Sayfa 392/930 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Mcgogo Yazıyı Oku
    Açıklama için teşekkürler...Haftalık raporları inceledim, VİOP işlemleriyle ilgili portföye yansımış (-) ya da + bir değer yazmıyor karşısında. Sadece pozisyonun adet ve rapor tarihi güncel değeri yazıyor. Benim anladığım EĞER ki şirket bugün itibariyle bu pozisyonlarını kapatırsa 19 milyon VİOP'a ödeme yapması gerekecek. Yok pozisyonu kapatmayıp vade sonunu bekleyecem derse de maliyeti 4,18....31.12.2018 tarihine kadar USD kuru 4,18 üzerinde olduğu sürece ortada KOL gibi zarar var. Kur daha da artarsa var halimize....
    Bu arada 30.04.2018 tarihinde yayınlanan, 27.04.2018 tarihli haftalık raporu incelerseniz KABAK gibi 4,18 maliyet değeri yazıyor....Gerçekten yanılmak istiyorum ancak affınıza sığınıyorum, açıklamalarınız tatmin etmedi....
    Müsterih olun, varlıkların hiç birinde kar/zarar yazmaz ki. sadece alım fiyatları yazar. Net varlık değeri hesaplanırken varlığın o günkü değeri baz alınır.
    dolar kısa pozisyon miktarı azaltıldığı için artık dolar artışı portföy değerine pozitif yansıyacaktır. dolar yükseleceği yönde pozisyon değiştirilmiş. Bence olumlu.

2. sonradan eklenecek ne zarar nede kar var .güncel veriler spk bülteninden şirketin faaliyetlerinin tümü hesaplanarak otomatik olarak güncelleniyor, yani güncel veri neyse odur.burada önemli olan bilinmeyen kar yada zarar dır oda işyatla alakalı olmayan konselide kar yada zarardır. benim bilmediğimde temettü dağıtılırken konsolide karlarıylamı yoksa konselide olmayan net kardan mı temettü hesaplandığıdır ?

3.  Alıntı Originally Posted by Mcgogo Yazıyı Oku
    Üstad şu açıklamanız öyle canımı yaktı ki.....Şirketin 30.04.2018 tarihinde KAP'ta yayınladığı, 27.04.2018 tarihli haftalık raporda VİOP 31.12.2018 vadeli USD kısa pozisyonun maliyeti 4,18 yazıyor...Özetle benim anladığım; UMARIM YANILIYORUMDUR
    5,15 - 4,18 =0,97 maliyet farkı
    19.620 x 1000 x 0,97 =19 milyon TL PAY DEĞERİNE HENÜZ YANSIMAMIŞ KOL gibi zarar var....

Şirketin birim pay değerinin o kadar kur artışına rağmen neden yerinde saydığını da daha iyi anladım. Mart sonu 24 bin civarı olan VİOP 31.12.2018 USD kısa pozisyon 19 binlere düşmüş. Demek ki zararına da olsa pozisyonların bir kısmını kapatmışlar.
    Acayip sinirliyim şu anda, hayatımda ilk kez uzun vadeli bir yatırım yapayım, temettü kağıdı alayım dedim, onda da bu denk geldi....Umarım yanılıyorumdur.......
    mcgogo hadi bize doğruyu söyle birazdaha düşer dahada aşağıdan mallanırım diye mal alamadın değilmi .şimdide baktın borsa çıkışa geçti kağıdın önünü kesme maksatlı gördüm senin yazıyı ,seni daha önce buralarda olumlu yada olumsuz yazılarını gören varsa yazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    mcgogo hadi bize doğruyu söyle birazdaha düşer dahada aşağıdan mallanırım diye mal alamadın değilmi .şimdide baktın borsa çıkışa geçti kağıdın önünü kesme maksatlı gördüm senin yazıyı ,seni daha önce buralarda olumlu yada olumsuz yazılarını gören varsa yazsın.
    Allah aşkına ne alakası var kağıt zaten düşeceği kadar dusmedi mi?

5.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    sonradan eklenecek ne zarar nede kar var .güncel veriler spk bülteninden şirketin faaliyetlerinin tümü hesaplanarak otomatik olarak güncelleniyor, yani güncel veri neyse odur.burada önemli olan bilinmeyen kar yada zarar dır oda işyatla alakalı olmayan konselide kar yada zarardır. benim bilmediğimde temettü dağıtılırken konsolide karlarıylamı yoksa konselide olmayan net kardan mı temettü hesaplandığıdır ?
    Arkadaşım, şirketin son yayinladigi haftalik raporda 217 milyon portföy değerinde, viop kısa pozisyonu satırının karşısında bir değer var mı? Yok mu bana onu söyle. ...tekrar tekrar araştırdım ve ne yazık ki yanilmadigimi düşünüyorum. 31.12.2018 vade sonunda ya da daha önce bu pozisyon eninde sonunda kapatılacak. Kapatıldığı zaman da kar varsa Isyat hesabina yatacak, zarar varsa da isyat aradaki farkı viop a yatiracak.bu da ondan sonra portföy değerine yansıyacak. ..kapatılmamış pozisyon portföy değerine tabii ki de yansımaz.bugün kapatacak olsalar 19 milyon TL zarar oluşuyor. 4.18 kurdan satış opsiyonu almışlar.27.04.2018 haftalik raporunda pozisyonun maliyeti yaziyor.açın bakın. Aynı pozisyonun mevcut değeri 5,15 civarı bunu da viop tan açın bakın. ...aradaki fark da 19 milyon TL. ...olay bu kadar net....Mart sonu 24 bin adet aynı pozisyonda varmış, zararina kapatalım kapatalım 19 bine dusurmusler...burdan gelen zararı da diğer varliklaradan gelen karla dengelemisler...Sonuç ortada...şirketin varlıklarının büyük çoğunluğu usd bazlı olmasına ve kur daki artışa rağmen portföy değeri yerinde sayıyor. ..faiz artışları sebebiyle tahvillerdeki piyasa değeri düşüyor ancak kur daki artış yüzdesi çok daha fazla....viopda zararina kapatılan pozisyonların kur zararı olmasaydı portföy değeri en az 1,40 olurdu.bu da benim görüşüm benim doğrumdur. Ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by Mcgogo Yazıyı Oku
    Arkadaşım, şirketin son yayinladigi haftalik raporda 217 milyon portföy değerinde, viop kısa pozisyonu satırının karşısında bir değer var mı? Yok mu bana onu söyle. ...tekrar tekrar araştırdım ve ne yazık ki yanilmadigimi düşünüyorum. 31.12.2018 vade sonunda ya da daha önce bu pozisyon eninde sonunda kapatılacak. Kapatıldığı zaman da kar varsa Isyat hesabina yatacak, zarar varsa da isyat aradaki farkı viop a yatiracak.bu da ondan sonra portföy değerine yansıyacak. ..kapatılmamış pozisyon portföy değerine tabii ki de yansımaz.bugün kapatacak olsalar 19 milyon TL zarar oluşuyor. 4.18 kurdan satış opsiyonu almışlar.27.04.2018 haftalik raporunda pozisyonun maliyeti yaziyor.açın bakın. Aynı pozisyonun mevcut değeri 5,15 civarı bunu da viop tan açın bakın. ...aradaki fark da 19 milyon TL. ...olay bu kadar net....Mart sonu 24 bin adet aynı pozisyonda varmış, zararina kapatalım kapatalım 19 bine dusurmusler...burdan gelen zararı da diğer varliklaradan gelen karla dengelemisler...Sonuç ortada...şirketin varlıklarının büyük çoğunluğu usd bazlı olmasına ve kur daki artışa rağmen portföy değeri yerinde sayıyor. ..faiz artışları sebebiyle tahvillerdeki piyasa değeri düşüyor ancak kur daki artış yüzdesi çok daha fazla....viopda zararina kapatılan pozisyonların kur zararı olmasaydı portföy değeri en az 1,40 olurdu.bu da benim görüşüm benim doğrumdur. Ytd.
    arkadaş zamanı gelmeden hiç bir şey yansımaz tabiki,biz güncel veri olarak belirtiyoruz zaten, yarının ne getireceğini bilen varsa söylesin.dolar yarın 3 lere inede bilir ,6 larada çıkada bilir, keza faizde öyle .adamların yatırımı oynar başlıklı zamanı gelmeden kol gibi zarar var demek bence saçmalık,heee günü gelir dediğin olur başım üstüne ama kahinliğinde anlamı yok bence kahin olan çok yanılır reel ortamda.BUGÜN KAPATACAK OLSALAR ZARAR VAR DEMİSSİN , SAKAL BIRAKSA ABDURAHMAN ÇELEBİ HESABI SENİNKİ.BENİM TAFSİYEM GÜNCELİN TAKİP EDİLMESİ DAHA SAĞLAM OLUR BU GİBİ YATIRIM YAPAN ŞİRKETLERİN GELECEGİ İÇİN. NEDENİ İSE ÇOK AÇIK O OLUŞACAK DEDİĞİN ZARAR NASIL ORTAYA ÇIKTIYSA REEL PİYASADA BİR ANDA KARA DÖNÜŞE BİLİR.
    Son düzenleme : kalvin; 20-06-2018 saat: 09:35.

7.  Alıntı Originally Posted by Mcgogo Yazıyı Oku
    "viopda zararina kapatılan pozisyonların kur zararı olmasaydı portföy değeri en az 1,40 olurdu..." tamam biz de aynı şeyi söylüyoruz. ama sen ilave bir 19 mil. zarar var o da raporlarda gözükmüyor, sonradan ilave edilecek şak diye bir günde portföy 19 milyon eksi görecek diyorsun. Art niyetli olmadığını, bu işlerden anlamadığın için hissiyatla konuştuğunu düşünüyorum. o zaman geriye dönük bak bakalım 1 günde en fazla ne kadar değişim olmuş portföyle, öyle toplu olarak 15-20 mil değişim hiç olmuş mu? 4.18 pozisyonu kapatıp, 5.05 den yeni pozisyon açıldığında aynı gün 20 mil. zarar yazması lazım. olmaz çünkü varlık değerleri günü gününe değerinde hesaplanıp o şekilde portföy değerine yansıtılır.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    "viopda zararina kapatılan pozisyonların kur zararı olmasaydı portföy değeri en az 1,40 olurdu..." tamam biz de aynı şeyi söylüyoruz. ama sen ilave bir 19 mil. zarar var o da raporlarda gözükmüyor, sonradan ilave edilecek şak diye bir günde portföy 19 milyon eksi görecek diyorsun. Art niyetli olmadığını, bu işlerden anlamadığın için hissiyatla konuştuğunu düşünüyorum. o zaman geriye dönük bak bakalım 1 günde en fazla ne kadar değişim olmuş portföyle, öyle toplu olarak 15-20 mil değişim hiç olmuş mu? 4.18 pozisyonu kapatıp, 5.05 den yeni pozisyon açıldığında aynı gün 20 mil. zarar yazması lazım. olmaz çünkü varlık değerleri günü gününe değerinde hesaplanıp o şekilde portföy değerine yansıtılır.

Aşağıda şirketin 31.12.2017 raporundaki dipnotu aynen kopyaladım.
    30.06.2017 finansal rapor dipnotları çıkınca daha iyi anlayacak ve öğreneceğim. Eğer ki Vioptaki bu açık pozisyonun gerçeğe uygun değer değişimi kar zarar tablosuna yansıtılırsa ciddi bir zararla karşılaşabiliriz.(Pozisyon kapatılmamış olsa bile) Haftalık portföylerdeki portföy değeriyle, finansal tablodaki net aktif değerini kıyaslayınca ortaya çıkar. Dediğiniz gibi art niyetli değilim, bu işlerden de hiç anlamıyor değilim, öğrenmeye çalışıyorum ve araştırıyorum....Bekleyip göreceğiz....

İnsanların yatırım kararlarını verirken bir miktar hissiyat ve öngörüyle hareket etmesi de gerekmekte olduğunu düşünüyorum. Sonuçta durum ortada pozisyonun maliyeti belli 4,18...Reel piyasada her şey olabilir tabii i ama benim öngörüm, USD kuru düşse bile 31.12.2018 vadeli viob değerinin 4,18 seviyelerine asla gelemeyeceği yönündedir.

Selamlar ve teşekkürler.

9. KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER
    31 Aralık 2017 tarihi itibariyle Şirket’in Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda (VİOB) 23.891 adet satış
    yönlü döviz bazlı (ABD Doları) kontratı bulunmaktadır (31 Aralık 2016: Bulunmamaktadır).
    Söz konusu kontratlar nazım hesaplarda takip edilmekte olup gerçeğe uygun değer değişimleri kar veya
    zarar tablosunda muhasebeleştirilmektedir.

Sayfa 392/930 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •