Sayfa 145/213 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Tartışma konusunu tekrar hatırlatayım;

Yıllık getirileri aynı olan, kuponları farklı, birinin birim fiyatı 110.000 olan tahvil mi,

yoksa ; birim fiyatı 95.000 olan tahvil mi alınmalı?
    Gerek 110.000 gerekse 95.000 lik fiyata al-sat olmadan erişilemeyeceği için , eğer getirileri aynı ise 110.000 lik fiyatın anapara ödeme tarihinde 10.000 usd gider yazma kabiliyeti olduğu için daha avantajlı gözüküyor. KPMG'nin belirtiği kurallara göre anapara ödemesinin olduğu son yıl kupon ödemeleri için sağlanan 30 bin TL muafiyet üzerine bir de gelir vergisinden 10.000USD mahsup imkanı olacak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Gerek 110.000 gerekse 95.000 lik fiyata al-sat olmadan erişilemeyeceği için , eğer getirileri aynı ise 110.000 lik fiyatın anapara ödeme tarihinde 10.000 usd gider yazma kabiliyeti olduğu için daha avantajlı gözüküyor. KPMG'nin belirtiği kurallara göre anapara ödemesinin olduğu son yıl kupon ödemeleri için sağlanan 30 bin TL muafiyet üzerine bir de gelir vergisinden 10.000USD mahsup imkanı olacak.
    Uçuk örnekten yola çıkarsak ,2030 vadeli %5 kuponlu ve , yine 2030 vadeli % 10 kuponlu 2 tahvil olsun...

1.ci tahvil her yıl 5.000 usd beyan edecek

2.ci tahvil heryıl 10.000 usd beyan edecek

Bu işlemler 2030 yılına kadar sürecek.

2030 yılına gelindiğinde
    1.ci tahvil 12 yıl x 5 = 60.000 usd nin vergisini vermiş olacak
    2.ci tahvil 12 yıl x 10= 120.000 usd nin vergisini vermiş olacak.

Aradaki farkı 2030 yılında devlet size iade eder mi ?( alış maliyetinden kaynaklanan)

Veya;

Bu farkı mahsup etmenin bir yöntemi var mı ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Evet, beyanda bu zararlar ile getiriler birleşir ve mahsup oluşur. Ayrıca artık bu beyan internet sitesinden yapılıyor. Biraz inceledim ancak "banka raporunu da buradan yükleyin" diye bir şey göremedim. Bankadan rapor alınmadan beyan edildiğini düşünmeye devam ediyorum
    Sn.jondowes ,vergi incelemesine girdiğinizde hangi kaynağı göstereceksiniz?

Beyanname vermemekte bir alternatif.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Almanya maliyesinin haberi olacak. İnan bana bu çok daha kötü bir durum.
    birçok ülke(ABD ve İngiltere mesela) kendi tax resident'ı olmayan kişilerden capital gains tax almıyor. ABD hisse'ye verilen temettüden stopaj(witholding tax) kesiyor ama İngiltere onuda kesmiyor. Gördüğüm en büyük dezavantaj anormal veraset(inheritance) vergileri. %40'a kadar çıkıyor. Onunda çözümü şahıs değil vergi cenneti üzerinden şirket olarak yatırımları yapmak.

insanlar neden bıyıklı yabancı oluyorun cevabı.

5. BOND . . . . . . . . Coupon . . . Bid price . . . . Bid yield

24.10.2028. . . . . . 6,12 . . . . . 93.075 . . . . . . .7,28

15.01.2030 . . . . . 11,875 . . . . 135.225 . . . . . . 7,29

Coupon farkı 11.875 - 6,12 = 5.755 usd
    Anapara farkı 135000 - 93.000 = 42.000 usd

Bu 42.000 usd fazladan verilen paranın nasıl İTFA da nasıl mahsup edileceğinin cevabını arıyorum.(yolda fazladan beyan edilecek 5.755 usd ayrı)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Almanya maliyesinin haberi olacak. İnan bana bu çok daha kötü bir durum.
    bence Almanya Turkten vergi kesmez ama Turk maliyesina haber veriyorlarmi?

Ben onu merak ediyorum

Eminm Turkiyedeki zenginler bunun yolunu bulmuslardir

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    birçok ülke(ABD ve İngiltere mesela) kendi tax resident'ı olmayan kişilerden capital gains tax almıyor. ABD hisse'ye verilen temettüden stopaj(witholding tax) kesiyor ama İngiltere onuda kesmiyor. Gördüğüm en büyük dezavantaj anormal veraset(inheritance) vergileri. %40'a kadar çıkıyor. Onunda çözümü şahıs değil vergi cenneti üzerinden şirket olarak yatırımları yapmak.

mesele yabanci ulke Turkten ne kadar vergi kesiyor kesmiyor degil cunku kesmeyen bir suru ulke var

mesele bu ulkeler Turk maliyesine haber veriyormu?

Ben hic boyle bir sey duymadim

Ornegin bir Turk vatandasi capital gains ten ABD de vergi vermez. Bu adamlarin kazancini IRS kalkipta TC Maliye ye de soylemiyor. Al iste sana vergisiz kazanc

8.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku

Almanya ile Türkiye arasında bildirim anlaşması yapıldı. Almanya stopajı kestikten sonra Türkiye'de bildirim yapılması gerekli olur diye düşünüyorum. Zira Türkiye yapılan anlaşma gereği periyodik olarak bu sorgulamayı yaptığında ceza ödemekte olası.

İngiltere bu anlaşmaya dahil mi bilmiyorum. Ama anlaşma tüm Avrupa Birliğinde geçerli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 145/213 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •