Sayfa 21/41 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon
Arama sonucu : 325 madde; 161 - 168 arası.

Konu: Seçimden sonra borsa

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,320
    kısa yollar tık landığında çalışmıyor . Örnek :...cin-ne_29.html Sonu bu olan bir yazı da yok .
    Gelen Cevap : Maalesef, aradığınız sayfa bu blogda yok.

Alıntı Originally Posted by supheci_kimse Yazıyı Oku
    Anadolu Holding ve iştiraki Çelik Motor ile ilgili düşüncelerimi yazdığım iki yazım aşağıdadır.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

https://suphecikimse.blogspot.com/20...r-icin-ne.html

https://suphecikimse.blogspot.com/20...cin-ne_29.html

YTD
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Dikkatli olma zamanı

Dün enflasyon rakamları sonrası beklediğim gibi 96 500'ü aşağı geçmeden 97.500'ü tekrar test etti. Daha önce aşağıdaki grafikle ilgili "95 500' e doğru hareketlerin yerini derhal toparlanmaya bırakacağını iki trend arasındaki sıkışmanın aşağı yönde değil, yukarı yönde kırılma ile sonuçlanacağını belirtmiştim ; ilk 97 500 hareketinden sonra 95 500 ' e geri çekildik ve hızlı bir şekilde toparlandık dün de 97 500 gördük.

Fakat dün saat 16:30 ' dan sonra önemli sayılabilecek satışlar geldi. Kapanışı da grafikte görüldüğü gibi tam trend çizgisinde yaptı.
    Neden böyle olduğunu kapanış sonrası enflasyon rakamlarını incelerken gördüm. Açıkçası rakamlar sonrası seans sırasında endeks pozitif bir tablo çizdiği için bu rakamların çok kötü olmadığını düşünmüştüm ama çekirdek enflasyondaki yükseliş ,üretici fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekici. Rakamların bu kadar yüksek olması faizler üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor ayrıca bu rakamlar kur üzerinde de etkili...

Piyasanın şu anda fiyatladığı şey "kabine ve açıklanacak ekonomik program"
    Piyasa bu nedenle çoğu analistin beklediğinden daha güçlü duruyor.
    Olumlu beklentilerimi koruyup borsa pozisyonum açısından "temkinli olacağım"

Eğer trend üzerinde tutunamazsak 95 900' e kadar bir düşüş olur eğer burası kırılırsa 94 900 trend desteğine hızlı bir geri çekilme olur bu sırada kur da yükseliyorsa düşüş sürer..

"Bu yüzden endeksin trend üzerinde kalıp kalmadığına ve desteklere dikkat"
    Rsi de negatif uyunsuzluk göstererek düşüşe işaret ediyor.
    Dikkatli olma zamanı...

Listemdeki 12 hisseden 9 tanesini listeden çıkardığımı burada yazdım zaten , %10 %70 arasında kazanç sağladılar.

%50 olan kradi portföyün %10 civarına düştü. Trend üzerinde tutunamaz 95. 900 kırılırsa hisse oranımı %80' e düşürürüm
    Düşüşlerde yine %50 krediye kadar çıkabilirim.
    Destek noktaları oluştuğunda burada yazarım.
    Umarım destek çalışır trend üzerinde tutunmayı başarırız.

Saat 10:14 en düşük 96 606 , en yüksek 97 021 gördük.
    96 606 kırılmadıkça sorun yok kırılırsa belirttiğim destekleri izleyeceğiz.
    "dikkatli olmaya devam" desteklere dikkat.

Maalesef enflasyon doları da yukarı çekmeye devam ediyor , 4.735 formasyon hedefi.
    Öncesinde 4.72 direnci var.

Enflasyondaki beklenenden büyük fark neden önemli ?

Piyasada şu anda değerlemeler 14 civarındaki bir 10 yıllık faiz oranı üzerinden yapılıyor çünkü piyasa 10 yıllıkların yüksekte kalmayacağını bu seviyelere geri çekileceğine inanıyor.
    Dün gelen enflasyonla birlikte 10 yıllıklar bugün 17.20 oldu. Bu yükseliş 10 yıllıkların geri çekileceğine dair inancı sarsarsa değerlemede kullanılan faiz oranı da yukarı çekilir, borsa hedef fiyatları aşağı çekilir bu da borsa üzerinde baskı yaratır. Beklentiler negatife dönüşmeden kabinenin ve ekonomi politikalarının açıklanması çok önemli , "piyasaya güven vermek yeniden acil hale geldi." Türkiye' nin merkez bankasından yemeyi bırakıp dış borcunu ödeyebilmesi için dış kaynağa ihtiyaç var, Mehmet Şimşek twitter hesabından dış kaynak ihtiyacına dikkat çekmiş . Güven gelmez ise kurdaki bozulma enflasyon sarmalı yeniden karşımıza gelir gözler yeniden merkeze döner .
    Pazar günü açıklanacak kabine umarım bir dönüm noktası olur ve bu sarmalı tekrar yaşamayız.

Yukarıda 21 ve 50 ağırlıklı ortalama ,aşağıda 100 ağırlıklı ortalama arasında sıkışma sürüyor , trend çizgisinin de üzerindeyiz.
    Güçlü duruş kabine ile ilgili beklentinin ne kadar önemli olduğunu yansıtıyor aslında.
    Eğer 21 ve 50 ağırlıklı ortalama yukarı aşılırsa piyasa rahatlar.
    Eğer 100 aşağı kırılırsa 200 ağırlıklı ortalama 95 900 desteğimiz.

Açıkçası kabine pazar günü açıklanacakken desteklerin kırılmasını beklemiyorum ama "dikkatli olmaya devam"
    Özel sektörden profesyonellerin de kabinede yer alacak olmasını bence piyasa olumlu algılıyor ve ben şahsen Erdoğan' ın ekonomiye bakışının seçim öncesinde olduğu gibi oduğunu düşünmüyorum ; oy kaygısı yokken daha piyasa dostu bir yaklaşım sergileyecektir.
    Ne de olsa yabancı paraya ihtiyacımız var.

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Maalesef enflasyon doları da yukarı çekmeye devam ediyor , 4.735 formasyon hedefi.
    Öncesinde 4.72 direnci var.
    4.72 direncini gördü , son durumda kabine beklentisi ile 4.7 işlem görüyor.

Sayfa 21/41 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •