Alıntı Originally Posted by Alexandr Yazıyı Oku
Sayın Ercanbay öncelikle selam ederim. Her zamanki gibi güzel yazmışsınız inşallah anlar.

Geldiğimiz noktada Türkiye Ekonomisi sıkıntılı günlerden geçiyor hepimiz görüyoruz / yaşıyoruz. 8 aydır neyin anlaşmasını yapıyorlar Teşviklerin,vergi indirimlerinin v.s dağıtıldığı anlaşmaların daha kolay hallolduğu Seçimler öncesinde ne yaptınız ? O kadar işçi çalıştırıyorsun ekonomiye katkın var sana kolaylık yapmadılar mı? ANLAYAMIYORUM nasıl çıldırmayayım.

Bende sorayım o zaman.

Son gelen icra neyin nesi detayı niye açıklamıyorsunuz. ( Ama içi boş kıytırık konular için basın açıklaması yapıyorsunuz.)

Ne zaman Hisse fiyatı yukarı gitmeye başlasa çıkıp olumsuz yorumlanacak açıklama yapıyorsunuz hisse fiyatı aşağı düşüyor. Bu açıklamaları yapma ihtiyacı duyuyorsunuz da yatırımcıların cevap beklediği asıl açıklanması gereken konular hakkında neden bu kadar duyarlı değilsiniz ? Detaylı açıklama neden yapmıyorsunuz ?

Vakıfbank' ın fabrikaya koyduğu icra alacağı için 8 aydır yaptığınız görüşmeler hakkında doyurucu açıklama neden yapmıyorsunuz ? Çözülemeyen konu nedir ?

BİST Borsa Başkanlığı tarafında 2 uyarı neden alındı ? Biz yatırımcılara bir açıklamanız olacak mı ?

Gaziemir Fabrika arazisi vefa hakkı ne oldu ne durumda bir açıklama niye yok ?

Fabrikada 430 civarı işçi çalışıyor kar neden düşük çıkıyor ?

Fabrikadan Ege yıldıza mal verilirken neden iskonto yapılıyor. Fabrikadan iskontosuz verilse de Ege yıldız kendisi satarken üzerine koyacağı kardan iskonto yapsa olmuyor mu ? Sonuçta fabrika karı Ege yıldıza aktarılmış olmuyor mu ? Yanlış yorumlamışsam lütfen düzeltin.

Evet yukarıda yazdığım suallere cevap bekliyorum. Açıklama yapacaksanız hakikaten yaptığınıza değsin öyle içi boş açıklamalar yapmayın duymak istemiyorum / istemiyoruz.

II. Altı aylık kar Rahmetli Mazhar Zorlu' nun kurduğu fabrikaya yakışacak mı ? Ağustos ayında göreceğiz bakalım.

Sayın Alexandr. Egeyıldız' ın %95 civarında hissesi Eplas'ın. Madem yüksek iskontolu veriyorsun; O halde Egeyıldız'ın yüksek kar getirmesi lazım. Sonucunda da %95 den dolayı karın geri Eplas'a gelmesi gerekirken,ortada kar yok. Demek ki Egeyıldız I. sınıf malları zararına satıyor. Ya da Egeyıldız satış maliyetlerinde bir formul ile buharlaşıyor.

Hakikaten yeter artık , kabak tadı vermeye başladı. Bir diğer konu; Hisseler bu kadar düşerken günlerce yorum yazılamaması ilginç değil mi? Benim tahminim hisselerde kimse kalmamış. Bir kaç miktarı fazla yatırımcı haricinde. Arkadaş da aklınca onların peşinde....