Sayfa 298/777 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,377 - 2,384 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. ABD tahvil getiri eğrisinin eğimi de yataya doğru ilerliyor. Özellikle dün yapılan faiz hamlesinden sonra, kahve falında, ABD için de üç vakte kadar resesyon göründü.

Aşağıdaki grafik, on ve iki yıllık ABD kağıtlarının faiz farkını gösteriyor. Son iki dipten çizilen trend çizgisi çalışırsa, resesyon çok uzakta değil demektir.

https://www.investing.com/charts/forex-charts

-----

Fed'in faizde geri adım atması için bir katalizör gerekli. İlk akla gelen aday, borsa. Belki gelişmekte olan ülkeler de olabilir. Bakalım?!

http://stockcharts.com/freecharts/yieldcurve.php

Ohhh be biri yazdı sonunda!! yoksa bu başlıkta kendim çalıp kendim oynuyor gibi hissediyordum..

Bu Gund'ada kızıyorum..dolar yükseldi mi başlığı sahipsiz bırakıyor..

Neyse sevgili Occ.. ne zor bir isim ya..

Getiri eğrisi malum dediğin gibi resesyon fiyatlıyor..ancak bu durumu yıllardır ortalığa sürülen bol paranın dengeleri bozmasına bağlayanlar var..olabilir tabi, zaten FED'de piyasalar davulcuya zurnacıya kaçmasın diye dizginleri elinde tutmaya çalışıyor ya..enterasanı daha 6 ay öncesine kadar enflasyon yoktu ortalıkta..izleyelim bakalım..

Bence ABD eninde sonunda resesyona girecekte, şu Trump'ın mali tedbirlerinin etkisinin geçmesi gerekecek..Avrupa'nın ise bir mali tedbirleri bile yok..

Sn. Power'da yok oldu..onun dediği gibi global kumarbazlar Euro'yu her şartta yüksek tutarak oyunlarını sürdürmeye çalışıyorlar..eh ne yapsınlar bol para döneminde çoğu pozisyonlarını ucuz dolara göre aldılar..şimdi savunmak zorunda kalıyorlar..parite olmuş yine 1.1818, peh ki ne pehhh..

Kara zoruyla petrol fiyatları yüzünden AB'nin enflasyonu 2'ye anca yaklaştı..büyüme ise yok sayılır..ilk çeyrek büyümesi yalnızca 0,4 ve 2. çeyrek sanayi büyümesi vb.. rakamları pek iyi gelmiyor..

ECB kessinde biraz daha küçülsünler..

EUR/USD paritesi ile güzel uyutuyorlar milleti..

3. enki
    Dolarda yukarı gidiş zaten kimseyi şaşırtmıyor..
    (hoş dünyada pek de bi yukarı gidemiyor dolar TR ye özgü gidiyor maşallah...yoksa diğer em lerin grafiklerini verdim..en temeli eurusd paritesinin hali malum)

Önemli olan anomalileri tesbit etmek ters düşünceler ile beyin fırtınaları yapmak..

Yoksa dolar yükseldi..yükseliyor belki daha da yükselecek işte..Bu konuda herkes hem fikir..

Ben bu trend de düşüş sinyallerini arıyorum..Düşebilir mi düşecek mi neden düşebilir..
    Olası bir düşüşde sinyal ile tahminimiz tutarsa bunun geri beslemeleri ve ileriki trend lerde kullanımı..

Benim yapım böyle..Hisse de alsam bu hisse düşse düşse neden düşeri araştırmaya başlarım..

4. FED bu sene 4 faiz artışını fiyatlıyor ama hala enflasyona ve büyümeye bağlı dendi..
    Yani bu 2 rakamı izlememiz lazım..
    Diğer yandan 2019 için 3 2020 için ise 1 faiz artışı fiyatlanıyor..Büyüme ve enflasyon beklentilerinde aman aman bir değişiklik yok tahminlerinde 2019 ve 2020 için..

Yani onlar da izle gör şeklinde gidiyorlar..

Geçen bi yazı okudum QT lerin yüzde 35 i tamamlandı ama bu haldeyiz eywah eywah diye..

Yüzde 35 i gerçekten tamamlandı mı ki ??

FED in varlıkları hala 4 trilyon doların üzerinde değil mi..Hedef de 2.5 deel miydi..

Haa bu arada eurusd ise insanları uyutabileceklerini sanmıyorum neyse o..
    Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir pariteyi galip öztürk tahtaları ile karıştırmamak lazım..

Kaldıki parite lerde malı toplim de manipülasyon yapim diye bir durum yok..

Dünyada bütün büyük fonlar her şeyden haberdar..
    Gizli saklı bir durum yok..

Fazla da komplo teorisi zararlı bence..Sağlıklı kara verme yetisini azaltır..

Ohhh my GOD..

Buna epeydir değiniyorum ama yeni yeni şey etmeye başladı..ciddi bir risk küçülme riski, dünyanın fabrikasının küçülme riski..

Çin verilerinde "sert" yavaşlama

Çin ekonomisi, endüstriden perakende satış sektörüne pek çok ana veri büyümesindeki sert yavaşlamayla, engele çarptı

http://www.bloomberght.com/haberler/...sert-yavaslama

2016'dıydı sanırım FED yada Yellen ÇİN'in tengildemesi yüzünden güvercin takılmıştı...o yüzden sevgili Occ..FED yolundan vazgeçerse ÇİN gibi büyük lokmalar yüzünden vazgeçer..yoksa Arjantinmiş, G. Afrika imiş, Türkiye imiş..no problem..en fazla IMF'in kıllı kolları bekliyor olur EM'leri..

6. enki
    esas sen 2 ay evvele kadar bücür mücür dediği K.kore lideri ile el sıkışan Trump a ne diyorsun..

Bence çok bomba bi dönüş oldu her 2 si içinde..
    Hatırlarsın o zamanlar ÇİN yüzünden ABD kore yi sıkıştırıyor denmiş idi..

Ne oldu sence oralarda..

Gund nerede %35, 130-140 milyar dolar anca kestiler..diyorum ya ucundan azcık gösterdiler böyle olduk..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki
    esas sen 2 ay evvele kadar bücür mücür dediği K.kore lideri ile el sıkışan Trump a ne diyorsun..

Bence çok bomba bi dönüş oldu her 2 si içinde..
    Hatırlarsın o zamanlar ÇİN yüzünden ABD kore yi sıkıştırıyor denmiş idi..

Ne oldu sence oralarda..
    Walla bu konuda çok bir bilgim yok..izlemedim..ancak Trump'ın ticaret kısıtlamalarının ciddi sonuçları olacak gibi..Trump kararlı gözüküyor..ÇİN ise tehlikeyi nasıl savuştururum diye bakıyor, çareler arıyor..

Esasen global küçülme daha büyük bir sorun..olayları sadece QT, mali tedbirler vb.ye bağlamamak lazım..küçülme doları güvenli liman yapar..

Sayfa 298/777 İlkİlk ... 198248288296297298299300308348398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •