Sayfa 79/1023 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    bariz şekilde damping yapıyor. rekabet kurumunun olaya el atması lazım...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,550
     Alıntı Originally Posted by Haruni Yazıyı Oku
    Sistem disinda bence bankadan alinacak gram altin yine en karlisidir. Ek olarak gram basi 1 lira iscilik vardi sadece sanirim. Her bankada bu hizmet var mi bilmiyorum ancak Vakifta vardi boyle bir sey
    işbank 1.4 tl gram

3.  Alıntı Originally Posted by Haruni Yazıyı Oku
    Sistem disinda bence bankadan alinacak gram altin yine en karlisidir. Ek olarak gram basi 1 lira iscilik vardi sadece sanirim. Her bankada bu hizmet var mi bilmiyorum ancak Vakifta vardi boyle bir sey
    Dediğiniz gibiyse baya avantajlı görünüyor ..
    Peki gram altın hesabına faiz veren banka/lar varmıdır ?

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibiyse baya avantajlı görünüyor ..
    Peki gram altın hesabına faiz veren banka/lar varmıdır ?
    Var hocam misal garanti bankası 1 kilo altına yıllık 7 gram faiz veriyor))))))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Var hocam misal garanti bankası 1 kilo altına yıllık 7 gram faiz veriyor))))))))))))
    Aman hocam ne yaptın biz gram gram gidelim etimiz ne budumuz ne

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Aman hocam ne yaptın biz gram gram gidelim etimiz ne budumuz ne
    Faiz soruldu hocam,bana söylenen rakamı yazdım.100 grama yıllık 0.7 gram diye yazsam olmazdı.Ondan 1 kilo dedim.Faiz oranı bu valla.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Gerçekten ekonominin düzelmesi yolunda adımlar atılacaksa bile, yani mucize değil ama en azından beklenenler yapılacaksa dolar aslında yükseleceği kadar yükselmiş. Yani 3,50-3,65 arasını taban alıp tavanı %30 diyelim. Buda 4,55-4,74 aralığına geliyor ki enteresan bir şekilde geçmişten bugüne bu rakamlar kritik oldular...
    Şimdi doların bu %30'undan enflasyonu çıkartalım.
    Enflasyonda elimizde %15 duruyor. Yani %15 kaldı. Bu rakamın mevcut faizle arasındaki fark bize doların ilk belirlediğimiz halinden yukarı gitme potansiyelini verecek.
    Yani şu an faiz 20 derseniz doların bu rakamlardan yukarı REEL ekonomi için 20-15= %5 potansiyeli var.
    Mesela Enflasyonu düşürürse berat efendi 11 oldu diyelim ama piyasa faiz istedi 23 oldu, potansiyel 23-11=12 olacak.
    Veya faiz 30 oldu enflasyonu 15te tuttunuz, %15 artış potansiyeliyle doların yeni hedefi 5,23-5,45 olacak.(mesela)
    Burada ki mantık üreticinin elindeki parayı işgücünemi yatırırsa yoksa faize mi yatırırsa daha fazla gelir elde edebileceği üzerine.
    Aradaki fark negatife geçerse ilk başta koyduğumuz %30luk tavanın üstüne ekliyoruz.
    %30 rakamıda piyasada konuşulan doların taa baştan beri alması gereken değerlenme oranı. 35 diyende var 25te ben ortadan aldım tüm rakamları.
    Yani şu an potansiyelimiz 4,77-4,97. Aslında aşağı yukarı içinde bulunduğumuz gerçek rakamları da yansıtıyor hesaplama modeli. Aklına yatıpta kullanmak isteyen olursa dışardan doğruluğunu kontrol amaçlı kullanabilir. Yanılmadığına kanaat getirirse kendine göre uyarlar.
    Modeldeki zayıf kısım enflasyonun düşmesiyle potansiyelin artması gibi dursada bu sadece tl stabilize olana kadar böyle kalır. Ayrıca enflasyon düşüp işçi maliyetinde artış dolara karşı sınırlı kalırsa bu aslında dolarla mal alıp satacak üreticinin işine yarayacağı için kontraendike bir durum oluşturmadığı da düşünülebilir.
    Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim.
    Altın işinden pek anlamam. Sormak istediğim bir konu var..

Ata lira dediğimiz Cumhuriyet altını bu katogoride nerede yer bulur kendine ?
    Zira yanlışım varsa düzeltin bildiğim kadarıyla alım ve satım arasında en az fark olan ürün ATA lira'dır.
    Geri satarken en az ondan fark çıkıyor diye biliyorum. Bu yüzden de bana en sıcak gelen ürün bu . Ancak USD endeksine göre ne yönde hareket eden grupta olduğunu inanın bilmiyorum
    En az fark plaka altında,üzerinde damga mühür olan her şey bir işçilik içerdiği için işçiliği olmayan tek altın plaka şeklinde olandır.İlla fiziksel olsun diyorsanız en az alım satım farkı bunda var.Toptancı kuyumculardan temin edilebilir,ka gram isteniyorsa plakadan makasla kesip veriyorlar.Alım yaparken köklü bir işletme olmasına dikkat etmek lazım,bu piyasanın da kapkaççısı var mıdır bilmem ama yeni açılmış bir yerin ne amaçla kurulduğunu kestirmek güç olabilir

Sayfa 79/1023 İlkİlk ... 2969777879808189129179579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •