Sayfa 529/1023 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579629 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,225 - 4,232 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Küresel olarak gidilen yer yer değilken ve hala uzun vade için adım atmayı bırak yol haritası bile çıkarmamış bir ülkenin vatandaşıyken öngörünü neyle oluşturduğunu bile söylemeden sokak edebiyatını şopar diliyle yaparak kendini göstermeye çalışmak şu zamanda biraz daha absürt kaçmıyor mu ya...

Genel bir söylemdir hedefi yoktur ama isteyen varsa alabilir problem değildir.

@SergiLanauIIF
    US considering sanctions on Turkey "modeled on those against Russia." The experience of Russia tells you broad-based sanctions would make capital flows to Turkey collapse at a time when the country needs to finance a 6% current account deficit.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Kimlerin parası battı?
    Geçtiğimiz günlerde Türkiye`nin hatırı sayılır büyüklükteki filo kiralama şirketlerinden olan FleetCorp`un battığı haberleri çıktı. Sektörün öncü firmalarından Intercity`nin patronu Vural Ak`ın, eurodaki artış nedeniyle nisan ayında yaptığı uyarının ne kadar yerinde olduğunun bir kanıtıydı bu.

Buradaki önemli nokta, sektörün hormonlu/dengesiz büyümesinin yaratacağı olumsuz durumların, firma iflasları aracılığı ile ortaya çıkmasıdır. Hani hiç belirti vermeyen ama teşhisten sonra çok kısa bir sürede hayatı sonlandıran kanserler gibi. Umarım, içinde suiistimallerin de olduğu iddia edilen FleetCorp`un iflası domino etkisi yaratmaz ama tecrübelerim bu işin burada sonlanmayacağı yönünde.
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ki...i-batti/424444

Bu öngörüler kaç yıldır yazıldı BETON dibine kadar betoon diye vıyk vıyk ciyaklayanlar zamanından başlandı bugüne kadar devam etti. Hani öngörün neyle oluştu diyorlamış ya öngörü oluşması için daha ne olacaktı ? Uzman falan olmaya da gerek yoktu , görünen köy kılavuz mu ister, en cahil bile Türkiyede işlerin bu hale geleceğini gördü görmeyenler , öngörüsü olmayanlar başka bir alemde yaşıyorlardı.

@SergiLanauIIF
    Banks and corporates in Turkey continue to have enough external funding to sustain a still widening current account. In contrast the government debt sell-off is larger. Rollover rates have fallen well below 100%
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Ha hep olumsuz yazıyor muhalefet yapıyoruz akıl mı verelim ne yapılması gerekir diye ? Verelim verelimde onların bizim aklımıza ihtiyaçlarımı var dediklerimizi yapacaklar mı ? Kaldıki ne yapılması açık net belli çoğu kişi zaten bunu dile getiriyor ama sen hala KANAL İSTANBUL dersen yapacak bir şey yok. Hala öngörün neyle oluştu diyen var mı ? Dolarda yükseliş kaçınılmaz aksi düşünen varsa zaten bu forumda ne arıyor ?

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ha hep olumsuz yazıyor muhalefet yapıyoruz akıl mı verelim ne yapılması gerekir diye ? Verelim verelimde onların bizim aklımıza ihtiyaçlarımı var dediklerimizi yapacaklar mı ? Kaldıki ne yapılması açık net belli çoğu kişi zaten bunu dile getiriyor ama sen hala KANAL İSTANBUL dersen yapacak bir şey yok. Hala öngörün neyle oluştu diyen var mı ? Dolarda yükseliş kaçınılmaz aksi düşünen varsa zaten bu forumda ne arıyor ?
    Abbas üniversite giriş sınavına girse bence (0) sıfır çeker.!!!
    Yok mu başka yorum???

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Abbas üniversite giriş sınavına girse bence (0) sıfır çeker.!!!
    Yok mu başka yorum???

Ben kanal istanbula hala inanamıyorum.Biri çıkar yok artık der reise diye düşünüyorum.Neyse savaş gemisi tam yol giderken uzaktan bir ışık görmüş,kaptan telsizle hemen rotanı 45 derece batıya çevir demiş.Karşıdan cevap gelmiş asıl sen 45 derece batıya çevir.Kaptan sinirle tekrar demiş acilen 45 derece batıya çevir bu son uyarım demiş.Karşıdaki umursamamış asıl sen 45 derece batıya çevir demiş.Kaptan sinirle ben 20 yıllık savaş gemisi kaptanıyım acilen 45 derece batıya dönmezsen seni vururum demiş,toplara atışa hazırlık emri vermiş.Karşıdan cevap gelmiş.Ben de 25 yıllık fener bekçisiyim.Yani belki de kanal istanbuldan vazgeçilir benim ümidim var.))))))

Sayfa 529/1023 İlkİlk ... 29429479519527528529530531539579629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •