Sayfa 257/1032 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dünyadaki muadil ve en tanınmış, sektörün en köklü şirketlerine (Boeing, Raytheon, BAe vs) baktığımda 2xYC'nin üzerinden işlem gören bir savunma sanayi şirketi yokken 20 tl deki ASELS 4xYC den işlem görmüş oluyor, bu seviyedeki F/K'sı da 16. TR'deki mevcut ortam dikkate alındığında bu rasyolar fahiş seviyelerdir. 4 F/K dan işlem gören büyük bankalar varken, risksiz enstrüman olan tahviller 6.5 F/K dan işlem görüyorken 16 F/K'dan ve 4xYC'den işlem gören ASELS gibi riskli bir enstrümanda yatırım yapmanın ne bir mantığı vardır ne de esprisi.
    Fahis fiyatlanmasinin sebebi "Milli Gurur" kismidir. Piyasa oyle fiyatliyor. Yoksa Raytheon'unu alip F/K'larini karsilastirmak o kadar tutarli degil fiyatlamalarda. Ben de Aselsan'da gelecek oldugunu dusunenlerdenim.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Aselsan tekel ve gelecegi olan bir sirket. Fiyatlamasi da yuksek olur. 20'li seviyeler iyidir ne olursa olsun.

Yanliz soyle birsey var... Yedi alemde var Aselsan. Herhalde en fazla yatirimcisi olan sirkettir. Borsayla alakasiz herkes Aselsan alir.
    Aynen öyle sayın 666. Yatırımcısı alıp unutur, daha çok uzunvadeli işlem yapar. Ama son zamanlardaki hareketi maalesef halkb içerisindeki günlükçü kişilerin oldukça ilgisini çekti. Uzun zaman yataya bağladığı bir dönem vardı. Onun gibi bir hareket şart ki unutulsun. Ben halkb için de böyle olsa iyi olur diyorum. Bir kuruş yukarı çıkamıyor hisse. Kafasına vuranı hiç eksik olmuyor. Bağlasın yataya biraz ve unutulsun hisse.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Aselsan tekel ve gelecegi olan bir sirket. Fiyatlamasi da yuksek olur. 20'li seviyeler iyidir ne olursa olsun.

Yanliz soyle birsey var... Yedi alemde var Aselsan. Herhalde en fazla yatirimcisi olan sirkettir. Borsayla alakasiz herkes Aselsan alir.
    Halka arz rakamlarindan gorulecegi uzere bireysel yatirimcilar yani ky dedigimiz kesim bu halka arza yogun ilgo gostermis, ozellikle yabanci kurumlar cok isteksiz kalmislar. Bu da hissenin yukselme potansiyelini etkiliyor. Bence halka arz yanlis zamanda yapildi, belki de hic yapilmamaliydi.

Hisse kisa surede 46 tl yi gordu. Aslinda bir nevi Pgsus gibi olabilir diye dusunuyorum. O da 45 tl den yedire yedire 10 tl ye dusmus ve uzun yillar almisti eski seviyelerini gormesi

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. [QUOTE=alenichev;2260681]Halka arz rakamlarindan gorulecegi uzere bireysel yatirimcilar yani ky dedigimiz kesim bu halka arza yogun ilgo gostermis, ozellikle yabanci kurumlar cok isteksiz kalmislar......[/QUOTE]

Yabancılar isteksiz kalmadı, hiç ilgi göstermediler desek yeridir. Bu halka arzda sadece göstermelik alım yapmış olabilirler.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dünyadaki muadil ve en tanınmış, savunma sanayi sektörünün en köklü şirketlerine (Boeing, Raytheon, BAe vs) baktığımda 2xYC'nin üzerinden işlem gören bir savunma sanayi şirketi yokken 20 tl deki ASELS 4xYC den işlem görmüş oluyor, bu seviyedeki F/K'sı da 16'dır. TR'deki mevcut ortam dikkate alındığında bu rasyolar fahiş seviyelerdir. Ortalama 4 F/K dan işlem gören büyük bankalar varken, risksiz enstrüman olan devlet tahvilleri 6.5 F/K dan işlem görüyorken 16 F/K'dan ve 4xYC'den işlem gören ASELS gibi riskli bir enstrümana yatırım yapmanın ne bir mantığı vardır ne de esprisi. Kaldı ki bu hisse yakın geçmişte çok fena pompalanıp 9-47 hareketini yapmış bir hissedir. Hissenin 10 tl ye kadar yani pompalama operasyonunun başlangıç seviyelerine kadar yolu pekala olabilir, ki böyle bir durumda %100 retracement gerçekleşmiş olur. (TH'nin şahsi görüşüdür, yalnızca kendisini bağlar).
    yalnız aselsan genelde 14-20 fk lar arasında fiyatlanır...yanlış hatırlamıyorsam...yani öyle çok da pahalı değil..bu sektöre göre tabi....yurt dışındaki muadilleri ile kıyaslamak yanlış olur.çünkü orda ki şirketlerin ciddi rakipleri var..aselsan burda tekel..birde müşterisi direk TSK..yani ordumuz...zaten sahibi de TSK Güçlendirme Vakfı.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

[QUOTE=TRENDHOUND;2260717]
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Halka arz rakamlarindan gorulecegi uzere bireysel yatirimcilar yani ky dedigimiz kesim bu halka arza yogun ilgo gostermis, ozellikle yabanci kurumlar cok isteksiz kalmislar......[/QUOTE]

Yabancılar isteksiz kalmadı, hiç ilgi göstermediler desek yeridir. Bu halka arzda sadece göstermelik alım yapmış olabilirler.
    Aynen oyle. Ben biraz alcak gonullu davranip oyle soyledim [emoji3]

Acikcasi aselsanda ki algi ekonomin disinda vatan millet sevdasi uzerine kurulmus ve cok yanlis. Piyasa nedir. Piyasa cansiz, mantiksal ve simarik bir seydir. Senin milli dusuncelerini seyine bile takmaz. Ulkemiz de boyle yonetildi yillarca ve ekonomik olarak durumuz ortada. Hep ayni laflari isittik. Dis mihrak spekulasyon. Bir kez olsun dikkate almadilar piyasayi. Not indirimleri geldi ve dalga gectiler ama insanlar o notlara gore yatirim yapiyorlar bu ulkeye. Halkbankin geldigi nokta ortada. Millet devlet bankasi dedigi ama bu bankaya en buyuk zarari da su anda devleti yonetenler verdi. Devlet halk icin mi var yoksa halk devlet icin mi. Insanlar artik bu sorulari sormali

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    benim asıl merak ettiğim konu asel bu halka arzı neden yaptı? zira aselin bilançosuna göre devede kulak bir para bence...burda ne amaçladılar anlayamadım?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    yalnız aselsan genelde 14-20 fk lar arasında fiyatlanır...yanlış hatırlamıyorsam...yani öyle çok da pahalı değil..bu sektöre göre tabi....yurt dışındaki muadilleri ile kıyaslamak yanlış olur.çünkü orda ki şirketlerin ciddi rakipleri var..aselsan burda tekel..birde müşterisi direk TSK..yani ordumuz...zaten sahibi de TSK Güçlendirme Vakfı.
    Aynen öyle Turgut abim. İşte o yüzden geçmiş verilerini incelediniz mi dedim sayın TH'ye. Hisseyi hiç tanımadığı belli

Sayfa 257/1032 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •