Tabiki
Tabiki
4.50 den al 4.60 dan sat öğrendi millet alıp satmayı![]()
Eski doktorlar hakikaten çok iyi kazanıyorlardı. Devlet hastanesinde yatak bulmak için özel muayenehanede para ödüyorduk. Ama son 10 yılda; doktorlar gariban oldu. Sadece akademik unvanlılar ( doçent, prof ) fakülte hastanelerinde halen çok iyi kazanıyorlar. Örnek ; 90 yaşındaki babamı devlet hastanesine safra kesesi taşı için yatırdılar. 10 gün geçti bir işlem yok, hergün '' yarın ercp yapılacak hasta aç kalsın '' dediler. ertesi gün '' yoğun bakımda yatak boşalmadı, yemek yiyebilir '' dediler. Bizi bıktırdılar. Bu arada temizlik şirketi elemanları yol gösterdiler. Ünv. hast. ne gidin felan prof. 1500 tl. ye 15 dk. da halleder dediler. Hakikaten gittik ve 30 dk. da dertten kurtulduk ve evimize döndük. Sonra anladım ki ; bu iş kocaman bir şirket gibi çalışıyor. Muhtemelen prof. un aldığı 1500 tl. nin 500 ü havuza gidiyor ve tüm o branştaki doktorlar ( o ildeki görevli ) paylaşıyorlar diye düşünüyorum. çevremde bu tip vaka çok olduğundan sistem tıkır tıkır işliyor.
Doktor arkadaşlar verdikleri o kadar emeğin sonunda para kazanabiliyorlarsa helal-i hoş olsun. Yiğenim bu sene verdiği o kadar emek çaba sonunda tıp fakültesini kazandı ve üniversitedeki ders temposunu görünce gerçekten üzüldüm aylardır geceli gündüzlü çalışıyor çocuk insanlıktan çıktı. bu kadar çalışacak didinecek sonra insanlara nasıl faydalı olabilirim diye uğraşırken hasta yakınlarının saldırısına uğrayacak? hiçde adaletli bir düzen değil. aslında biz doktorların gelirini konuşacağımıza futbolcuların emlakçıların astronomik kaynağı belirsiz! gelirini sorgulasak daha mantıklı olacak
Nedense dün okuduğum bu haberi anımsattı bana ...!
http://www.mynet.com/haber/egitim/is...rtti-4237710-1
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu kadar acmıssınız konuyu madem bende birsey yazayım doktordan doktora hastahaneden hastahaneye fark vardır...ozel hastane ile devlet hastahanesinde calısanın maası bir olmaz ...hatta sunu soyleyeyim saglık ocagında calısan doktor arkadasım 12 000 tl maas alıyor ..yani anlayacagınız saglık ocagında calısan doktorlar daha fazla alaliyorlar ustelik yaptıkları iste degil gelen hastaların %80 i zaten ilac yazdırıp gidiyor .
faiz artmasa idi dolar tl 5 ustunde geziniyor olurdu ..en son baktıgımda real ile aramızda 1.2 tl fark vardı..real 3.9 civarı ..koy ustune 5.10 du en azından su an .faiz artması sayesinde fark su anlık 0.75 liraya kadar inmis ...son 2 haftadır reel ruble deger kaybı hızlandı dolar endeksi artıyor petrol artıyor..aslında bunlar doları fırlatacak etkenler ..faiz iyi oldugu icin gidemiyor birde turizim isci dovizleri falan ..yarın enflasyon cok yuksek gelmesi doları cıkarabilir ama zaten ekimden itibaren degisir bu dolar yukarı gider hersene standart oldu artık ..
600k 32 gün ypara garanti 17.10
kibarca by denildi
çarşı baştan başa .....
yürüyelim caddede bakalım
Yer İmleri