Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu konuda aklıma yatmayan birşeyler var. Devlet kupon ödemesi yaparken aslında o an kupon kimde ise ona yapmalı. Zira şöyle düşünelim, Venezüelladan bir banka Venezüella'nın durumu çok iyi iken türk eurobondu aldı. Hatta ihraççı olarak organizasyona dahil oldu. Daha sonra bu kağıt yüzlerce kez el değiştirdi. Şimdi türk hazinesi kupon ödemesini iflas etmiş Venezüella bankasına yaparsa burada sıkıntı olabilir. Venezüella uç bir örnek ama ihraççının ya da takası yapanın 20 sene ne olacağını kimse bilemez.

Ayrıca türk hazinesi kupon ödemeleri için epey bir swift ücreti de ödüyor olmalı.
    Kupon, eurobond'dan koparılabilirmiş gibi yazmışsınız. Eurobond kimin elindeyse kupon da ona ödenir. İkincisi, hesabında eurobond bulunduran tarafın iflas etmiş olması; eurobond borçlusunun ödeme yapacağı yeri seçme gibi bir lüks sunmaz. Batıksa batık; o batıktan alacaklarını çıkartacak olanlar o tahsilatı yapacaklar zaten son olarak; 7-9 puan dolar faizi ödeyen birine "swift de çok yazıyordur haa" demek ancak bizim ülkemizde olur herhalde
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bu hesabı yaparken eurobond alırken bankaya verdiğiniz rakamı da eklemek gerekir. Genelde borsasındaki satışta yazan rakamın üstüne %0.25 koyarak satıyorlar. Bu her yüzbin $ için 250$ demektir. Tabii karşı tarafta satmak için vereceğiniz ücret de cabası.
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Kupon, eurobond'dan koparılabilirmiş gibi yazmışsınız. Eurobond kimin elindeyse kupon da ona ödenir. İkincisi, hesabında eurobond bulunduran tarafın iflas etmiş olması; eurobond borçlusunun ödeme yapacağı yeri seçme gibi bir lüks sunmaz. Batıksa batık; o batıktan alacaklarını çıkartacak olanlar o tahsilatı yapacaklar zaten son olarak; 7-9 puan dolar faizi ödeyen birine "swift de çok yazıyordur haa" demek ancak bizim ülkemizde olur herhalde
    Swift mevzunun farkındayım. Ancak gerekli hallerde yurt dışına para transferi için pratik bir yol gibi gözüküyor. Zira yurt içindeki bir bankadan aldığınız eurobondu yurt dışındaki bir bankaya nakletmek parayı taşımadan mümkün olabiliyor. (Kayıt zaten Euroclear üzerinde olduğundan). Hesaplar illaki farklı kişilere ait olmak zorunda değil. Örneğin Türkiye'deki hesabımdan Avrupa'daki hesabıma transfer için kullanılabilir bir yol gibi gözüktü. Bu bağlamda alım satım olmayacağından çok bir kayıp ta olmaz gibi.

Sn Jondowes'un son yazdıklarına göre Euroclear anlık olarak eurobond sahibini kaydediyor ve kupon ödemesi Eurobond kimin üzerine kayıtlı ise onun banka hesabına yatıyor.

Ben biraz da Euroclear bu kontrolü mutual exclusion (mutex) olarak nasıl takip edebiliyor onu merak etmiştim. Zira kupon faizinin hesaba yatacağı süreden belirli bir süre önce ve sonra o eurobond'un alım satımının kilitlenmesi (işlemin duraksatılması) gerekli.

Neyse üzümünü yiyelim bağını sormayalım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben biraz da Euroclear bu kontrolü mutual exclusion (mutex) olarak nasıl takip edebiliyor onu merak etmiştim. Zira kupon faizinin hesaba yatacağı süreden belirli bir süre önce ve sonra o eurobond'un alım satımının kilitlenmesi (işlemin duraksatılması) gerekli.

Neyse üzümünü yiyelim bağını sormayalım.
    Bir şeyi takip etmesine gerek yok; Euroclear takas ve saklama merkezi zaten. Alım-satım aracı kurumlar tarafından ona bildiriliyor. Son alıcı kimse, ödemeler de onun hesabına yapılır. Euroclear'ın bir yerlerden ek bilgi bulmasına ihtiyacı yok zaten tüm işlemleri takaslayan kendisi. Kupon ödeme saatine kadar el değiştirebilir, o kadar katı bir süre kısıtına da gerek yok.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bir şeyi takip etmesine gerek yok; Euroclear takas ve saklama merkezi zaten. Alım-satım aracı kurumlar tarafından ona bildiriliyor. Son alıcı kimse, ödemeler de onun hesabına yapılır. Euroclear'ın bir yerlerden ek bilgi bulmasına ihtiyacı yok zaten tüm işlemleri takaslayan kendisi. Kupon ödeme saatine kadar el değiştirebilir, o kadar katı bir süre kısıtına da gerek yok.
    Euroclear'ın işleyişini tam bilemediğim için kupon ödemesi işlemi ile Eurobond'un satım işlemi aynı saniyelerde gerçekleşirse , Alım satım emrinin Euroclear'a ulaşma zamanı , Swift'in ulaşma zamanından uzun sürerse tam o noktada bir belirsizlik zamanı var. Onu bertaraf etmek için kupon ödemesinin belki 15 dakika gerisine ve ilerisine işlemsizlik zamanı tanımlanması gerekebilir diye düşünmüştüm. Tüm eurobondlar Blockchain uyumlu bir veritabanına geçse bu sorun olmazdı belkide.
    Bu aslında eurobond'tan bağımsız genel bir mesele. Bir şekilde işlemlerin iletim ve işlenme zamanının belirli bir katı kadar rezerv bırakılarak bir güvenlik penceresi mutlaka oluşturuluyordur. (örneğin kupon ödeme saatlerini belirleyip 14:00-15:00 arası takas işlemlerinin durdurulması gibi).

Neyse bu eurobond konusunun biraz dışına taşıyor. Sn jondowes verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Swift mevzunun farkındayım. Ancak gerekli hallerde yurt dışına para transferi için pratik bir yol gibi gözüküyor. Zira yurt içindeki bir bankadan aldığınız eurobondu yurt dışındaki bir bankaya nakletmek parayı taşımadan mümkün olabiliyor. (Kayıt zaten Euroclear üzerinde olduğundan). Hesaplar illaki farklı kişilere ait olmak zorunda değil. Örneğin Türkiye'deki hesabımdan Avrupa'daki hesabıma transfer için kullanılabilir bir yol gibi gözüktü. Bu bağlamda alım satım olmayacağından çok bir kayıp ta olmaz gibi.
    Pratik yol olduğu bir gerçek. Hele halihazırda bir eurobondunuz varsa. En önemli özelliği kimseye bildirilme zorunluluğu olmaması. Ancak nakit paranız varsa eurobond almak ucuz bir iş değil.
    Saygılar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •