Sayfa 276/1024 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,201 - 2,208 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    marketlerde sebze meyve reyonu kuyumcu vitrini gibi hemen tornistan yapıyorsun !!
    İnanmayın siz o fiyatlara bunlar hep HAYIRCI teröristlerin saldırıları bakın 16 Nisandan sonra işler artacak , haliyle fiyatlar nasıl düşecek ... İnanmıyonuz mu !... Neyse bende inanmıyom ! bence bu fiyatlar çok iyi bile esas göreceğiz fiyat artışı pardon ayarlaması ne , az kaldı şunun şurasında 1 hafta , herkes bulduğu ucuz şeyleri imkanı ölçüsünde alsın son pişmanlık fayda etmez.
    Son düzenleme : umutabi; 07-04-2017 saat: 19:29.

2. şimdi şöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açıkladığından iki kat olduğunu savunanlar öyle düşünen arkadaşlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalışan işçisi mavi yakalı beyaz yakalı vsvs çalışan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalışanların aldığı maaşlar ,ortalama bir refah seviyesini karşılıyor insanların ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da şöyle bir şey var fiyat artışları yaşanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...değil mi ? patlıcan 3 liradan 6 liraya çıktığında şaşırıyoruz .nasıl olur diye e patlıcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mıdır .(tabiki paradır orası ayrı 1 lira madeni parayı sabah akşam cebimden çıkartıp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazı şeylerin fiyatı satın alınabilir seviyede o seviyeden yukarı çıktığında insanlarda sıkıntı yaratmıyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatı vardır .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalıdır çünkü ..e bazı şeylerde vardır harbiden ucuzdur .o ucuz malın fiyatının artması enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlış düşünüyorsam bilen açıklasın ..örnek veriyorum öğlen yemeğini ortalama lokantada yiyeceğim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacık 30 tl diyor ..bu pahalıdır enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çıkmış beni bağlamaz .aynı lokanta deseki 18 de 16 ya düşüdüm yine gitmem yani bir öğle yemeğine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlıcan 3 liradan 5 ya çıkmış ...250 gr kıyma al 10 lira ... bir karnıyarık yap yanına bir de pilav 4 lirada o tutar yağı vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kişilik aile 2 gece doyar ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    şimdi şöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açıkladığından iki kat olduğunu savunanlar öyle düşünen arkadaşlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalışan işçisi mavi yakalı beyaz yakalı vsvs çalışan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalışanların aldığı maaşlar ,ortalama bir refah seviyesini karşılıyor insanların ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da şöyle bir şey var fiyat artışları yaşanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...değil mi ? patlıcan 3 liradan 6 liraya çıktığında şaşırıyoruz .nasıl olur diye e patlıcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mıdır .(tabiki paradır orası ayrı 1 lira madeni parayı sabah akşam cebimden çıkartıp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazı şeylerin fiyatı satın alınabilir seviyede o seviyeden yukarı çıktığında insanlarda sıkıntı yaratmıyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatı vardır .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalıdır çünkü ..e bazı şeylerde vardır harbiden ucuzdur .o ucuz malın fiyatının artması enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlış düşünüyorsam bilen açıklasın ..örnek veriyorum öğlen yemeğini ortalama lokantada yiyeceğim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacık 30 tl diyor ..bu pahalıdır enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çıkmış beni bağlamaz .aynı lokanta deseki 18 de 16 ya düşüdüm yine gitmem yani bir öğle yemeğine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlıcan 3 liradan 5 ya çıkmış ...250 gr kıyma al 10 lira ... bir karnıyarık yap yanına bir de pilav 4 lirada o tutar yağı vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kişilik aile 2 gece doyar ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben cebime bakarım,geçen seneye göre aynı mallara %25 fazla ödüyorum. tüik i elimin tersiyle iterim ben gitsin safları kandırsın.

4. geçen canım şöbiyet çekti.. şöyle bir yarım kilo alayım dedim.. 78 lira kilosu.. bunun maliyeti nedir yahu..
    porsiyon döner 20-25 lira arası.. 120 gr koyuyorlar.. kilosu 180 lira civarına geliyor.. en baba antrikotun kilosu 70 lira civarı..
    1 fincan türk kahvesi 6 lira ( maliyeti en fazla 50 krş )
    un yağ şekerden yapılan kuru pastanın kilosu 40 lira civarı..

daha neler var.. müthiş karlarla satılan ürünler..
    hazır tatlı da almıyorum dışarıdan da yemiyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Ahme kendi düşen ağlamaz, 5 aydır uyarıyorum. dinleyen kazandı. dinlemeyen tl ciler daima yaya kalacak. %100 dolarımla keyfim yerinde. üstünede %4 faiz, bonus
    Arkadasım nispet yapmasan olan var olmayan var...
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

6.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    geçen canım şöbiyet çekti.. şöyle bir yarım kilo alayım dedim.. 78 lira kilosu.. bunun maliyeti nedir yahu..
    porsiyon döner 20-25 lira arası.. 120 gr koyuyorlar.. kilosu 180 lira civarına geliyor.. en baba antrikotun kilosu 70 lira civarı..

Yemek ve Servis hizmetlerinde kar marjı brüt %300 den fazladır. O yüzden önüne gelen yemekçi kafeci oluyor :D

7.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    geçen canım şöbiyet çekti.. şöyle bir yarım kilo alayım dedim.. 78 lira kilosu.. bunun maliyeti nedir yahu..

Yemek ve Servis hizmetlerinde kar marjı brüt %300 den fazladır. O yüzden önüne gelen yemekçi kafeci oluyor :D
    Başka bir mok bilmezler zaten

8. Kar marjı yüksek olması yetmiyor ki, zaten söylemişsiniz önüne gelen bu işi yapıyor diye. E nerede çokluk orada...

O yüzden açıldıklarından daha hızlı bir şekilde iflas veriyor bir çoğu. Karlılık bir halta yaramıyor yani.

Sayfa 276/1024 İlkİlk ... 176226266274275276277278286326376776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •