Sayfa 252/1032 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. 2 tane güncel haber dikkatimi çekti:
    Pazar günü olmasına rağmen bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı bugün. YKBNK'nin ana ortaklarından İtalya'nın en büyük bankalarından UniCredit, Fransa'nın ve Avrupanın en büyük bankalarından 1.5 trilyon euroluk aktifleri olan Société Générale ile şirket birleşmesi yapmak için adım attı ve SocGen'e birleşme teklifini sundu. Société Générale, Deutsche Bank'a eşdeğerdir aktifler açısından. UniCredit'in aktifleri ise 900 milyar eurodur. Eğer bu birleşme olursa 2.4 trilyon euroluk aktifleriyle Avrupanın en büyük bankası ortaya çıkmış olur, 2.3 trilyon euroluk aktifleriyle şu anda 1 numara olan İngiliz bankası HSBC 2 numaraya düşer. Bu teklifi bugün itibariyle (3 Haziran 2018 Pazar) şu anda SocGen direktörleri incelemeye aldılar. Bu tür bir adım neden TR'de atılmasın?

Kaynak: Financial Times, Haberin İngilizce aslını aşağıya geçiyorum:

Italy's UniCredit seeks merger with SocGen of France

Italy's UniCredit is plotting to merge with French rival Société Générale in a bold move that would see two of Europe's big banks **** forces, leading the way for an expected round of banking mergers on the continent. Jean-Pierre Mustier, UniCredit's French chief executive, has been pioneering the idea for several months, according to people close to the situation. They said no formal approach has been made but SocGen directors have also been studying the possibility of a combination.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Bu arada, Fransa'nın diğer büyük bankası olan BNP Paribas'ın aktifleri 2 trilyon eurodur, bu bilgiyi de geçeyim. TR'nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası'nın aktifleri 560 milyar tl dir, kabaca 100 milyar Euro yapar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. 2. güncel haber de Ayan Binbaşıma gelsin:

İsviçre yatırım bankası UBS'in yayınladığı bir analiz dikkatimi çekti. Bu analiz çok iddialı bir analiz ve gerçekleşirse küresel makro dengeler değişir. Aslında benim şahsi beklentim ve burada yaptığım yorumlarla 1 e 1 örtüşüyor. Özetle, küresel gösterge tahvil olan ABD 10 yıllıkların yıllık getirisinin halihazırda %3.11 de zirvesini yapmış olduğunu ve bundan sonra bu tahvillere alım gelip getirinin 2018 sonuna doğru %2'ye ineceğini öngörüyor. Bunun tercümesi, FED'in faiz artırımlarına ara vereceğidir, reflasyonist para politikalarına son verileceğidir. Böyle bir gelişme TR gibi gelişmekte olan ülkeler için oldukça pozitiftir.

Not: Reflasyonist para politikası; ülkenin GSMH'sını artırmak, arka planda ortaya çıkmayı bekleyen deflasyonun etkilerini ortadan kaldırmak için uygulanan vergi indirimi, para arzında değişime gitmek vs gibi fiskal yöntemlerin uygulanmasıdır, özetle ortaya çıkması bir muhtemel depresyonun etkilerini minimize etmek, mümkünse önlemek için kasıtlı olarak enflasyon yaratan bir ekonomi türü oluyor.

4. Şimdi "depresyon nedir" diye soranlar olur. Depresyon, yıllık GSMH'da %10 ve üzeri bir düşüşü temsil eder, derin bir ekonomik kriz anlamına gelir, en son TR'de 2008'de yaşandığı gibi. Hatırlarsınız, 2007'nin Kasımından başlayıp 2008 Aralığına kadar yaklaşık 1 yıl gibi çok kısa bir sürede BİST100 endeks 59,000'den 20,900'e %65 göçmüştü, dolar bazında ise %80'e yakın göçüş olmuştu. (Not: Reflasyonun en basit tanımı, "kontrol altına alınmış enflasyon" oluyor)

5. HALKB Haftalık

Hayat hoş gerisi boş

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ben de bu UAE dusmanligi nerden geliyor diyordum. Ogrenmis de olduk!

Katar'da mahsur kalmis kac senedir, gidemiyor bir yere UAE yuzunden Hava sahasini bir acsin UAE, kanka olurlar yine Muahahahah.
    Kime diyosun anlamiyoruz???

7.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    HALKB Haftalık

Evet dostum haftalik grafikler bildigin BOMBOK en ufak donus emaresi yok malesef..

8.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Evet dostum haftalik grafikler bildigin BOMBOK en ufak donus emaresi yok malesef..
    Halkda teknik olmazzz temel analiz islerrr...6milyar piyasa degeri olmasi gerekirken 2 milyarda oluyosa teknik meknik islemez buna.ansizin hic bir sebep yokkenede %10 + bile kapayabilir normal bir gunde.dengesi bozuldi cunki halkin mantik aranmsz bu saatden sonra

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 252/1032 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •