zamanında tüik'ten başka kuş tanımam diyen ezikler
şimdi yabancıları referans verip, adam hakılıymış galiba diyorlar.!!![]()
zamanında tüik'ten başka kuş tanımam diyen ezikler
şimdi yabancıları referans verip, adam hakılıymış galiba diyorlar.!!![]()
Arkadaşlar, mevduat bağlarken haftanın hangi gününü tercih ediyorsunuz genellikle? Ya da hangi gün daha avantajlıdır oran açısından?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ÜFE genellikle 1-2 ay önden gidiyor. Yani bir kaç ay sonra ne olacağını görmek istiyorsanız ÜFE'ye bakmak daha sağlıklı
para eriyor zaten meyve sebze fiyatları fezaya cıkmıs ..genelde semt pazarlarından alısveris yapıyorum ama su aralar pazarlar ile marketler arasında pekte fark kalmadı az once market alısverisinden geliyorum domates aldım 6 tl hemde yazın bu vakti..patetes 4.5 sogan 5 tl ..en ucuz patlıcan var 2 tl ...bazı yesillikler uygun fiyatlı onlarda vejetaryan isi hani... meyve dersen 5 liradan baslıyor 20 liraya kadar gidiyor ...cocuklugumda her sebze meyveden 4 er 5 er kilo alırdık para etmezdi hemde dogaldı..simdi nerden geldigi belli degil hormonlu vs ..simdi aynı sekil alsam herseyden haralde 1000 tl bırakırım markete pazara ...bu enflasyon nasıl dussun carsı pazar fiyatları boyleyken ..
Kabaca durum:
Tüketiciyseniz enflasyonunuz %15.40
Merkez Bankası'ndan TL borçlanıyorsanız %17.75
Mevduatınız varsa % 17-18
Devletseniz 5 yıllık vade ile borçlanacaksanız % 19.00
2 yıllık borçlanacaksanız % 19.40
Üreticiyseniz maliyetiniz % 23.70
Ticari Kredi kullanacaksanız % 25
Cüneyt Başaran
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bu sefer en hızlı reaksiyon enparadan 500K 180 gün 18,50 ve diğer oranlarda kademeli artmış tabi.
Yer İmleri