Sayfa 433/930 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Sene sonu beklediğim pay değeri 1.445001
    ve dağıtacağını tahmin ettiğim temettü tutarı 12.50 kuruş.Üzeri vereceği her temettü ballı kaymak olur.
    benim hesaplarıma göre 1.418 pay değeri. ama ben biraz kıt tutarım notumu .

2.  Alıntı Originally Posted by Ycldkmn Yazıyı Oku
    Bu mantığa göre konuşursak diyelim ki yabancı orani en fazla 5 e çıktı ve geriye 5 lik bir boşluk kaldı bu lota da hisse sahibi temettü verse kendi kasasında para birikmezmi insallah anlatabilmişimdir
    yazından anladığım yüzde 5 lık kısım kendinde kalsa demek istiyorsun heralde .satılması gereken lotlar kendinde kalırsa onlara temettü işlemez diye biliyorum ,o bakımdan dışardaki hisse oranına göre kar bölünür ve dağıtılır şirket kendine temettü veremez ancak o lotları şahsi kişi hesabında toplamadıysa.yani yabancı sattı şirket adına şahsi biri aldı ozaman yüzde 5 lık kısımda temettüye tabi olur değişen bişey olmaz ama işyatta bu olurmu bilmiyorum.işin içine üç kağıt girmez ise şuan itibai ile yabancıdan yüzde 7 lık bir oran var.kar az gelse dahi bu oran satılmadığı için karın hepsinin dağıtıldığını düşünerek kâğıtta olan pay sahiplerine enjekte edilecektir bunuda temettü oranını yüksek tutarak yapabilir mantıklı olan budur

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ilahi kalvin olur mu öyle şey
    tez işte benimki serkan düşüncede sınır yok )

4. Evet anlatmak istedigim tamda anladığınız gibiydi o konuda da bilgilendim teşekkur ederim

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    benim hesaplarıma göre 1.418 pay değeri. ama ben biraz kıt tutarım notumu .
    Hemen hemen aynı fikirdeyiz sayın Serkan74.
    Asıl yönetim 12.50 kuruş üzeri dağıtım kararı alır ise geçmişte örneği var mükemmel olur.

Arkadaşlar temettünün miktarından daha önemlisi karlılık.Şirket kazanmadığı parayı dağıtsa ne dağıtmasa ne 25 marttda 215 milyon temettü sonrası değer,18 temmuz 220 milyon nerdeyse 4 ay geçmiş banka faizinde en az 10 milyon faiz alacak para burda para kazanmamış sorun burda.Eurobondun yediği darbeden kaynaklansa bu değer düşüşünü hiç umursamam, satmadığı müddetçe ucuza eurobond aldım der geçerim.Ama bu bir arkadaşın dediği gibi viop da terste yakalandıkları için olduysa ve o kazığın devamı gelecekse bizim fon yöneticilerine yapılması gerekeni benim burda yazmaya terbiyem müsade etmez.Bırakın kardeşim beceremiyorsanız gidin adam gibi bir ekip gelsin yönetsin.Gelecek yıl dolar da artacak faizde,rüzgara karşı işemeyi falan bırakın ,vıop yerine eurobondun faiz gelirleri yeter bize.Bir de herkes para para diye inliyor sağlam şirketlere piyasa faizinin 3 4 puan üstü borç verin bankaların yerine siz para satın bence bize yeter.Ama işte ne desek boş.

7.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    tez işte benimki serkan düşüncede sınır yok )
    insanların kafasını karıştırma, öyle bir şey olmaz, kar her hisse sahibine eşit olarak bölüştürülür. açıkta kalan hisse filan da olmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Arkadaşlar temettünün miktarından daha önemlisi karlılık.Şirket kazanmadığı parayı dağıtsa ne dağıtmasa ne 25 marttda 215 milyon temettü sonrası değer,18 temmuz 220 milyon nerdeyse 4 ay geçmiş banka faizinde en az 10 milyon faiz alacak para burda para kazanmamış sorun burda.Eurobondun yediği darbeden kaynaklansa bu değer düşüşünü hiç umursamam, satmadığı müddetçe ucuza eurobond aldım der geçerim.Ama bu bir arkadaşın dediği gibi viop da terste yakalandıkları için olduysa ve o kazığın devamı gelecekse bizim fon yöneticilerine yapılması gerekeni benim burda yazmaya terbiyem müsade etmez.Bırakın kardeşim beceremiyorsanız gidin adam gibi bir ekip gelsin yönetsin.Gelecek yıl dolar da artacak faizde,rüzgara karşı işemeyi falan bırakın ,vıop yerine eurobondun faiz gelirleri yeter bize.Bir de herkes para para diye inliyor sağlam şirketlere piyasa faizinin 3 4 puan üstü borç verin bankaların yerine siz para satın bence bize yeter.Ama işte ne desek boş.
    sayın hakem, koskoca fon yöneticisine "parayı bankaya koydum mevduat yaptım" demek yakışır mı? alengirli işler yapması lazım ki mevduattan fazla kazansın.
    tabi bazen tersi de oluyor... isyat için çoğu zaman tersi oluyor

Sayfa 433/930 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •