Sayfa 529/1078 İlkİlk ... 294294795195275285295305315395796291029 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,225 - 4,232 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by erdem06 Yazıyı Oku
    T/A hocam ellerinize sağlık. Büyük tecrübe var çalışmalarda.

Birkaç sorum olacak, uzun vadeli analizlerde lineeri fazla ciddiye almayan bir logcu olarak
    (çünkü bana göre log borsayı organik bir yapı olarak görür nasıl ki ben doğduğum kiloya dönüp tekrar 3.5 kilo olamam, log bunu bilir ama lineer o kiloya dönebileceğimi varsayar)

Logtaki yükselen takozun, lineerdeki yükselen takozdan ayrı çalıştığını düşünüyorum. Yani logta yükselen takoz görünce içim bi pırpır eder ama lineer için düşüş formasyonudur tabi.
    Örnek aselsandaki yükselen takozun yukarı kırılması veya dowun tarihinde biçok yaptığı yükselen takoz yukarı kırmaları. Tabi hepsi logta.

Sorum şu ki, siz de buna katılır mısınız? Eğer buna katılırsanız, o zaman pembe destekten paralel alarak 2000 ve 2006 tepesinden bi kanal oluşturmak çok mu çılgın gelir size, bunu merak ettim. Ben aslında 2016 dan beri bu kanalın peşindeyim itiraf edeyim.

Tekrar emeklerinize sağlık, teşekkürler.
    İyi geceler @erdem...

Vakit biraz geç oldu. O nedenle şimdi kısaca yatmazdan önce cevap vermek adına konuya kısaca giriş yapayım eğer sizde müsait olursanız yarın devam ederiz...

Öyle görüyorum ki; benim daha önce burada paylaştığım zaman zaman çoook uzun vadeli grafiklerim gözünüzden kaçmış!!!

Nisan ayında sizin bahsettiğiniz çalışmayı yapıp buradan da paylaştım. Ayrıca Site 'deki ÖZEL bölümüne bakacak olursanız orada yapmış olduğum çalışmaların hâlen orada olduğunu görebilirsiniz.

Ben bu çalışmaları yaptığımda çok uçuk kaçık geliyordu. Tıpkı zamanında endeks için 112bin hedefini 70bin iken verdiğimdeki gibi. Daha sonrasında 120bin de yine Linear bazda düşüşün başladığını ama Logaritmik bazda daha yeni başladığımızı yazmıştım...

Aşağıya grafiği tekrar ekliyorum. Tam sizin bahsettiğiniz grafik olsa gerek... Siteden de bakabilirsiniz...

İsterseniz siz sitedeki grafiklere bir göz atın yarın devam edelim. Uyku vakti geçiyor. Malum artık yaş kemâle eriyor...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Sayın erdem06 dikkat edersen grafikte üst kanalları çizmedik.Çizsek kimse inanmaz diye.Ben şahsen uzun vade grafiklere log bakarım
    Bizim şuan aradığımız borsa'nın dip çalışmasını nerede sonlandıracağı üzerine yapılan çalışmalardır bunlar.
    Aslında aklımdan da geçti, kimse inanmaz diye çizmediğiniz, çok iyi anlıyorum bu durumu Onlar tüfe bazında böyle çizgi gibi grafik olması gerektiğini düşünüyolar heralde. Halbuki enflasyon da bi bileşik faizdir, einstein der ki bileşik faizi anlayan kazanır anlamayan kaybeder.

Aslında 2016 ya kadar herşey netti, 2013 2016 üçgeni türk borsa tarihinin 3. büyük rallisine hazırlanıyodu bana göre.
    İlki 1990-1993 üçgeni idi sonrasında ralli (tabi dolar bazında orda biraz durum değişiyo hiper enflasyondan dolayı)
    İkincisi 2000-2003 üçgeni idi, 2006 ya kadar 3 dalga ralli sonra bi de coşku dalgası 2007.
    Sonuncusu da buydu (2013-2016 üçgeni) ama düzeltmesi biraz aşırı oldu. Düşüş yüzdesi olarak değil de sürenin 6 ay olması uzun. Ama yine de kurtaramayacağı bi durum değil bence.
    Sanki biraz bu üçgen kalıbı rallisinden çıkıp 1998 deki asya krizi düşüşünü taklit etti diye düşünüyorum özellikle döviz bazlıda.(gdeniz90 arkadaşımın katkılarıyla)
    Sonra clinton türkiyeye gelmişti bebek burnunu sıkmıştı, türkiyeye destek sözü verilmişti sanırım imf tarafından, apo getirilmişti sonrası muhteşem bi ralli idi Belki yine aynı senaryolar geçerli olur da 1999 20 yıl sonra 2019 da yaşanır

Teşekkürler Sn Dandanakan emeklerinize sağlık.

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    İyi geceler @erdem...

Vakit biraz geç oldu. O nedenle şimdi kısaca yatmazdan önce cevap vermek adına konuya kısaca giriş yapayım eğer sizde müsait olursanız yarın devam ederiz...

Öyle görüyorum ki; benim daha önce burada paylaştığım zaman zaman çoook uzun vadeli grafiklerim gözünüzden kaçmış!!!

Nisan ayında sizin bahsettiğiniz çalışmayı yapıp buradan da paylaştım. Ayrıca Site 'deki ÖZEL bölümüne bakacak olursanız orada yapmış olduğum çalışmaların hâlen orada olduğunu görebilirsiniz.

Ben bu çalışmaları yaptığımda çok uçuk kaçık geliyordu. Tıpkı zamanında endeks için 112bin hedefini 70bin iken verdiğimdeki gibi. Daha sonrasında 120bin de yine Linear bazda düşüşün başladığını ama Logaritmik bazda daha yeni başladığımızı yazmıştım...

Aşağıya grafiği tekrar ekliyorum. Tam sizin bahsettiğiniz grafik olsa gerek... Siteden de bakabilirsiniz...

İsterseniz siz sitedeki grafiklere bir göz atın yarın devam edelim. Uyku vakti geçiyor. Malum artık yaş kemâle eriyor...
    Evet hocam demek istediğim graf buydu görmemiştim, teşekkürler Şimdi net anlayabildim sizi. Bu ara bu graflardan paylaşmak zor malum ayılar bu grafları çizenleri arıyolar harıl harıl
    Sitedeki grafları zevkle incelicem.

Tekrar teşekkürler, iyi geceler

XU100...

Kaç zamandır Trend Çizgilerini çekerken tam olarak içime sinmiyor, hep bir yerde bir hata olduğunu düşünüyordum. Benim gibi son düşüş kanalını çizen birçok analizcinin grafiklerini her gördüğümde hepsinin birbirinden farklı olduğunu ve kendince ve güne göre yer değiştirdiklerini gördüm.

Daha detaylı olarak incelediğim zaman ise aşağıdaki grafiğe ve sonuca ulaştım...

Trend tek bir dalga halinde ilerlememiş.! Dalga yolun yarısında şekil değiştirmiş. Daha önce Boğa Tuzağı olabilecek bir hareket oluşmuş diye düşünürken, şimdi kanal değişiminin olduğunu net olarak görebiliyorum.

Bu şimdilik şu anlamlara gelebilir:

- Ya çok daha büyük bir kanal içerisinde hareket var ve bu kanal ortaya çıkınca görülecek!

- Ya da Osilatörün de teyit ederek gösterdiği gibi; son oluşan kanalın düşüş yönlü olmasına rağmen, Osilatör kanalının yükseliş yönlü olmasının, dönüş sinyali olarak algılanabileceği...

Şimdi olabilecek senaryolara bir bakacak olursak:

- Endeks de olası bir yeni düşüş dalgasının yeni bir kanal oluşturabileceğini varsayabiliriz. Aslında perşembe günü olan ani düşüş bu düşüşün ve kanalın kendisi olabilir. Belki sonu belki başlangıcıdır.

- Net olan şey kanalların içerisinde hareket ettiğimiz ve bu kanlların alt bantları sürekli eğimini azaltıyor.

- Bu durumda olası yeni bir düşüşün eski dip seviyesinin altına düşemeyeceğini varsayabiliriz. Bunu kısa vade için öngörüyor olsam da süre uzadığı zaman, eğim-zaman ilişkisinden 86bin 'li seviyelerin de gündeme gelebileceğini düşünebiliriz. Fakat ben bu olasılığın var olmakla birlikte zayıf olduğunu düşünüyor/düşünmek istiyorum...

- Böyle düşünmemin en büyük nedenlerinden birisi: Osilatör...

- Net olarak Pozitif bir uyumsuzluk söz konusu. Endeks düşerken Osilatör yükseliyor...

Daha dün paylaştığımız @Dandanakan arkadaşın grafiği ile benim eski grafikleri birlikte düşündüğümüz zaman ise:

- Eğer düşüş devam ederse; 2001 yılından bu yana içerisinde olduğumuz kanalın artık yıkıldığı ortaya çıkar. Bu durumda kendimize yeni kanallar aramak durumundayız. Yani yeni bir oluşum ortaya çıkıyor olabilir.

Şimdilik bu kanal henüz yıkılmadı ve çalışıyor. 20 yıllık döngünün çalışmasını bekliyor ve bunun hedefinin muazzam olacağını düşünüyorum...

Zaten yabancılar şak diye satıp gidemezler. Zaten borsadaki aslan payı onların. Ancak "al takke, ver külah" yaparak fiyatları aşağı çekebilir ve ellerindeki yeni nakit imkanlarını kullanarak para girişi varmış gibi gösterip mal toplayıp yeni bir ralli yapabilirler...

Fakat bu fiyatlardan mal satıp da 1 $ = 5 TL iken paralarını alıp piyasadan çekilemezler!!! Örnek 2001 krizi ve öncesi...

Ciddi ciddi bu piyasadan çıkmak istiyorlarsa önce ciddi anlamda hisseleri primlendirmeleri gerek ki ellerindeki onca malı çıkabilsinler.!!! Bu da öyle %50 - %100 ile olabilecek iş değil!!!

Günlük, Haftalık, Aylık Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...

Temel Tablolar da güncellenmiştir...

Site Grafikler Linki: http://teknik-analiz.com/grafikler.html

NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    XU100/Aylık

Biri çıkıp "Güzel günler göreceğiz çocuklar/Motorları maviliklere süreceğiz"
    dediği anda bir başkasının çıkıp "Size kan, zahmet, ter ve gözyaşı vadediyorum"
    demesi ve umutları törpülemesi gerekiyor. Denge-balans ayarı ancak böyle
    sağlanıyor ve her ne hikmetse kötü adam rolleri her zaman bana düşüyor.

XU100 ün son 10 yıllık grafiğine bakıldığında mega çıkış trendleri öncesinde
    endeksin çoklu dipler oluşturduğu görülüyor. Bu dipler daha önce 4-3-4-3 serisiyle
    oluştuğuna göre ilk dip çalışmasının 4 bacaklı olması gerekir. Yine 4 lü diplerde
    kesintisiz çıkış, 3 lü diplerde ilkinin üzerinde bir düzeltme görülüyorsa ilk yükseliş
    trendinde evvelce dile getirdiğimin aksine 2 li dip oluşmayacak, endeks kararlı-
    istikrarlı bir çıkış yakalayacak demektir.

Grafikte; önceki dip oluşumlarının 4-6 aya yayıldığı, şimdiyse elimizde sadece
    Temmuz 2018 in 88 bindeki tek bacağı olduğu, Ağustos barının halen uzun vadeli
    (13, 8) hattın üzerinde seyrettiği, öncekilerin aksine endeksin bu hattın altında
    tek bir kapanış yapmamış olması ve yılın sonuna 5 ay kaldığı göz önünde
    bulundurulursa umutlu şarkılar söylemek için 2019 yılını beklememiz gerekiyor.

Övünmeke gibi olmasın pişmiş aşa su katmakta üzerime yoktur.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

7. Don Kişot üstad böyle bir senaryo yazdım,şimdi muhalefet olarak senin düşünceni merak ettim şimdi

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Don Kişot üstad böyle bir senaryo yazdım,şimdi muhalefet olarak senin düşünceni merak ettim şimdi
    Ben de üçgenin düşenini bu şekilde görmüştüm Sn Dandanakan.

Sayfa 529/1078 İlkİlk ... 294294795195275285295305315395796291029 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •