Sayfa 261/1032 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Pehh, TH bir hisseyi övüyorsa ve hatta aldım diyorsa kaç (örnek: Bakınız Halkb) , hisseyi kötülüyorsa (Aselsan havadan para kazanıyor söylemi) şu rakama gelirse deyip uçuk kaçık rakam veriyorsa (10 TL miş, bölününce gelir), almak için hiç bekleme.
    Komutan, biliyorsun forum ortamında bana büyük çoğunluk oldukça şüpheli yaklaşır ve şu sıraladıklarımdan biri olduğuma inanılır: "Spek, spek uşağı, aracı kurum elemanı, manipülatör, tahtada milleti terste yakalatmak için dezinformasyon yapan bir BY, ters indikatör, KY düşmanı, borsadan hiç çakmayan salağın biri". Böyle düşünülmesinin benim için hiç bir mahsuru yoktur, tam tersine bana bu tür sıfatların yakıştırılmasından memnun olurum çünkü bu tür sıfatları bana layık görenlerin amatör bilgisiz tecrübesiz KY'ler olduğunun bilincindeyim ve bu güruhun neye inandığı benim için önemli değildir. Eh, sen de TH hakkında ciddi şüpheleri olanlardan birisin. Madem böyle düşünüyorsun o zaman HALKB'lerini sat ve ASELS'e gir. Mantık böyle söylüyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    o beni ilgilendirmez ..asels bu parayı alacak mı alacak? beni bu ilgilendirir.....ister ucuz yapar ister pahalı....ben yatırımcıyım DUYGUSAL DEĞİLİM.....VERİLERE BAKARIM. yaklaşık 20 milyarlık siparişi var ve almaya devam ediyor.....sonuç bu..bye
    Milletin ve devletin kazık yemesi önemli değil diyorsun ve sen sadece kendi cebine girecek olan paraya bakıyorsun, işte şimdi takdir ettim seni, vatansever ve de milliyetçi bir Türk aynen böyle yapar ve sadece kendi cebini düşünür. Türkiye, denenmiş sınanmış kendini ispatlamış Rus T-90 tankını 4 milyon dolara satın alabilecekken tank başına sadece ASELS'e 4.5 milyon dolar ödeme taahhüdü vermekten çekinmiyor. Acaba diğer şirketlere ne kadar para ödeyecek bu Altay tankı projesinde? Bir Altay tankının maliyeti artık 15 milyon dolara mı çıkar 20 milyon dolara mı bunu önemseyen yok. Çin tankının 6-7 katı, Rus tankının 4-5 katı, Amerikan tankının 2 katı, Alman tankının 2 katı gibi maliyetle yerli ve milli Altay tankını üretmek herhalde bunlara gayet mantıklı geliyor olsa gerek. Buna diyecek laf bulamıyorum.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Hadi "TR kendi teknolojisini kendi geliştirsin ve maliyeti yüksek bir tank imal etsin" desek bile bu kadar fahiş fiyattan (örneğin son model Rus tankının satış fiyatının 4-5 katı bir maliyetten, Çin tankının ise 6-7 katından) milli tank imal etmek skandaldan ve beceriksizlikten başka bir şey değildir. TC'de o kadar bol para var ki, şirketlere bireylere kurumlara havadan bol bol para dağıtılıyor, "nasılsa kamunun parası, dağıtın gitsin" anlayışı var. O zaman hiç kimse "enflasyon %12.5 e çıktı, dolar 5 tl oldu diye, gösterge faizler %18'e dayandı, piyasada yaprak kımıldamıyor, ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor vs" filan diye şikayet etmesin. Her millet hak ettiği yönetime kavuşurmuş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Milletin ve devletin kazık yemesi önemli değil diyorsun ve sen sadece kendi cebine girecek olan paraya bakıyorsun, işte şimdi takdir ettim seni, vatansever ve de milliyetçi bir Türk aynen böyle yapar ve sadece kendi cebini düşünür. Türkiye, denenmiş sınanmış kendini ispatlamış Rus T-90 tankını 4 milyon dolara satın alabilecekken tank başına sadece ASELS'e 4.5 milyon dolar ödeme taahhüdü vermekten çekinmiyor. Acaba diğer şirketlere ne kadar para ödeyecek bu Altay tankı projesinde? Bir Altay tankının maliyeti artık 15 milyon dolara mı çıkar 20 milyon dolara mı bunu önemseyen yok. Çin tankının 6-7 katı, Rus tankının 4-5 katı, Amerikan tankının 2 katı, Alman tankının 2 katı gibi maliyetle yerli ve milli Altay tankını üretmek herhalde bunlara gayet mantıklı geliyor olsa gerek. Buna diyecek laf bulamıyorum.
    Ne saygısız bir adamsın sen ya...yazdıklarımdan bunu mu çıkardın.parayi aselsan alınca para disarimi gidiyor yada özel sektöremi gidiyor.Tsk ya gidiyor yine.ordumuza gidiyor..Hem sen kimsin ki benim vatanseverliği mi sorguluyorsun ?senin gibi adamlar boğaz kenarında viskisini yudumlarken ben terörle mücadele ediyordum.Senin gibi adamlar sadece burdan sallar durur...ama işte böyle adamın yanlışını yakalar sırtını yere vururum.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ne saygısız bir adamsın sen ya...yazdıklarımdan bunu mu çıkardın.parayi aselsan alınca para disarimi gidiyor yada özel sektöremi gidiyor.Tsk ya gidiyor yine.ordumuza gidiyor..Hem sen kimsin ki benim vatanseverliği mi sorguluyorsun ?senin gibi adamlar boğaz kenarında viskisini yudumlarken ben terörle mücadele ediyordum.Senin gibi adamlar sadece burdan sallar durur...ama işte böyle adamın yanlışını yakalar sırtını yere vururum.

Üretiyorum dediğimiz teknolojiyi dışarıdan satın alıyorsanız, para dışarıya gider.

Proje de ana yüklenici yerli firma iken ALT YÜKLENİCİLER hangi ÜLKEDEN araştırmak lazım...

Mesela motoru sıfırdan mı üreteceksiniz ya da başka bir ülkeden satın alacak ancak üretimi yurt içinde yapacaksınız?

Tartışma çıkarmak için yazmıyorum. Ancak görünmeyen detayları incelemek gerekli diye düşünüyorum.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hadi "TR kendi teknolojisini kendi geliştirsin ve maliyeti yüksek bir tank imal etsin" desek bile bu kadar fahiş fiyattan (örneğin son model Rus tankının satış fiyatının 4-5 katı bir maliyetten, Çin tankının ise 6-7 katından) milli tank imal etmek skandaldan ve beceriksizlikten başka bir şey değildir. TC'de o kadar bol para var ki, şirketlere bireylere kurumlara havadan bol bol para dağıtılıyor, "nasılsa kamunun parası, dağıtın gitsin" anlayışı var. O zaman hiç kimse "enflasyon %12.5 e çıktı, dolar 5 tl oldu diye, gösterge faizler %18'e dayandı, piyasada yaprak kımıldamıyor, ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor vs" filan diye şikayet etmesin. Her millet hak ettiği yönetime kavuşurmuş.
    Sayın Th, tüccar mantığıyla düşünürseniz doğru söylüyorsunuz. Ancak türkiye de malesef devlet harcamalarında tüccar mantığını göremezsiniz....
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Üretiyorum dediğimiz teknolojiyi dışarıdan satın alıyorsanız, para dışarıya gider.

Proje de ana yüklenici yerli firma iken ALT YÜKLENİCİLER hangi ÜLKEDEN araştırmak lazım...

Mesela motoru sıfırdan mı üreteceksiniz ya da başka bir ülkeden satın alacak ancak üretimi yurt içinde yapacaksınız?

Tartışma çıkarmak için yazmıyorum. Ancak görünmeyen detayları incelemek gerekli diye düşünüyorum.
    Aseli alt yüklenicilerin %80 nindan fazlası yurt içinden...

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Aseli alt yüklenicilerin %80 nindan fazlası yurt içinden...

Motoru Alman yapimi degil mi? Hatirladigim kadariyla %70 yerli olma sarti vardi parcalarin.

Her ne kadar maliyeti disardakilerden yuksekse de, arkadaslar bu konu uzerine takilmissa da... ben olaya stratejik urun olarak bakiyorum. Disa bagimlilik azalacak. Ayrica ilk etapta maliyetler yuksektir her urunde. Surum arttikca bunlar da duser.

Sayfa 261/1032 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •