Sayfa 778/1027 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    valla eylülde antepte kabuklu 20-25 tl idi
    arkadaslar

baklavada kullanilan boz fistik ile markette satilan ele ayaga dusmus antep fistigini karistiriyorsunuz

200 lira olan ve yurtdisindan ithal edilemeyen yalnizca Antep in belli bolgesinde yetisen boz fistik

Carrefour da almayani dovdukleri antep fistigi kilosu 40 TL

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İster inanın ister inanmayın bu yüksek faiz artışından sonra Dolar 4.40 lara düşer diye o kadar umutlandım ve istedim ki. Düşmeyince iyicene tırstım. Bunca kriz yaşamış biri olarak şimdiki kadar karamsarlığa hiç düşmemiştim. Şakası yok bu sefer ki öyle böyle bir şey değil cidden KUSURSUZ FIRTINA...
    ben hanima soyledim isbankasindaki 3 bin dolar vardi onu cekti yastik altina koydu

bankaya gittiginde cok sira var dolarini cekmek isteyen cok yarin gelin demisler

ertesi gun gittiginde o gun cok kisinin dolarlarini cekmek icin kuyruga girdigini ogrenmis

yani bilen biliyor yada hissediyor diyelim

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çözüm uzun zaman ise bu da halkın tercihi. Güney Kore benzer bir durumda orta vadede işin içinden çıkmayı başardı. (5-10 yıl). Kısa vadede zaten böyle bir çıkışı yakalamak mümkün değil. Soru bu çıkış kore gibi orta vadede mi yoksa Çin gibi uzun vadede mi gerçekleşecek.
    İşte bu süreyi Türk halkının sosyal yapısı , acıya ve zorluğa ne kadar dayanabildiği belirleyecek.
    G.Korenin 1960 nufusu 25 milyon
    Türkiye nin 1960 nufusu 28 milyon

G.Kore nin 2018 nufusu 51 milyon
    Türkiye nin 2018 nufusu 81 milyon

4 Tarafında savaş/sorun olup da 58 yılda nufusu %289 artan (ve halen artmakta olan) ama gelişmiş ülkeler ligine atlayan bir tane ülke gösterin ben bu başlıkta 1 ay yazmayacağım...
    Nufusun bu kadar hızlı arttığı bir ülkede (ki yavaşlamış halidir) insanlara konut-çocuklara derslik yapmaktan bilim üretmeniz imkansıza yakındır...
    Bu nufus artışı ile insanımızın refahı yakalaması imkansıza yakındır...(ekonomi büyür ama kişi başı gelir hep alt ligde kalır )

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu ülkede kanser hastası olup kemoterapiyle paçayı kurtaracakken zakkumcu dan medet uman sonrada tahtalı köye giden insanlar olduğunu unutmayın.
    Evet ama yüzdesi önemli. Sanırım çoğunluk Türkiye'de dahi kemoterapiyi seçecektir. Seçmeyenler doğal seçim/seleksiyon sürecinin kurbanları değil midir?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    abi yapma eger Arjantin gibi olursak Eurobond in faizlerini vermeyi birak ana parayi bile vermezler ki Arjantinde sanirim boyle bir sey olmustu
    CDS nedir bilisen ? Niye Türk CDS leri tavan yaptı hatta Yunanistanın bile üstüne çıktı acaba ?

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    arkadaslar

baklavada kullanilan boz fistik ile markette satilan ele ayaga dusmus antep fistigini karistiriyorsunuz

200 lira olan ve yurtdisindan ithal edilemeyen yalnizca Antep in belli bolgesinde yetisen boz fistik

Carrefour da almayani dovdukleri antep fistigi kilosu 40 TL
    ha bende onu diyom bahçede n toplanmış kabuğu pembe olan 25 tl idi antepte
    hangisi baklavada kullanılır iyi bilirim
    baklavayıda imam çağdaş ve koçaktan alırım
    bir halt olacağı yok.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku

Zorluğa dayanamayıp çalışmayı da pek sevmeyen zorlukları genelde Allaha havale etmeyi seven bir toplum için o dediğiniz acıları yaşamak kolay değil. Hem Kore hem Çin ikisindede inanç sistemlerinde bizdeki gibi zorluğu ilahi güce bırakıp işin içinden sıyrılma olgusunun bulunmadığını düşünüyorum yaılıyorsam düzeltin.
    aklima basima gelen bir olay geldi

2-3 sene once evden tasinma sebebiyle evindeki esyalarini satisa cikaran birinin evine gitmistik

Amerikada bunlar cok yaygindir cmtesi pazar gunleri internete ilan koyarlar herkes gider kapi aciktir girersin iceri ne varsa toplarsin kadin kapida mallari sayar parasini verir cikarsin

neyse biz gittik orada baskalarida var tabi giysilere mobilyalara bakan. bi tane cinli gibi bir kadin vardi benim hanimla konustugumu duydu. Zaten genelde ya kadinlar ya ciftler gidiyor boyle satislara

kadin durup dururken yani tanimiyoruz etmiyoruz daha once hic gormedigim bir cekik gozlu kadin, konusmaya basladi bizimle. Siz dedi ne kadar sansliniz amerikada yasiyorsunuz hersey burda ne kadar guzel

Ben sasirdim ne demek istiyorsunuz siz burada yasamiyormusuunz?

Hayir ABD ye yeni tasindim

nereden?
    Guney Koreden

Peki neden biz sansliyiz?
    ne bilim hersey cok rahat bakin bugun cmtesi burayi geziyorsunuz ne guzel

Alla alla Guney Korede cumartesileri gezilmiyormu?
    Katiyetle hayir. Bircok isyerinde cmtesi calisilir hatta pazarda calisilan cok yer vardir. Mesela benim babam cok calismaktan oldu.
    ---------------------

bu olayi dun gibi hatirliyorum. Kadinin artik icine nasil oturduysa bu aci olay, hic tanimadiklarina anlatiyor. Akli dengesi bozuk degildi yalnizca amerikaya yeni gelmenin sokumu diyim artik.

Asyalilar afedersiniz kopek gibi calisiyorlar ve bu yuzden biz Asyadan daha fakir duruma gelmek uzereyiz onu demek istedim

8. Arkadaşlar uzun zamandır aldığım karar doğrultusunda sistemden çıkmak adına düzenli olarak ATM'den günlük 1000 USD çekmeye devam ediyorum.
    Son 5 gün kaldı.
    Ve çok ilginç ama şuana dek hiç atmden döviz alamadan geri dönmedim.
    Ticari MT ile sohbet arasında sordum..
    Bu ara epey döviz çıkışı var mevduatcilardan dedi ama ödemede sıkıntı yok en fazla meblağ şubede yoksa ertesi güne hazır ediyoruz dedi..
    İnterasante

Sayfa 778/1027 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •