'a eşdeğerdir aktifler açısından. UniCredit'in aktifleri ise 900 milyar eurodur. Eğer bu birleşme olursa 2.4 trilyon euroluk aktifleriyle Avrupanın en büyük bankası ortaya çıkmış olur, 2.3 trilyon euroluk aktifleriyle şu anda 1 numara olan İngiliz bankası HSBC 2 numaraya düşer. Bu teklifi bugün itibariyle (3 Haziran 2018 Pazar) şu anda SocGen direktörleri incelemeye aldılar. Bu tür bir adım neden TR'de atılmasın?

Kaynak: Financial Times, Haberin İngilizce aslını aşağıya geçiyorum:

Italy's UniCredit seeks merger with SocGen of France

Italy's UniCredit is plotting to merge with French rival Société Générale in a bold move that would see two of Europe's big banks **** forces, leading the way for an expected round of banking mergers on the continent. Jean-Pierre Mustier, UniCredit's French chief executive, has been pioneering the idea for several months, according to people close to the situation. They said no formal approach has been made but SocGen directors have also been studying the possibility of a combination.
    Hocam bende okudum bu haberi ve eger olursa bu diger bankalara da sicrayabilir.

Ondan sonrasinda Turkiye de benzer durumlar olur.

Zaten bu birlesme saglanir ise bankacilik hisselerinde beklenti olusur ve olumlu yansir

HALKB - AYLIK -

Olumlu haber akisi ile yesil trendi test etmesini bekliyorum yani 9.4x

7.76 uzeri bir aylik kapanis sart.

7.17 Fibo destek seviyesi.

[IMG][/IMG]

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Benim verdiğim rakamlarla bilgiler hem bankaların bilançolarından alıntıladıklarımdır hem de "dünya merkez bankalarının merkez bankası" pozisyonunda olan İsviçre'deki BIS (Bank of International Settlements) ten alıntılanmıştır. 2017 sonu itibariyle küresel türev pozisyonların toplam değeri 542 trilyon dolardır (Kaynak: BIS). Bunun %10'a yakını Deutsche Bank'a aittir, geri kalan meblağın çoğunu JPMorgan, Citi, Bank Of America, Barclays, BNP, HSBC gibi büyük bankaların elinde bulunuyor. Bu türev pozisyonlar bilançolarda klasik aktif/pasiflerde yer almaz, sadece dipnotlarda yer alır. Off balance sheet (bilanço dışı) türünden varlıklardır ve bu durum GAAP (uluslararası muhasebe standartları) ile uyumlu oluyor her nasılsa.
    Cok tesekkur ederim sayin Trendhound,
    Verdiginiz bilgiler cok makbule gecti.

Demekki, off balance sheet gibi bilanco da gosterilmeyen ama bilancoyu dinamit gibi hava ucurabilen muhasebe kalemleride varmis.

Saygilar.

4.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Cok tesekkur ederim sayin Trendhound,
    Verdiginiz bilgiler cok makbule gecti.

Demekki, off balance sheet gibi bilanco da gosterilmeyen ama bilancoyu dinamit gibi hava ucurabilen muhasebe kalemleride varmis.

Saygilar.
    Regule degil cunku.. Anahtar kelime bu... Regule olsa ope ope bilancoya yansir...

5. Bu türev pozisyonlar bilançolarda klasik aktif/pasiflerde yer almaz, sadece dipnotlarda yer alır.
    Dipnotlarda gösterilen rakamların bağımsız denetimi nasıl oluyor ?...Ya da mali denetimi ?

Kafam basmadı trendciğim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

6.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Dipnotlarda gösterilen rakamların bağımsız denetimi nasıl oluyor ?...Ya da mali denetimi ?

Kafam basmadı trendciğim...
    "Auditing Derivative Instruments & Hedging Activities" (türev enstrümanlarının ve hedging aktivitelerinin denetimi) başlığı altında bu denetimlerin nasıl yapıldığı açıklanıyor ilgili piyasa düzenleme kurullarınca. IFRS kapsamında bunlar geçerlidir. Uzmanlık gerektiren, kendine özgü & bağımsız bir alandır. Genelde offset durumlarına bakarlar yani birbirini karşılıklı olarak nötürleştiren pozisyonlara. Yalnız burada çok önemli bir detay var ve o da muhasebeleştirmede "M2M=mark to market" (piyasa fiyatını baz almak) yerine "mark to fair value" (hak ettiği değerin) kullanılabilmesidir, böylece muhasebeciler ellerindeki türev pozisyonlarını kafalarına göre sübjektif olarak değerlemeye tabi tutma özgürlüğüne sahiptir ancak çok tehlikeli bir durumdur bu. Türev pozisyonlarının muhasebeleştirilmesi konusu ile ilgili PwC'nin 620 sayfalık çok detaylı bir yayını var, ileri derecede finans ve muhasebe İngilizcesi biliyorsan buyur Yetkisizcim:

https://www.pwc.com.cy/en/industries...activities.pdf
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Hocam bende okudum bu haberi ve eger olursa bu diger bankalara da sicrayabilir.

Ondan sonrasinda Turkiye de benzer durumlar olur.

Zaten bu birlesme saglanir ise bankacilik hisselerinde beklenti olusur ve olumlu yansir
    Bence de bu çok güzel bir gelişme. TR'de sermaye yeterlilik oranları %12'nin üzerinde ama Avrupa bankalarınınki çok daha aşağılarda. Banka birleşmeleri sayesinde bilançoları güçlenecek, riskler azalacak, sinerji yaratılacak, giderler azalacak, kârlılık artacak. BDDK Türkiye'de banka birleşmelerini desteklemeli.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Cok tesekkur ederim sayin Trendhound, Verdiginiz bilgiler cok makbule gecti. Demek ki, off balance sheet gibi bilancoda gosterilmeyen ama bilancoyu dinamit gibi hava ucurabilen muhasebe kalemleride varmis.
    Bu mevzu son derece önemli bir mevzu aslında. BİS bu tehlikeye sürekli dikkat çekmeye çalışıyor. 25 ABD bankasının elindeki türev pozisyonları toplamı 250 trilyon dolar civarındadır yani toplamın hemen hemen yarısı kadar. Örneğin:
    JPMorgan'ın aktifleri 2.5 trilyon dolar, 48 trilyon dolarlık türev pozisyonu var.
    Citigroup'un aktifleri 1.8 trilyon dolar, 47 trilyon dolarlık türev pozisyonu var.
    Goldman Sachs'ın aktifleri 1 trilyon dolara yakın, 41 trilyon dolarlık türev pozisyonu var.
    Bank of America ile Wells Fargo her biri 20'şer trilyon dolar civarında türev pozisyon taşıyor.
    Avrupa bankalarında rekor Deutsche Bank'tadır ve ellerinde 50 trilyon dolara yakın türev pozisyonu bulunuyor. HSBC Barclays RBS SocGen BNP gibi büyük bankaların her birinde de yüklü türev pozisyonları mevcuttur.

Sayfa 253/1032 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •