Kısa vadeli düşünüyorsunuz maalesef. Yüksekten döviz aldığınız için yıprandınız. Daha geniş bir çerçeveden daha orta uzun vadede bakmanızı tavsiye ederim, o zaman mevduatın kimseyi maalesef kurtarmadığını göreceksiniz. Yıllardır buna ben yeterince şahitlik ettim maalesef.
Sn ressam sanırım 4.77 den almıştı doları. Bu maliyet evet şu an için yüksek.
Dövizdeki risk yerine yüzde 18.50 den mevduata koyarım kafam rahat olur diye düşünüyor sanırım ve çok da haksız sayılmaz.
Yanlışım varsa düzeltin.
Dövizin bir yıl sonra 6 lira olması gerekiyor sanırım mevduat getirisinden avantajlı olması için.
Benim dolarda kalmamın tek nedeni ülkeye hiç güvenmiyor oluşum.
Bir bakmışız çat diye bir gecede develüasyon olmuş hem de böyle yedire yedire değil, pata küte.
Bu ülkede ya vurkaç yapacaksın parayı bulmak için ya da korumak için dolar alacaksın.
Başka yolu yok gibi.
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...
Bana göre KY parası az olan değil , piyasayı bilmeden bilmem kimin aklı ile evi arabayı satıp veya akrabalarından vs...para toplayıp kısa zamanda köşe dönmeye gelenler olarak kullanıyorum.... Sizde aynı tiplerden bahsediyorsunuz....
Yeni tavukları 90 binde kümese tıkabilirlerse endex de 70 garantidir..........
Bugün 4,80 TL yi %19 dan 1 yıl vadeli bağlarsak 17.07.2019 günü (anapara+faiz -stopaj) 5.60 civarı bir değere ulaşacak
80 kuruş fark.
Bu hesap kararın yanlış olduğunu göstermek için değil, belki de çok yerinde bir karar, bilemeyiz.
Ama sepet yapmak bizim gibiler için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Son düzenleme : ni.ko; 18-07-2018 saat: 16:48. Sebep: hatalı bilgi
homo sum humani nihil a me alienum puto
Dxy 100 u geçerse dolarda 5.50 üzerine gelir.
https://m.tr.investing.com/indices/usdollar-chart
Şimdi faizin artması mı yoksa kurun serbest bırakılması daha etkili olur? faizlerin artması doların yükselişini orta ve uzun vadede harbiden durdurabilir mi dünyaya ki gelişmeleride ayrıca göz önünde bulundurursak. Farzedelim faizler %25 -30 ları buldu kur tamamen baskılanır mı en etkili yöntem bu mu peki bi faiz oranlarına geldik nereye kadar böyle gider ekonomimiz koy parayı faize yan gel yat sonuç? bence eninde sonunda yol dolara çıkıyor ama süre uzanır biraz global bir krizide düşünmek lazım ticaret savaşları abd nin hem çini hem ab yi dizayna sokmasının sonuçları bize nasıl yansıyacak bu arada aklıma geldi farklı bir konu o da s400 ler rusyadan alırsak nasıl bir sonuçla karşılaşırız? Bir sürü cevaplanması gereken şeyler var.
Yer İmleri