Sayfa 439/930 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    hakem - serkan - trade shark cevaplamanız rica olunur ( güncel verinin yanında ortaklık payı değeri ile yabancı menkul kıymet değeri mevcut.cuma günü 8,05 olan ortaklık payı değeri bugün 5,84 e gerilemiş gözükmekte ,yabancı menkul kıymet ise 57,90 dan 59,20 ye çıkmış gözükmektedir ??? .güncel veriler bir önceki günün kapanış verisi olduğunu belirtmek isterim ).
    ben de ne zaman merak edeceksin diye bekliyordum ortaklık payı demek hisse senedi demek. elindeki hisse senetlerinden bir miktar( 5 mil TL civarı) satmışlar. gelen paranın bir kısmıyla eurobond almışlar veya eurobond kıymetlendiği için ağırlığı artmış olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Kar dağıtımından sonraki en yüksek güncel veri; fakat sadece %2,6 fark var.

23 Mart 2017 yılında kar dağıttıktan sonra bile güncel veri değeri 220.9 milyon civarındaydı. Aradan 1,5 yıl geçti şimdi güncel veri 220,6
    haklısın ama piyasada çok kötüydü ve aldığı pozisyonlara göre piyasa bozuldu bence bu kötü piyasada bile kar yabiliyorsa iyidir diyebilirim.ne şirketler var zarar yazan.yıl sonu itibari ile 20 milyon kar yaparsa öpüp başımıza koymak gerek.20 milyon kar demek yedek akçeden de 5 milyon koysa 25 milyon yapar buda 16-18 arası temettü gelebilir demek.gerçi ne vereceği hiç belli olmuyor yaptığı karı dikkate alıp temettüyü ona göre ayarlıyan bir şirket değil.belki iki yönlü olarak bir sürpriz bile gelebilir.

3.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    haklısın ama piyasada çok kötüydü ve aldığı pozisyonlara göre piyasa bozuldu bence bu kötü piyasada bile kar yabiliyorsa iyidir diyebilirim.ne şirketler var zarar yazan.yıl sonu itibari ile 20 milyon kar yaparsa öpüp başımıza koymak gerek.20 milyon kar demek yedek akçeden de 5 milyon koysa 25 milyon yapar buda 16-18 arası temettü gelebilir demek.gerçi ne vereceği hiç belli olmuyor yaptığı karı dikkate alıp temettüyü ona göre ayarlıyan bir şirket değil.belki iki yönlü olarak bir sürpriz bile gelebilir.
    Şu durumda yaptığı kar 5 milyon civarı; hadi ilk 6 ay kötü geçti. 2. 6 ayda iyi performans gösterip 15 milyon kar etse; en fazla vereceği temettü 0,125

Ben hesaplarımı buna göre yapıyorum. Keşke fazla kar etse de fazla temettü verse
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ben de ne zaman merak edeceksin diye bekliyordum ortaklık payı demek hisse senedi demek. elindeki hisse senetlerinden bir miktar( 5 mil TL civarı) satmışlar. gelen paranın bir kısmıyla eurobond almışlar veya eurobond kıymetlendiği için ağırlığı artmış olabilir.
    . ne zamandır aklımda aslında ama araya hep başka konular giriyor yada unuturyorum sormayı.evet dediğin gibi satmış olabilirler genelde hep bakıyorum o değerlere bazen yükseliyor bazen düşüyor.ama bunları satarken hiç kapa bildirmiyor.yoksa gönderdiği haftalık rapordamı sunuyor acaba.benim bildiğim ne yapılıyorsa ya bir gün önceden yada anlık olarak kapa bildirmesi gerekiyor diye biliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    hakem - serkan - trade shark cevaplamanız rica olunur ( güncel verinin yanında ortaklık payı değeri ile yabancı menkul kıymet değeri mevcut.cuma günü 8,05 olan ortaklık payı değeri bugün 5,84 e gerilemiş gözükmekte ,yabancı menkul kıymet ise 57,90 dan 59,20 ye çıkmış gözükmektedir ??? .güncel veriler bir önceki günün kapanış verisi olduğunu belirtmek isterim ).
    slm kalvin,
    çok ilginç.bu haftaki raporda farkın detayı belli olur umarım.
    halka açıklık oranı %67,31
    "ortaklık payı" sütunundan "diğer" yazan sütuna kadar kısım borsada işlem gören yüzde.(halka açıklık oranına eşit)
    ortaklık payından yabancı menkul'e bir aktarım olmuş.
    Diğer (%), yani İşyatın ana ortaklarında da bir değişim var. muhtemelen hisse geri alımı var gibi.
    Serkan74'e de katılıyorum

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

6.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    slm kalvin,
    çok ilginç.bu haftaki raporda farkın detayı belli olur umarım.
    halka açıklık oranı %67,31
    "ortalık payı" sütunundan "diğer" yazan sütuna kadar kısım borsada işlem gören yüzde.(halka açıklık oranına eşit)
    ortaklık payından yabancı menkul'e br aktarım olmuş.
    Diğer (%), yani İşyatın ana ortaklarında da bir değişim var. muhtemelen hisse geri alımı var gibi.

slm trade pek girmiyorsun nasılsın bakalım ? bir ara iş bankası hisse alımı yapacaktı ,gerçi iş yatırım diye lanse ettikleri işmen di,acaba bundanda alım yapılmış olabilirmi , rapor gelsin bakalım üstatlar yorumlarsınız artık.

7.  Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
    Şu durumda yaptığı kar 5 milyon civarı; hadi ilk 6 ay kötü geçti. 2. 6 ayda iyi performans gösterip 15 milyon kar etse; en fazla vereceği temettü 0,125

Ben hesaplarımı buna göre yapıyorum. Keşke fazla kar etse de fazla temettü verse
    şuanda benim hesaplarıma göre 10 milyon kar var.ilk çeyrek geldiğindeki veri 216 idi ve 5 milyon kar açıkladı şuan 220,6 buda 10 milyon yapar.

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    şuanda benim hesaplarıma göre 10 milyon kar var.ilk çeyrek geldiğindeki veri 216 idi ve 5 milyon kar açıkladı şuan 220,6 buda 10 milyon yapar.
    Haklısınız ben kar dağıtımından sonraki elde ettiği kar diyecektim yanlış yazmışım. Mart ayında kar dağıtımı olduktan sonraki güncel veri 215 civarındaydı. Şimdi 220.6 aradaki fark %2.6 kadar
    Yasal Uyarı
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Sayfa 439/930 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •