Sayfa 328/1252 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. tcmb özeti büyüme düşüyor,kredilerde daralma söz konusu,enflasyonda kademeli düşüş olacak ,maliye politikaları daha etkin olacak,kura bağlı değil enflasyona bağlı olarak gerektiğinde sıkılaştırma yapabileceğiz dedi.
    faiz artırımı için temmuz -ağustos enflasyonları çok önemli yıl sonu için 14 civarı bekliyor mb ama bu en iyimser tahmin bence,kötü senaryolar 20 üzeri derken ortalama birçok ekonomist 16 civarı yıl sonu bekliyor bu yüzden sene bitmeden mb en az 200 artış yapması lazım ama geç yapacak ve etkisiz bir hamle olacak yaptığında da 2 yıllık tahvil faizleri 22 ve üzeri olur.

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Elinde tek silah faiz var,
    eli kolu bağlı diyelim...
    artık faiz bir silah değil..

4.20 lere gelmeden kullanacaktı..

ytd.

syg,

3. güçlü bir faiz artışı bir nebze kurun ateşini alır bence..

ama mali alanda teşviklerin durması lazım... kemer sıkma acı reçete lazım..

bir de papaz konusunu bi şekilde çözmek şart...papazı bıraksan kur direk 4.7lere gelir bence...

4.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    artık faiz bir silah değil..

4.20 lere gelmeden kullanacaktı..

ytd.

syg,
    Bence faiz elinde kalan tek silah. Ancak geçmişe göre fark şu: Döviz rezervi neredeyse sıfırlandı, dövize satım yönlü müdahale şansı yok. Faiz silahına destek verecek enstruman elinde kalmadı, bu da tek kalan faiz silahının verimini düşürüyor. Geçmişe göre aynı etkiyi sağlamak için daha yüksek artışlar gerekiyor. Geçmişte tüm faiz hamleleri sırasında döviz satımı ve benzer hamleler ile destek geliyordu. Şimdi o destekler yok. Tek başına faiz var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Bugün dönüş günüm. Vakıfbank ÖB 1M+ için %19.50 veriyor. Dediklerine göre faiz artırımı yapılmadığı için oranlar yavaş yavaş ufak ufak geri çekiliyormuş. Milyonun çok üstü rakamlar için bile %20'ler yokmuş, %19.55 vb. oranları zar zor alıyorlarmış. Oysa burada 2 hafta önce %19.70 paylaşanlar olmuştu, ama MT'nin yaptığı açıklama böyle işte, faiz artırımı gelmediği için böyle oldu diyorlar. Uzun bağlayalım isterseniz diyorlar. Ben yine 32 gün devam edeceğim. 1 ay sonra tablo daha iyi olur belki.

Odeabank ve Burgan'a da sordum. Odeabank %19 zor alıyoruz, 100k için 18.75'ten bağladık dün dedi. Oysa burada Odeabank için de %19.50 oran paylaşımı olmuştu. Ya oranlar gerçekten biraz düştü ya da pazarlık olsun diye biraz aşağıdan giriyorlar ama pek yükseltecek gibi de görünmüyorlar hani.

TEB Enpara liste faizlerinde artış yok birkaç hafta öncesiyle aynı gibi. Garanti internet şubede çıkan kampanyalı faizler aşağı çekilmiş. Birkaç hafta önce %17 küsür rakamlar görüyordum Garanti'de, şimdi %15 küsür %16 küsür rakamlar veriyor sözüm ona kampanyalı.
    Sn GE 90 VAKIF temdit mi bu oran Yen'i para mı tşk

6. oranlarda gerileme olması normaldir çünkü bilanço dönemi 30 eylül daha iki ay var...eylül başı oranlar artar...

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence faiz elinde kalan tek silah. Ancak geçmişe göre fark şu: Döviz rezervi neredeyse sıfırlandı, dövize satım yönlü müdahale şansı yok. Faiz silahına destek verecek enstruman elinde kalmadı, bu da tek kalan faiz silahının verimini düşürüyor. Geçmişe göre aynı etkiyi sağlamak için daha yüksek artışlar gerekiyor. Geçmişte tüm faiz hamleleri sırasında döviz satımı ve benzer hamleler ile destek geliyordu. Şimdi o destekler yok. Tek başına faiz var.
    arjantinde denedi %40 a kadar çekti faizleri ..

şu an ne kadar faiz verirsen ver doları belli bir bandın altına çekemezsin..

reform gerekiyor, güçlü reformlar..

piyasa dostu söylemler..

ithalatı sınırlayıcı tedbirler..

tabi bide turizm rakamlarını görmek lazım, ekim gibi herşey daha net belli olacak..

ytd.

syg,

8.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    Bugün dönüş günüm. Vakıfbank ÖB 1M+ için %19.50 veriyor. Dediklerine göre faiz artırımı yapılmadığı için oranlar yavaş yavaş ufak ufak geri çekiliyormuş. Milyonun çok üstü rakamlar için bile %20'ler yokmuş, %19.55 vb. oranları zar zor alıyorlarmış. Oysa burada 2 hafta önce %19.70 paylaşanlar olmuştu, ama MT'nin yaptığı açıklama böyle işte, faiz artırımı gelmediği için böyle oldu diyorlar. Uzun bağlayalım isterseniz diyorlar. Ben yine 32 gün devam edeceğim. 1 ay sonra tablo daha iyi olur belki.

Odeabank ve Burgan'a da sordum. Odeabank %19 zor alıyoruz, 100k için 18.75'ten bağladık dün dedi. Oysa burada Odeabank için de %19.50 oran paylaşımı olmuştu. Ya oranlar gerçekten biraz düştü ya da pazarlık olsun diye biraz aşağıdan giriyorlar ama pek yükseltecek gibi de görünmüyorlar hani.

TEB Enpara liste faizlerinde artış yok birkaç hafta öncesiyle aynı gibi. Garanti internet şubede çıkan kampanyalı faizler aşağı çekilmiş. Birkaç hafta önce %17 küsür rakamlar görüyordum Garanti'de, şimdi %15 küsür %16 küsür rakamlar veriyor sözüm ona kampanyalı.
    Dönüş günüm gelmedi ama vakıfbank öb mt'si aradı. Oran sordum. Mb oranları değiştirmediği için geçen ayın aynısını veriyoruz dedi. Pazarlık yapıp daha iyi oran almaya çalışacağım. 34 gün 19.50 yatırmıştım.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 328/1252 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •