Alýntý Originally Posted by EFT Yazýyý Oku
Pek öyle deðil bence.. 2 yýl üst üste 400 milyon kâr beklentisi var .. Ve bugünkü þartlarda bu beklenti.. Borcun miktarý deðil nakit akýþý ve karlýlýk önemli.. Bu da var.. Ýþ bankasý bir banka deðil bu arada .. Bildiðin holding.. Þu anda ist.fin.merkz . binasý dahil 3 projesi devam ediyor ve hedefte yeni projeleri belli .. Bence sýkýntýsý gyo larýn ortak sýkýntý.. Koskoca ekgyo bile ayný hantalýkta ve karlýlýða raðmen.. Ýskontolarý gerçekten abartýlý olmaya baþladý.. Ýþ Bankasý iþtirakini geride býrakmaz.. Ederine varacaktýr

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2 yil ust uste kar beklentisi 400 mio da olur 1 mia da, bu rakamin belirleyicisi gmenkul ekspertiz degerlemesi, ancak bu fiktif, amortisman katsayisi acisindan bakarsaniz bunu kira geliri brut x 30 yilla da degerlerisniz, 12 yilla da..
bu rakam nakit yaratmiyor, gercek kar degil, ancak defter degerini yukari cekmeye yarar,f/k yi ayni zamanda yukari ceker malesef...
dedigim gibi pd/dd acisindan bakarsan borsanin en ucuz kagidi dersin de, isin gercegi oyle degil..
yaratabildigi faaliyet karina bakiniz, degerlemeyi disarida tutarak yaratabildigi ebitda ya..

bu tablo onumuzdeki yillarda temettu yu %5 seviyelerine ceker, cok buyuk surriz olmasi lazim emlak piyasasinda,fiyatlarin yukselmesi ve talebin cosmasi gibi.. %5 surekli hale gelirse kisa ve ortacilar 1.00 tl nin ustune vermeyebilir, ki bugun gelen bir degerleme 1.12 sanirim...

yapisal bir sorun var.. bunun ne zaman gececegi de ????

tekrar edelim burasi bana gore kisacilar icin bu tabloda uygun degil..

major bir takim degisimler lazim,kira gelirinin artisi gibi mesela, iskule 2 ve manzara ofisin kiralanmasi ornegin
yada iskulelerin isgyo da olan kisminin isbankasina satisi gibi, manzara ada ofisin satisi mesela.. grubun alabilecegi baska bir gmenkulkde kalmadi, tutom ve tuzlakarmayi tutmali orada sorun yok cunku..
bu tarz bir radikal gelisme olmazsa bilemiyorum

isbankasinin istirakini ederine getirdi demissiniz, tsgyo ya bir bakin isterseniz, ortada borcla sirket falan kalmamis..
elde devam eden projler icinde para lazim ayrica, kasada 162 mio var, 2019 martinda 400 mio tahvil anapara odemesi var, bunlari nasil odeyecek, sene sonuna kadar ancak stok erimesi olsada faiz dahil belki 50-60 mio nakit yaratir,hatta yaratmayabilir de.. 400 mio kar birsey ifade etmiyor, bir de bu rakamlardan temettu odeyecek ne kadarsa...

bana gore bu fiyattan tutunmasi bile ilginc, acaba yeni bir kiralama yada gmenkul satisi mi olacak diye dusnuyorum..

tarman in elindeki hisseler belki bir manuulasyon yaratir mi, onun bile cesaret edebilecegini dusunmuyorum elinde soylenen %5 hissenin cok ustunde gizli mal yoksa..

sevgiler