SN.Because; bunu da kabul ediyorum.. Diğerleri artarken Akbank daha nazlı artıyor... Düşerken Akbank çok daha şiddetli düşüyor...
Ortada bence makul bir sebep yok...
Diğer bankaların hepsinin bir özürü varken; Akbank'ın yok...
Garanti sonuçta bir mevduat bankası.. Mevduat ve müşteriyi diğer vahşi küçük bankalara kaptırma potansiyeli en yüksek olan bankadır.. PATTT diye eriyen müşteri sayısı ve mevduatı ile karlılık tepe taklak olabilir..
İş Bankası'nın sırtında CHP hisseleri hep bir yük ve özrü olmuştur.. Hele 18 yılda... AKP nin her aldığı seçimle beraber acaba İş Bankasına el koyabilirler mi psikolojisi yada fısıltısı bu bankayı eriyip bitirir... Hele hele 40 milyar TL Özkaynakları ile tam seçim sonrası; nakite sıkışık devlet ve hükümet için "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı" konumunda ise....
Yapı Krediye gelince.. %50 ortağı DİREKT batmış... İtalya'da UNİCREDIT can çekişiyor... YKB sından gelen kar rakamları olmasa çoktan "Konkordato" ilan etmişti ama uzatmaları oynuyor...
Vakıfbank'a gelince... Özel banka gibi davranıp BUUZZ gibi bir KAMU bankasıdır.. Şu sıkışık ekonomide faizleri dibe çekip karlılığı millete ve halka düşük faizli krediler ile ilk dağıtıcak KAMU İKTİDARI GÜDÜMÜNDE olan bankadır.. Vakıfbank karlılığını sermayedarları yerine Kamuoyu ile paylaşacak gibi duruyor.. Bence tek bir KHK ya bakar... 24 milyar TL olan özkaynakları KOBİ lere en az 5 yıl İLAÇ olur...
Halkbank'a gelince... ABD yargısı önünde BANKA dan ziyade KAÇAKCILIK YAPMIŞ ORGANİZE BİR ŞEBEKE durumundadır.. Sen ne dersen de; yada ne anlatırsan anlat... ABD yargısı ufacık minnacık sayılabilecek 1 milyar USD lık bir ceza kesse; Banka batmıştır.. Ederi zaten şu an 2 milayr usd etmiyor sanırım....
ICBC ye gelince; bugün geldi; yarın ben gidiyorum, hadi eyvallah diyebilir...
Denizbank; BIST te zaten yok.. Yeni sahipleri olan ARAP lar tam bir belirsizlik... Hele TR de bankacılığı bilmiyorlarsa...
Bunların içinde bir HOLDİNG bankası olan AKBANK bence tek parlayan Türk BANKASI... Bireysel müşteri olsa da olur olmasa da.. Mevduat bankacılığı zaten amaçları değil... Siyasi bir kimliği asla olmadı... Saçma sapan sakat proplemli bir ortağı yok. Sabancı Holdinge bağlı 27 adet A.Ş nin sadece mobilyaları yenilense ve bunun için AKBANK kredisi kullansa ki; zaten durgun olan bir ekonomide dahi AKBANK Sabancı Holding ve bağlı kurum kuruluş ve ortaklıklarının finansal işlerini yapmak için kurulmuş olan bir banka olarak; yapacağı dönemsel kar ona ve sermayedarlarına yetecektir.....
Lakin; başta dediğim gibi; benim de anlamadığım şekilde hergün daha NEGATİF...
İzleyip, göreceğiz...
Yer İmleri