Sayfa 887/1006 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Zeybekçi: Bundan sonraki ilk hedefimiz enflasyonu düşürmek olacak. Faiz artışı mevzuuna girmek istemiyorum. Merkez bankası gerekli adımları atacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Mal alışta kazanılır diye bir söz var...
    Çok severim,
    Tüpraş, Petkim, Aselsan, Soda, hektaş ve sayamayacağım birkaç hisse var ki,
    endeks düzeltmesini yapıp da belli seviyeleri görürse keyifle alınıp uzun vade saklanır.
    Bundan iyi ''mal'' da olmaz...
    Yanlis bir onerme oldugunu dusunuyorum

Su anda borsanin FK si mevduat faizlerinden daha az

Bu durumda neden riskli yatirim olan borsaya yatirim yapilsin risksiz mevduat, bono, tahvil dururken

Borsanin yukselmesi icin faizlerin dusmesi gerekir.

Bir de DOW endeksinde yuzde 20 - 30 lar arasi bir duzeltme bekleniyor, ticaret savaslari, Cin in YUAN in devalue etme riski vs.

Borsada cok iyimser olmak icin bir neden yok.

3. Zeybekçi'nin bir sözü aklıma takıldı. Diyor ki enflasyon ile mücadeleyi arzı arttırarak çözmeye çalışacağız.

Arzı arttırmak aynı zamanda büyümeyi halihazırdaki seviyenin de üzerine çekerek mümkün. Burada bir çelişki görüyorum.

Maliyet enflasyonunun ve hammadde fiyatlarının bu denli yükseldiği bir ortamda arzı arttırarak maliyet düşürmek neredeyse imkansız gibi. Mehmet Şimşek'in yumuşak iniş senaryosu ile hiçbir şekilde uyuşmuyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by feveran99 Yazıyı Oku
    Mal alışta kazanılır diye bir söz var...
    Çok severim,
    Tüpraş, Petkim, Aselsan, Soda, hektaş ve sayamayacağım birkaç hisse var ki,
    endeks düzeltmesini yapıp da belli seviyeleri görürse keyifle alınıp uzun vade saklanır.
    Bundan iyi ''mal'' da olmaz...
    Yeni basdan bir portfoy yapacak olsam ben de portfoyun %80 ine esit agirlilikli olarak TUPRS, FROTO, EREGL, HEKTS, SODA alirdim.
    Geri kalan %20 ise POLTK, ASELS, BRISA ve PETKM olurdu..
    Sonra da dunya turuna cikardim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yanlis bir onerme oldugunu dusunuyorum

Su anda borsanin FK si mevduat faizlerinden daha az

Bu durumda neden riskli yatirim olan borsaya yatirim yapilsin risksiz mevduat, bono, tahvil dururken

Borsanin yukselmesi icin faizlerin dusmesi gerekir.

Bir de DOW endeksinde yuzde 20 - 30 lar arasi bir duzeltme bekleniyor, ticaret savaslari, Cin in YUAN in devalue etme riski vs.

Borsada cok iyimser olmak icin bir neden yok.
    Hangi vadede dusundugunuz onemli...
    Tek bir defada tek bir kademeden alinmaz elbette.
    Parami 26 ya bolerdim ben olsam, sonra her hafta cuma gunu kapanisdan yarim saat evvel 1/26 si ile alirdim.
    6 ayda alimlari bitirince ortalama bir maliyet de olusmus olurdu.
    Gelecek 6 ayda da ben en kotunun ulasilmis hatta atlatilmis olacagina inananlardanim.
    Syg,

6. Rusya nın önümüzde ki dönem de Türkiye ye sattığı doğalgaza %30 zam yapacağı iddia ediliyormuş. %20 daha yeni zam geldi tüketiciye bir %30 daha...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Orko Yazıyı Oku
    Rusya nın önümüzde ki dönem de Türkiye ye sattığı doğalgaza %30 zam yapacağı iddia ediliyormuş. %20 daha yeni zam geldi tüketiciye bir %30 daha...
    O zaman uretim fillan yapilmaz.

Syg,

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zeybekçi'nin bir sözü aklıma takıldı. Diyor ki enflasyon ile mücadeleyi arzı arttırarak çözmeye çalışacağız.

Arzı arttırmak aynı zamanda büyümeyi halihazırdaki seviyenin de üzerine çekerek mümkün. Burada bir çelişki görüyorum.

Maliyet enflasyonunun ve hammadde fiyatlarının bu denli yükseldiği bir ortamda arzı arttırarak maliyet düşürmek neredeyse imkansız gibi. Mehmet Şimşek'in yumuşak iniş senaryosu ile hiçbir şekilde uyuşmuyor.
    Ekonomi bilgisinin olmadigini bu soylem ile kanitlamis oldu.

Enflasyon ile sikislasma yolu ile mucadele edilir, arzi artirarak degil.

Bunlarin buyu buyume aski - kapasiteyi zorlama, hormonlu buyume vs - bizi bu noktaya getirdi

Sen urettiginden fazla tuketip gelirinden fazla harcarsan gun gelir sonuclarina katlanirsin

Insallah Zeybekci, Cemil Ertem gibi adamlari artik gormeyiz.

Sayfa 887/1006 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •