Sayfa 386/777 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Dennis Gartman, "Borsalarda abartılı ve çarpıcı bir çıkış başlıyor olabilir", demiş.

Gartman, ters indikatör olarak ün yapmış biri olduğuna göre, borsa paniği beklemek daha doğru olur. Burada kafa karıştıran husus, borsa paniği denilen hikaye, adetlere göre sonbaharda olur. Belki Gartman biraz erken konuştu. Belki de ezberleri bozup, işi yazın yapacaklar.

Zaten ABD borsa endeksini 3-4 teknoloji şirketi ayakta tutuyor (Facebook, Amazon, Netflix & Google).

Bizim borsada da işler çok farklı değil. Kur sepeti bazında bakınca, pek çok "saygıdeğer" şirket 2009 diplerini kırmış durumda. Aşağıda bir iki "ilginç" grafik görülebilir.

"ABD borsaları paniklerse Fed duraklar; Fed duraklarsa dolar küresel piyasalarda değer kaybeder" tezini, "ilginç" buluyorum. Yazının ana fikri burada!

Bakalım neler olacak?

----

Mardin Çimento

------

Akmerkez

--------

İş Bankası (C)

Ahmetg Guest
    borc aldigimiz ulkenin krali

yazik ya birisi suna borc versinde kendine araba alsin

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    borc aldigimiz ulkenin krali

yazik ya birisi suna borc versinde kendine araba alsin

Dua etki borç alabiliyoruz..

1980 öncesi Demirel veya heyeti diyelim, 1 milyon dolar için Lüksemburg kapılarına dayanıyorlar..ancak borç alamıyorlar..sonra Demirel'in meşhur sözüdür; 70 cente muhtaç olduk..

Bu ülke hiç akıllanmayacak..:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yanılıyormuyum bilmiyorum ama aşağıdaki grafik EURO'nun QE'siz koltuk değnekleriyle yaşayacağını söylüyor bana..

DXY'nin %57'si EURO olduğuna göre..

Aç tavukmuyum neyim..

ECB tahvil alımları bittiğinde İtalyan ve İspanyol vb. tahvillerinin ne olacağını hesaba katmayalım..bilinen ve 750 milyar Euro civarında olan Euro bölgesi kötü kredilerini de bir tarafa bırakalım..belki ESM vasıtasıyla (European Stability Mechanism) bir çözüm yolu bulurlar..peki yıllardır tahvillerini aldıkları zombi firmaları nereye koyacaklar..

ECB Bond-Buying Creates Zombie Companies, Possible Successor to Dimon Warns

https://www.bloomberg.com/news/artic...mbie-companies
    Malum geçen sene Eylül ayında Draghi tahvil alımlarını 60'dan 30'a düşürmüş..fakat sonradan arkadan dolanarak 10 milyar Euro daha(el mecbur) şirket tahvili alımlarını ilave etmişti..en son ECB Eylül'de tahvil alımlarını 15 milyar Euro'ya indirdikten sonra Ocak ayında bitireceğini söyledi..fakat şirket tahvil alımlarının akibetinden ses çıkmadı..çıktıysada ben bilmiyorum..

Bana göre Euro'nun sonu pek parlak gözükmüyor, doların gücü adına..

Buda bizi, dolar şortcularını yakinen ilgilendiriyor..

NOT: dolar şortcuları=dolar borçluları..

YTD..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Altın ,sağlı sollu hem dolardan hemde petrolden aparkat yedi..

Petrolün düşüşü enflasyon beklentilerini düşürüyor..

Altın zaten yetim hüsnü..ama petrol fazla düşerse FED, ECB felan..
    Ya, malum oluyor galiba..

Jay Powell said the risks to the US inflation outlook were ''roughly balanced'' but added that he was still slightly more concerned about lower inflation.
    Enflasyon öyle kopup gitmiyor, hala risk..mazaallah aşağı doğru tengilderse..

O zaman Gund'a selam söylerim buradan..
    Son düzenleme : enki; 18-07-2018 saat: 23:24.

6.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Dileğim yedire yedire aşağı inmesi.
    Yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez...
    Günaydınlar
    Papaz her zaman pilav yemez.
    78897 altına inip , yada 81595 üstüne çıkıp oralarda kapanış yapmadıkça nötr üm.

7.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Günaydınlar
    Papaz her zaman pilav yemez.
    78897 altına inip , yada 81595 üstüne çıkıp oralarda kapanış yapmadıkça nötr üm.
    4.85177 hedef artık gelirse oraya yeniden fala bakacağım. Şimdilik işlemim yok...

Yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez...

Sayfa 386/777 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •