Sayfa 339/1023 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,705 - 2,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. sn.hakem, yazdıklarınız çok doğru, hiç itirazım yok. Benim yaşam tecrübemden ( muktedirlerin hareketlerinden ) çıkardığım bir sonuçla yaptığım bir aksiyondu diyelim. özellikle BIST le işim olmaz. ABD borsalarında bir ışık gördüm , girdim çıktım.

Sonuçta bu ülkede döviz trade işini de belli gruplar kumarhaneye dönüştürdü. Toplamak istediklerinde güllük gülüstanlık, tüm medyada uçuyoruz havası, yeteri kadar topladıktan sonra da bir anda ( sadece bir grubun bildiği anda ) yalancı fırtına kopuyor ve bizler panikle dövize koşarken, onlar kazanç yazıyorlar. Bu iş kaç yıldır böyle. belki de ..... neyse gerisi derin işler. sonuç olarak ben artık bu ülkede döviz ve hisse alıp satmam. Sadece park olarak mevduatını kullanırım. saygılar.

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Herkesler nerde acep
    Ayvalık sahillerinde yatıyorum

3.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Ne zaman in cin top atsa dolardan ümit kesilmiş oluyor. Sanırım herkes zaten son kuruşuna kadar dolarda ve yeni alım yapacak para yok. maliyeti hesaplayarak en az 5 ve üzerine satmayı planladıkları için bu arada tatile gidelim demişlerdir.
    şaka maka ama, bu spekler 4,85 maliyetli dolarları toplasa ne yapacak ? sanki yatay gidiyor havası vererek ağustos ayı boyunca doları yerliye satacaklar ve bir haber bahanesiyle 4,50 lere aniden çakarak yerliye taşıttıklarını zararına toplayarak kurban bayramından sonra ver coşkuyu yaparak 5-8 gün gibi yine bize yıkarak borsayı soymaya gidecekler gibi bir his var bende.
    Bu düşüncemden dolayı geçen hafta - kimse bana dolar aldıramaz - dedim ve almadım, almıyorum. Bir haftada ABD hisselerinden aldım dolardan 4 ayda aldığımı. Yatırım tavsiyesi içermemektedir.
    4.50 yi bir göstersinler hele .. sıraya girmiş bekliyoruz

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ayvalık sahillerinde yatıyorum
    İyi tatiller başganım

5. Bende tatildeyim ama deniz yakın sadece hafta sonu..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    Petrol ürünlerindeki ötv'nin halen devlet tarafından karşılanıyor olmasından dolayı enflasyon beklentilere yakın gelebilir.
    Hatta belki tcmb buna binaen faiz artışını es geçmiştir.
    Eğer enflasyonda manyak bir değişiklik olmazsa doların bekleyeceği nokta ağustos ortasındaki eylem planı ve ovp(adı değişecek) olacaktır.

İşin özü enflasyon kötü gelmezse ovp'den çıkacak umut vadedecek bir programa kredi verip piyasa doların yönünü aşağıya çevirebilir. Ovp'den de olumlu gelişmeler gelirse en azından 60-90 günlük vadede dolar biraz stabilize olup aşağılara doğru gidecektir. Bu noktadan bakarsanız şu an faiz ve tahvil dolara göre çok daha avantajlı duruyor. Sonuçta kaybedilecek hergün para kaybı demektir.

Ek olarak tabii ülke türkiye olunca rahipti papazdı birçok etken daha var. Ben burada yalnızca ekonomik beklentiler açısından belirttiğim vade için kendi açımdan yön değerlendirmesi yapmaya çalıştım.
    Ytd

Sayfa 339/1023 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •