Originally Posted by
selka
Sn.Bahri yatırım araçlarının değişmesini ben oldukça doğal buluyorum. İnsanların yaptıkları yatırım araçlarına paralel yorum yapmaları da oldukça sağlıklıdır... Asıl sağlıksız ve manüpülasyon; yatırım yapmadan, yatırım yapmış gibi, inanmadıkları argümanları savunup, buradaki insanları yanıltmalarıdır...
Mesela 2015 yılında Borsa da idim... 2016 darbe girişimi satmıştım.. Sonrasından 3,38 TL den USD a girmiş girerken de aşırı ucuz alın diye de yazılar yazmıştım.. Belki hatırlarsınız... Daha sonra 3,96 TL olunca çok pahalandı satıyorum dediğimde USD topiğinden AFAROZ edilmiştim.. Devamında USD 3,98 TL den 3,71 e kadar gelmişti...
Daha sonra faizler artıcak TL ye geçiyorum dedim... 8 ay TL de faizde kaldım... Çünkü BIST 122,000 de USD 4 TL ye tekrar dayanıp devamında RALLY yapmıştı...
Ama şu an BİST ti te ucuz buluyorum.. %75 Hissede %25 TL mevduat faizdeyim...
Asla numara yapmadım... Gayet net neye inanırsam onu yazdım, savundum... Hala da savunurum... BİST in 41 milyar TL lik Bankası Akbank 2008 yılı Global Kriz fiyatı olan 7,01 TL ye geldi.. Nasıl yazmam UCUZ bu BİST in en büyük markası diye... Akbank 5 sene önce hissesi 7 USD dı.. Şimdi 1,5 USD etmiyor.. Pahalı denilebilinirmi? 2008 de özkaynakları 14 milyar TL iken...
O sebeple; yatırım araçlarının değişmesi doğaldır; doğal olmayan yatırım yapmadan inanmadan numaradan aldım, sattım, sen de al, sende sat demektir...
Not; Burada kimse kimseye inanmasın... Okuyun, geçin ve yüreğinize inanın.. Doğru söyleyeni yüreğiniz bilir... Yüreğinize inanın...
KONUYU KAPATIYORUM
Yer İmleri