Slogan atmak, karşıt sloganı tetikler ve çağırır.
Akıl ve mantık çizgimiz olmalı.
Slogan atmak, karşıt sloganı tetikler ve çağırır.
Akıl ve mantık çizgimiz olmalı.
Papazla (aslında katolik olmadığından vaiz "preacher" mi demek lazım) başlayarak ABD ilişkileri biraz düzelse, üstüne bir de MB ciddi bir faiz artışı yapsa,
dolar kuru en azından sakinleşir diyelim...
Araya 9 günlük bayram tatili girecek ki bana göre, şu şartlarda son derece anlamsız bir haytalık.
Bakalım Erdoğan ne zaman ortaya çıkıp emeklilerden bayram ikramiyesi fedakarlığı isteyecek.
Sabah al akşam sat durumları mı başladı yoksa...![]()
Kıraşçi arkadaşın verdiği tüyoyu takip edince, IIF Başekonomistine yol gitti!
https://twitter.com/RobinBrooksIIF
https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...39232079646726
-----
Aynı kişi, bugün attığı bir tivitte, kendi ekonomik modeline göre, yapılan devalüasyonun cari fazla vermeye yetecek seviyeye geldiğini düşünüyor.
https://twitter.com/RobinBrooksIIF/s...95276827631617
------
Kıraşçı arkadaşa teşekkür edip; Robin Brooks'u da tivitırdan izlemeye alıp bekleyelim bakalım! Neler olacak?
Walla bende bu konuda ekonomik model yok, tamamen gönül kitabından ama dolar kuru 7'lerde cari açığın fazla vereceğini hiç sanmıyorum..zaten değil fazla vermek, cari açık sıfırladığında bile ülkede büyüme sıfırın altına inmiş, kraş gelmiş demektir..
Bir kere kraş ayrı konu da reis negatif büyümeyi kabul eder mi, asla etmez..diğer konu ihracaat için ithalat yapmak şart..yıllardır büyük oranda bu yöne evrildik malum..sanmıyorum ki hemencecik ithalat bağımlılığımızdan kurtulduk, olduda bitti maşallah, cari fazlaya geçtik denecek bir durum oluşamaz..
Önce bir burunlar sürtülür..no free lunch..![]()
İşte budur..bas gaza..Türkiye’ye karşı yürütülen ekonomik savaşın 15 Temmuz ruhuyla alt edileceğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Başkanımız Erdoğan önderliğinde dev projeler için gaza basıyoruz” dedi![]()
Ben iktisattan anlamam, kopyala yapıştır yaptım!
Bir ihtimal, üretimi artırmayı değil de, tüketimi iyice kısmayı düşünüyor olabilirler. Nasreddin Hoca fıkrası gibi olmasın da!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'nin 4 Kasım'da yerel seçim yapma planının olduğunu söyleyerek, Meclis'teki partilere ve milletvekillerine seslendi: "Allah rızası için yapmayın."
Milli Görüş lideri, AKP'nin erken yerel seçim düzenlemesine milletvekillerinin destek vermemesini isteyerek şu sözleri söyledi:
"Genel seçimleri öne aldılar, bu problemlerin geleceğini görüyorlardı. Şimdi Meclis'te tekrar bir anayasa değişikliği ile mahalli seçimleri öne alma çabası var. 4 Kasım deniliyor. Ben de ısrarla bütün milletvekillerine diyorum ki Allah rızası için yapmayın. Bu Ak Parti milletin ciddi manada canını yakacak bir takım adımları atabilmek için önündeki seçim tehdidini ortadan kaldırmak istiyor. Vatandaşa ben hesap veremem diyor. Gecikirse zorlanırım diyor."
İşte budur..bravo..DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş "DenizBank'ta dünya kadar Dövizin TL'ye döndüğü haberini alıyoruz." dedi.
Ateş BDDK, SPK, Hazine ve Merkez Bankası'nın doğru kararları doğru zamanda aldığını ifade etti. Ateş son gelişmelere ilişkin olarak "Bu spekülasyonlara meydan veren tarafta biz olmayalım. Alan-satan tarafta zarar olmasın." ifadesini kullandı.
Yiğitler çıkıyor meydane, hepsi birbirinden merdane...![]()
Yer İmleri