Originally Posted by
sadecegrafik
Düşme falan olmaz. Kamuda herhangi bir tasarruf yok. Kamuda yerli malı kullanmak ile ilgili herhangi bir teşvik yok. Keşke olsa. Varsa da bilmiyorum.
Sözde savunma sanayisinde biraz yerli ürün kullanımı var ama geriye kalan Teknoloji, bilgisayar, binek Araç vb harcamalarda herhangi bir tasarruf veya yerli malı kullanımı görünmüyor.
Kamuda herhangi bir bina girişine gidin eğer binaların girişindeki bilgisayarlarda yerli ürünler, yerli kameralar, yerli işletim sistemi, ve yerli yazılımlar görürseniz, ha tamam o gün dövize yatırım yapmayın derim. şimdi samimiyet yok heryerde köküne kadar ithal mal kullanıp döviz düşecek diyen ya ahmaktır ya sahtekardır ya da hayalperesttir. Ben kendi adıma hiçbiri değilim.
Seçilen binek araçlara bakın kamuda Mercedes Audi VW vb. Kim samimiyete inanır? Önce samimi ve yerli olmak lazım.
yerli işletim sistemine ihtiyaç yok, bedava linux var. ama kullanılmıyor.
yerli veya bedava yazılım kullanmak yerine gidip parayla amerikan firmalarından yazılım alıyoruz. hem kendi personelimize yatırım yapmamış oluyoruz, hem de az olan paramızı zenginlerin daha zengin olması için vermiş oluyoruz...
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri