Eline vermişler 200 m. Al bunu işlet diye hiç oynamadan vadeye koysan 35 m. ölüsü kar gelir 5 m. yönetim giderine atsan,
Dağıtacağın 30 m. kalır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Eline vermişler 200 m. Al bunu işlet diye hiç oynamadan vadeye koysan 35 m. ölüsü kar gelir 5 m. yönetim giderine atsan,
Dağıtacağın 30 m. kalır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Ayrıca fed in dolar faizlerini çatır çatır arttırdığı yılda,tüm dünyada global kriz konuşulurken hangi aklı başında trader dolara karşı pozisyon alır.Vıop mıop canımıza okudu bu akılsızlar.Yok beceremiyorsan beceremiyorum de bilen birileri gelsin bizi de yorma kendini de ,şirketi de yorma di mi.
işbankasında mevduatı var, hakkını yemeyin. şimdi bu kadar büyük bir para tek bir yatırım çeşidinde değerlendirilmez. biraz ondan biraz bundan çeşitlendirmek gerekir. özellikle 2003 - 2013 yılları arasında sıklıkla yapılan dolar kısa pozisyon ile TL yüksek faizinden yüksek gelir elde etme işlemi doların kuvvetlenmesi ile tersine işlemeye başladı. yani bu portföy 2003 - 2013 yılları arasında enflasyon +%5 rahatlıkla getiriyordu. o zamanlar çok kral yatırımcıymış bunlar diyorlardı. aynı taktik bugün tersine döndü, TL faizler dolar getirisinin altında kaldığı için kısa pozisyon yapmak zarar ettirmeye başladı.
portföy son 3 ay aylık getirisi %1.5, son ay aylık getirisi %1.5. kısa vadede portföy kendini toparlamaya başlamış bu olumlu, faizler yükselmeye devam ediyor bu olumsuz. Faizler en yükseği görüp düşmeye başladığında yolumuz yokuş aşağı olacaktır.
Sn serkan faizler artık düşmez o iş bitti.Hem dolar yukarı gidecek hem faizler.Bunlar bu trendin tersine hareket ederlerse mümkün değil para kazanamayız bence.İkincisi 25 martta temettü sonrası 215 milyon paramız varmış şimdi 219 milyon .Nerdeyse 3.5 ayda yüzde 2 kazanmışız siz başka rakamlara mı bakıyorsunuz bir fark var algılarımızda ve hesabımızda.
Ayrıca biz bu portföy yöneticilerine neden para ödüyoruz.Neden yönetim kesintisi var.Bu trendleri ve trend değişimlerini önceden görsünler diye di mi.Zamanında iyi oynuyordu diye futbolcuyu takımda tutuyorlar mı.Bakın koca zlatan ibrahimoviçi kendi gelirim demesine rağmen milli takımdan kestiler.Ben cepteki paraya ve sonuca bakarım.Yoksa ben de dolar şu zaman çıkar borsa iner falan diye bir miktar paramı kendim trade ediyorum.Kendi başarı kıstasım faizi yeniyormuyum.Yenemedim mi zarardayım kabul ediyorum.Parayı sabit tutmak veya faiz altı kazanmak kabul edilemez.Hadi 1 2 ay olur.Ama 3. ayda olayı değiştirmen takımı değiştirmen başka taktik kullanman lazım.
Yer İmleri