neyse herkese iyi geceler..
neyse herkese iyi geceler..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
[QUOTE=human01;2260783]bence az ..aselin şu anda 20 milyarlık sparişi var.....madem yapacaktı en az 200 M yapmalıydı....büyük projeler için...sadece altay tankı içindeki payı herbir tank için 4,5 milyon USD..QUOTE]
Bu rakam üfürükten bir rakam. En modern tanklardan olan ABD menşeli M1 Abrams tanklarının beher satış fiyatı 8 milyon dolardır. Alman Leopard tankının satış fiyatı ise 6.8 milyon dolar. Çin'in üretip sattığı ZTZ-99 savaş tankının satış fiyatı 2.6 milyon dolar. Rusların T-90AM tankı ise 4 milyon dolara satılıyor. Sen tek bir Altay tankındaki sadece ASELS payına 4.5 milyon dolar biçiyorsun. Demek ki tankların maliyeti 15 milyon dolardan aşağıya olmayacak ve devlet bu tank işinden külliyen ve de kallavi zarar yazacak. ASELS'i devreye sokup tank başına sadece ona 4.5 milyon dolar ödemek yerine komple yeni tankı 2.6 milyon dolara Çin'den veya 4 milyon dolara Ruslardan satın alsalar çok daha iyi olurdu. Sonuçta yerli bir savaş tankının maliyeti 15 milyon doları geçecek gibi duruyor yani Leopard'ın 2.5 katı, M1 Abrams'ın 2 katı, Çin tankının 6 katı, Rus tankının 4 katı. Ülkeyi nasıl yönetiyor bu adamlar yahu? Her yere para saçıyorlar.
Savaş tankı fiyatları: https://www.therichest.com/rich-list...-battle-tanks/
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
valla ben demiyorum,,yatırımcı ilişkileri 2sene önce dedi..ha bu arada abrahams tankları hakkında verdiğin rakkam külliyen yanlış..neyse savunma sanayinden anlamıyorsun...tartışmaya gerek yok..o tankın fiyatı 8-10 milyon dolar arası fiyatı var..sallarken biraz destekli sallamak lazım... neyse seni halkbanktan anladık zaten..bye
evet 2.4 milyon dolar yanlış, gerçek rakam 8 milyon dolar, ama bu hata gerçeği değiştirmez, TC bir savaş tankını 15 milyon dolara mal edecek ama piyasada 2.6 milyon dolardan başlayıp 9 milyon dolara kadar çıkan pek çok satılık tank var zaten, bu proje milletin parasını çarçur etmekten başka bir şey değildir, demek ki ASELS böyle havadan paralar kazanıyor
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
dünyada satılık tankların fiyatına aşağıdaki listeden bakabilirsiniz:
https://www.therichest.com/rich-list...-battle-tanks/
en tanınmış 9 savaş tankı için fiyatlar 2.6 ila 9 milyon dolar arasında değişiyor, sadece ASELS'a tank başına 4.5 milyon dolar ödeyecek olan TC bayağı bir kazık yiyecek demektir bu Altay tankında, eğer sadece aselsan bu kadar para kazanacaksa bir Altay tankı 15 milyon dolardan aşağıya mal olamaz (bu meblağ hemen hemen 2 tane M1 Abrams tankının satış fiyatıdır), böylesine maliyetli ve halk için tam bir kazık olan bu projeye kim start vermişse yazıklar olsun, halkın parasının içine etmişler
MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ
Yer İmleri