Sayfa 648/1023 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Yalnız ben Dolar 3 lerden beri nereye gidebileceğini yazıp dururum bilmem o zamanlar siz ne diyordunuz çok tanımam sizi lakin gönül sesi ile işler olmuyor forumdaş, işin acı ama gerçek yönleri var, bankaların bu kadar batık takipteki Dolar alacaklarına rağmen iyi filan olduğunu söylesek işler düzelecek mi ? En azından Dolar faiz bu seviyelere gelmişken bari bankalarda yukarı hareket yapmasınlar benim gibileri keriz yerine koymasınlar . Saygılar hak ettiğiniz bol kazançlar.
    ben dolar daha yükselmez demiyorum, bankalar 2001 seviyesinde işlem görüyor. daha ne olması lazım?? kriz gelip vurur borsa 50 bine gider tamam ama sabit kur çıpası yok bir anda vuracak durum yok. borsa düşmüş 140 milyar usdye. bütün ülkenin varlığı bu olmuş. şu anda orta seviye kriz seviyesindeyiz zaten. sebep ekonomi politik. diyorsanız müzakereler vs boş, masayı devirecekler anlaşmayacaklar o zaman o dolar 6da bile durmaz. ben öyle olacağını düşünmüyorum. bir süre önce rus uçağını düşürdük savaşın eşiğine geldik şimdi durum ne?

2.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ben dolar daha yükselmez demiyorum, bankalar 2001 seviyesinde işlem görüyor. daha ne olması lazım??
    2001de CariAçık sıfır olduğu için hesablarda temel alınıyordu.
    Ama bugün 2001 düzeyinde bile CariAçık çok yüksek olduğu için artık 2001 temel olmaktan çıktı, TL daha da düşecek nerede CariAçık sıfır olursa orası yeni temel olacak..

3. Kamu harcamalarını kısmakla işe başlayıp (USD EURO POUND vb yabancı para ile kamu hiçbir yeni ürün veya servis satın almamalı) üstüne Vergi reformu yapmazlarsa (dolaylı vergiyi %25 lere indirecek bir program) IMF ile anlaşma yaparlar Ekim gibi.

Kamu harcamalarında yabancı para ile olan harcamalarda kısıntı yaptılar mı?

Vergi reformu yaparak Dolaylı Vergiyi azalttılar mı?

Bu 2 basit soruya EVET diyebiliyorsanız, BIST ucuz alınır.

HAYIR diyorsanız, BIST pahalı satılır.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ben dolar daha yükselmez demiyorum, bankalar 2001 seviyesinde işlem görüyor. daha ne olması lazım?? kriz gelip vurur borsa 50 bine gider tamam ama sabit kur çıpası yok bir anda vuracak durum yok. borsa düşmüş 140 milyar usdye. bütün ülkenin varlığı bu olmuş. şu anda orta seviye kriz seviyesindeyiz zaten. sebep ekonomi politik. diyorsanız müzakereler vs boş, masayı devirecekler anlaşmayacaklar o zaman o dolar 6da bile durmaz. ben öyle olacağını düşünmüyorum. bir süre önce rus uçağını düşürdük savaşın eşiğine geldik şimdi durum ne?

4. İşte size zaytungca bir haber benden. Doları kendilerine baskın yapılan cematlerin üyelerinin beddualarının yüzünden yükseldiği söyleniyor. Akpli bazı üstdüzey bürokrat ve yöneticiler konuyu araştırdıklarını söylemiş. Yakında böyle haberlerde çıkar.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu kompozisyonda YASTIK altı Dolar tutanların NASIL zararlı çıkacaklarını ben anlamış değilim zahmet olmazsa açıklarmısınız ? Ben tam tersi yastık altı değil sistemde Dolar tutanlar zararlı çıkar diye anlamış bulunmaktayım.
    Sermaye kısıtlaması olursa herkes zarar görür. Yastık altında döviz tutmak ilk başta sistem ile başa çıkmak için mantıklı gözükse de günümüzde devletin bunu engelleyebilecek mekanizmaları var. Şu anda İran'da 10 bin dolar üzerinde döviz bulunduranlara hapis cezası uygulanıyor ve idari para cezası veriliyor. Marketten alışverişi TL ile yapacaksınız, cep telefonunuzu, elektrik faturanızı TL ile ödeyeceksiniz. Çocuğunuzun okul taksitini TL ile ödeyeceksiniz.Tüm bu işlemleri yaparken yapacağınız takaslarda devletin dikkatini çekmemeniz gerekecek. Ve inanın devlet yastık altındaki dövizinize izin verdiği oranda bu dövizi günlük işlemlerde kullanabilirsiniz. Karaborsayı da yaratan devlettir. İzin verdiği ölçüde karaborsa oluşur.
    Türkiye'de yastık altı dövizden faydalanabilecek kesim %1-2'dir kalanı zaten boğazından devlete bağlıdır. O %1-2 lik kesim için de para yastık altında olmuş yurt dışında olmuş çok fark etmez.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sermaye kısıtlaması olursa herkes zarar görür. Yastık altında döviz tutmak ilk başta sistem ile başa çıkmak için mantıklı gözükse de günümüzde devletin bunu engelleyebilecek mekanizmaları var. Şu anda İran'da 10 bin dolar üzerinde döviz bulunduranlara hapis cezası uygulanıyor ve idari para cezası veriliyor. Marketten alışverişi TL ile yapacaksınız, cep telefonunuzu, elektrik faturanızı TL ile ödeyeceksiniz. Çocuğunuzun okul taksitini TL ile ödeyeceksiniz.Tüm bu işlemleri yaparken yapacağınız takaslarda devletin dikkatini çekmemeniz gerekecek. Ve inanın devlet yastık altındaki dövizinize izin verdiği oranda bu dövizi günlük işlemlerde kullanabilirsiniz. Karaborsayı da yaratan devlettir. İzin verdiği ölçüde karaborsa oluşur.
    Türkiye'de yastık altı dövizden faydalanabilecek kesim %1-2'dir kalanı zaten boğazından devlete bağlıdır. O %1-2 lik kesim için de para yastık altında olmuş yurt dışında olmuş çok fark etmez.
    peki devletimiz altın için de bu kısıtlamayı yapabilir mi? amerika zamanında yapmıştı, ama soru farklı. bu ülkede bu yapılabilir mi? eğer yapılamazsa sorun yok...
    yatırım tavsiyesi değildir.

7. Dolar yükseliyor. Mb nin dolar rezervide yükseliyor. Burda bir çelişki var gibi. Mb nin rezerv 2mr küsür artmış. Piyasadan 2 milyar küsür dolar çekince dolar ne kadar cıkar acaba

8. 2 küsür dedim yanlıslık olmus 2.46 milyar dolar. 0.46 ya küsür demek hata olur

Sayfa 648/1023 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •