Originally Posted by
british
murat canaydın hayatta ; ama, konuşamaz !!!!!!!!
british, ben 2000-2005 yılları arası kumaş ve konfekaiyon olmak üzere avrupaya arap ülkelerine ve abd ye çok hızlı mal sattım, bizim sattığımız malın 1000 mislini biesseci gibi büyükler satıyordu
ilk önce 2005 yılında cif + konteynır fiyatını neredeyse bizim verdiğimiz ihracat fiyatlarının yarı yarıya altına düşüren çin pazarı türkiyede emek yoğun sektörlerin başında gelen tekstili vurdu önce, ve arkası geldi,
ben küçük bir işletme olduğum halde 10 yabancı ihracat müşterimin 3/2 sini 6 ay içinde kaybettim ve çakıldım, bu yalnızca türkiyede değil tüm küresel pazarlarda yıkım yarattı, hadi biz küçüğüz ama büyüklerin batışı çok köpüklü olur çok su taşırır.
bunda akp nin rolü yoktur, hatta akp nin ilk 3 yıllık dönemidir bu dönem henüz, ve ab ile ilişkiler özellikle çok iyiydi o dönem
biesseci 1500 kişiye ekmek veren çok büyük tekstil deviydi, 2012 ye kadar dayanmaya çalıştı ama ancak bu kadar olur. bahsettiğim uzakdoğu piyasası biesseci gibi sönmez gibi bisaş gibi devleri aynı dönemde batırdı !
en son biessecide çalışan 200 kişi kalmıştı, tekstilde istihdam fazlası eleman çalıştırmazsın a kabinde çıkarırsın böyle bişey olduysa bile, kaldıki asparagas bunlar
ab ülkelerine doğu avrupaya abd ye mal satardı sn.canaydın, ama bozuldu piyasa, sönmez grubu tekstilden çıkıp neden çimentocu oldu sanıyorsun ! türkiyede emekyoğun sektörler uzakdoğu ile başa çıkamaz bu imkansız bu avrupalı şirketler içinde imkansız, o yüzden gidip uzak doğuya fason iş yaptırıyorlar
sen kumaşın metre fiyatını en düşük 2 dolara çekebiliyorken çin ,vietnam bunu cif dahil 1 doların altında cent bazında satabiliyorlar
bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin olurmu, kafanıza saksı düşse akp den bileceksiniz,
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer İmleri