Sayfa 259/1032 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    neyse herkese iyi geceler..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. [QUOTE=human01;2260783]bence az ..aselin şu anda 20 milyarlık sparişi var.....madem yapacaktı en az 200 M yapmalıydı....büyük projeler için...sadece altay tankı içindeki payı herbir tank için 4,5 milyon USD..QUOTE]

Bu rakam üfürükten bir rakam. En modern tanklardan olan ABD menşeli M1 Abrams tanklarının beher satış fiyatı 8 milyon dolardır. Alman Leopard tankının satış fiyatı ise 6.8 milyon dolar. Çin'in üretip sattığı ZTZ-99 savaş tankının satış fiyatı 2.6 milyon dolar. Rusların T-90AM tankı ise 4 milyon dolara satılıyor. Sen tek bir Altay tankındaki sadece ASELS payına 4.5 milyon dolar biçiyorsun. Demek ki tankların maliyeti 15 milyon dolardan aşağıya olmayacak ve devlet bu tank işinden külliyen ve de kallavi zarar yazacak. ASELS'i devreye sokup tank başına sadece ona 4.5 milyon dolar ödemek yerine komple yeni tankı 2.6 milyon dolara Çin'den veya 4 milyon dolara Ruslardan satın alsalar çok daha iyi olurdu. Sonuçta yerli bir savaş tankının maliyeti 15 milyon doları geçecek gibi duruyor yani Leopard'ın 2.5 katı, M1 Abrams'ın 2 katı, Çin tankının 6 katı, Rus tankının 4 katı. Ülkeyi nasıl yönetiyor bu adamlar yahu? Her yere para saçıyorlar.

Savaş tankı fiyatları: https://www.therichest.com/rich-list...-battle-tanks/
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu rakam üfürükten bir rakam. En modern tanklardan olan ABD menşeli M1 Abrams tanklarının beher fiyatı 2.4 milyon dolardır. Sen tek bir Altay tankındaki ASELS payına 4.5 milyon dolar diyorsun, ki 2 tane M1 Abrams tankı eder. İşte tipik ASELS yatırımcısı böyledir, her şeye inanırlar, rakam ne kadar üfürükten olsa bile inançlarını asla yitirmezler.

Back in 2016, GDLS was awarded a $358 million contract for 150 M1A1 SA Abrams tanks. At first glance, that looks like simple math: $358 million ÷ 150 tanks â‰Ëâ€* $2.39 million per tank
    valla ben demiyorum,,yatırımcı ilişkileri 2sene önce dedi..ha bu arada abrahams tankları hakkında verdiğin rakkam külliyen yanlış..neyse savunma sanayinden anlamıyorsun...tartışmaya gerek yok..o tankın fiyatı 8-10 milyon dolar arası fiyatı var..sallarken biraz destekli sallamak lazım... neyse seni halkbanktan anladık zaten..bye

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    [QUOTE=TRENDHOUND;2260812]
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bence az ..aselin şu anda 20 milyarlık sparişi var.....madem yapacaktı en az 200 M yapmalıydı....büyük projeler için...sadece altay tankı içindeki payı herbir tank için 4,5 milyon USD..QUOTE]

Bu rakam üfürükten bir rakam. En modern tanklardan olan ABD menşeli M1 Abrams tanklarının beher satış fiyatı 7 milyon dolardır. Alman Leopard tankının satış fiyatı ise 6.8 milyon dolar. Çin'in üretip sattığı ZTZ-99 savaş tankının satış fiyatı 2.6 milyon dolar. Sen tek bir Altay tankındaki sadece ASELS payına 4.5 milyon dolar diyorsun. Demek ki devlet bu tank işinden külliyen ve de kallavi zarar yazacak. ASELS'i devreye sokup tank başına sadece ona 4.5 milyon dolar ödemek yerine komple yeni tankı 2.6 milyon dolara Çin'den satın alsalar çok daha iyi olurdu. Sonuçta yerli bir savaş tankının maliyeti 15 milyon dolar olacak herhalde, Leopard'ın 2.5 katı, M1 Abrams'ın 2 katı, Çin tankının 6 katı. Ülkeyi nasıl yönetiyor bu adamlar yahu? Her yere para saçıyorlar.
    lafı çevirme 2,39 yazdın....şimdi 7 yazıyorsun...sallamak bedava zeten....neyse finans işinde ne kadar iyiysen savunma sanayi sektörü hususunda da o kadar kötüsün....benimse yıllardır hobim...

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    valla ben demiyorum,,yatırımcı ilişkileri 2sene önce dedi..ha bu arada abrahams tankları hakkında verdiğin rakkam külliyen yanlış..neyse savunma sanayinden anlamıyorsun...tartışmaya gerek yok..o tankın fiyatı 8-10 milyon dolar arası fiyatı var..sallarken biraz destekli sallamak lazım... neyse seni halkbanktan anladık zaten..bye
    evet 2.4 milyon dolar yanlış, gerçek rakam 8 milyon dolar, ama bu hata gerçeği değiştirmez, TC bir savaş tankını 15 milyon dolara mal edecek ama piyasada 2.6 milyon dolardan başlayıp 9 milyon dolara kadar çıkan pek çok satılık tank var zaten, bu proje milletin parasını çarçur etmekten başka bir şey değildir, demek ki ASELS böyle havadan paralar kazanıyor
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    evet 2.4 milyon dolar yanlış, gerçek rakam 8 milyon dolar, ama bu hata gerçeği değiştirmez, TC bir savaş tankını 15 milyon dolara mal edecek ama piyasada 2.6 milyon dolardan başlayıp 9 milyon dolara kadar çıkan pek çok satılık tank var zaten, bu proje milletin parasını çarçur etmekten başka bir şey değildir, demek ki ASELS böyle havadan paralar kazanıyor
    o beni ilgilendirmez ..asel bu parayı alacak mı alacak? beni bu ilgilendirir.....ister ucuz yapar ister pahalı....ben yatırımcıyım DUYGUSAL DEĞİLİM.....VERİLERE BAKARIM.. yaklaşık 20 milyarlık siparişi var ve almaya devam ediyor.....sonuç bu..bye

7. dünyada satılık tankların fiyatına aşağıdaki listeden bakabilirsiniz:
    https://www.therichest.com/rich-list...-battle-tanks/

en tanınmış 9 savaş tankı için fiyatlar 2.6 ila 9 milyon dolar arasında değişiyor, sadece ASELS'a tank başına 4.5 milyon dolar ödeyecek olan TC bayağı bir kazık yiyecek demektir bu Altay tankında, eğer sadece aselsan bu kadar para kazanacaksa bir Altay tankı 15 milyon dolardan aşağıya mal olamaz (bu meblağ hemen hemen 2 tane M1 Abrams tankının satış fiyatıdır), böylesine maliyetli ve halk için tam bir kazık olan bu projeye kim start vermişse yazıklar olsun, halkın parasının içine etmişler

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ellerinde ASELS olanlara bol kazançlar diliyorum. Mevcut seviyelerden alım yapmak bana uymaz. Eğer olur da 10 tl ye yaklaşırsa o zaman düşünürüm.
    Pehh, TH bir hisseyi övüyorsa ve hatta aldım diyorsa kaç (örnek: Bakınız Halkb) , hisseyi kötülüyorsa (Aselsan havadan para kazanıyor söylemi) şu rakama gelirse deyip uçuk kaçık rakam veriyorsa (10 TL miş, bölününce gelir), almak için hiç bekleme.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

Sayfa 259/1032 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •