Sayfa 548/777 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,377 - 4,384 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Ahmetg Guest
    Bu ne ya dolar yatayda hic heyecan yok

Bana adrenalin lazim

2.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    global kumarbazlar için 3 sihirli bir rakam,asla geçilmesini istemezler.
    Benchmark ta seneye 4 lü rakamları konuşuyor olacağız..

Yeni bir volcker çıkana kadar yükselişe devam 🙂

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Bana adrenalin lazim
    Hatırlatırım
    Kur Aşağı giderken de adrenalin oluyor.
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Bana adrenalin lazim
    Ahmet bey kardeşim geçen günlerde 5,8'e düştüğünde doları çökertmiştin..şimdi sabit kaldığında adranelin diyorsun..

Hani diyorum, rica etsem her aklımıza geleni başlığa yansıtmasak..kalacaksa, bu başlık biraz derli toplu kalsın, olur mu?

Alıntı Originally Posted by TRON Yazıyı Oku
    Hatırlatırım
    Kur Aşağı giderken de adrenalin oluyor.
    Şimdi mesele bu becerikli yönetimle kur aşağı iner mi, yada ne kadar aşağı iner..sorgulamakta fayda var..bu yüzden şu sıralar esas adranelani TL'de kalanlar yaşıyordur, değil mi?..

Ticaret ağırlıklı dolar endeksi Nisan'dan itibaren resmi daha net göstermiş..

Trend devam ediyor..

Bizde maşallah dolar yükseldikçe beceri artmış..

Aklımızı başımıza almazsak işimiz zor..

5. Bir zamanlar böyle sanatçılarımız vardı..
    İngiltere ABD karşıtlığı demişken..
    Neyse..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Bir zamanlar böyle sanatçılarımız vardı..
    İngiltere ABD karşıtlığı demişken..
    Neyse..
    gund dostum hala HALKB duruyormu.yoksa full tl de misin

FED tutanaklarında ortaya çıktı ki adamlar toplantıda uzunca süre bir sonraki resesyonu tartışmışlar..

Federal Reserve officials had a lengthy discussion in early August of what to do if they are forced to push interest rates back down to zero in the next recession, according to minutes of their meeting released Wednesday. Officials said there was a "meaningful risk" rates could go back to zero during the next decade. In the wake of the Great Recession, the Fed started buying Treasurys and mortgage-related assets to get long-term rates down. This policy was controversial and the Fed acknowledged that academics still don't agree on whether it was effective. Officials said their toolkit of "forward guidance" and asset purchases was "effective," but decided to keep talking about alternatives. Some experts said Fed Chairman Jerome Powell might address the issue in his speech at the Jackson Hole conference on Friday.
    Bizim hayalciler, avuntucular doları bitiredursun adamlar önümüzdeki resesyondan/krizden çıkmanın yollarını tartışıyorlar..veriler olumlu geldiği müddetçe durmayacaklar, cephane biriktirecekler..

Peki diğerlerimi ECB, BOJ, PBOC felan, cephane toplayabilecekler mi..muhtemelen hayır, nal toplayacaklar..

Bu konuda geçenlerde şunları karalamıştım;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dün gelen AB bölgesi verilerine baktığımızda enflasyon idare ederken, büyümenin pekte parlak olmadığı görülüyordu..tipik bir mini stagflasyon örneği..biz daha büyüğünü yaşayacağızda, konumuz o değil şimdilik..

Esasen ECB'nin bırak faiz arttırmayı, Ocak'tan sonra bile QE'lere devam kararı alırsa benim için sürpriz olmaz..çünkü AB bölgesinde büyüme sakata girecek gibi gözüküyor..

Peki bütün bunların alıntıladığım yukarıdaki yazımla ne ilgisi var..ilgisi şu, ileriye doğru bir projeksiyon yapıldığında ABD'nin maalesef ''kırarım bacaklarınızı'' demeye devam edeceği gerçeği..yani bizim paçavracıların aksine güçten düşeceği yokta, benim tahminim ABD'nin ileride ekonomik anlamda gücüne güç katacağı yönünde..

Açıklayayım;

Resesyonlar krizler dünyanın gerçeği..kaçınılmaz..

İlk Jim Rickards demişti sanırım; FED bir dahaki resesyona/krize hazırlık için faiz oranını 3'lere çekecek..

Dün eski başkan danışmanlarından birisi (Reagan'nındı sanırım) FED'in aynı mantıkla, yani bir sonraki resesyon/kriz için önümüzdeki iki senede faizleri 4'e getirmesi gerektiğinden bahsetti..

Walla ne yalan söyliyeyim irkildim..Şu an FED faizi 2 olduğuna göre, FED'in önümüzdeki 2 sende sekiz arttırım daha yapması global ölçekte nasıl bir sıkıntı yaratır, düşünmek lazım..daha birde ''taper'' ın devam ettiği düşünülürse..

Neyse, öyle yada böyle FED faizleri hazır fırsat elindeyken(büyüme ve enflasyon rakamları açısından) arttırmaya devam edecek..artık ne kadar gidebilirse..Trump onu demiş, bunu demiş pek bir önemi yok..gemisini kurtaran kaptan..

Şurası belliki önümüzdeki resesyondan/krizden en güçlü çıkacak ülke yine ABD olacak gözüküyor..bu bir temenni değil, tesbittir..çünki yukarıda anlattığım gibi, Avrupa geriden nal toplamakla meşgul..Japonya zaten allahlık Ali bey..en güçlü rakip ÇİN'in Yuanı bile dolar fonlamasının zorlaşmasından beri dolar karşısında %8'den fazla değer kaybetti..başka bir şey demeye gerek yok sanırım..Diğer geri kalanlara gelince, önce biz dahil dolara gark olmuş kıvranıyoruz..

ÖZET: Öyle yada böyle bir sonraki resesyon/krizden en güçlü çıkacak ülke ABD olacaktır..Diğer ülkelerin pek savunma geliştirdiği söylenemez..kötü bir şekilde yakalanacaklar tahminim..bu durumda bize düşen en önemli görev uzun vadede dolar bağımlılığından kurtulabilmek olacaktır..pek ümidim yok ama tedbir almazsak kafamızın duvardan duvara çarpılması olasılık dahilindedir..bunlar sadece tesbitlerimdir, dolayısıyla YTD..saygılar..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    FED tutanaklarında ortaya çıktı ki adamlar toplantıda uzunca süre bir sonraki resesyonu tartışmışlar..

Bizim hayalciler, avuntucular doları bitiredursun adamlar önümüzdeki resesyondan/krizden çıkmanın yollarını tartışıyorlar..veriler olumlu geldiği müddetçe durmayacaklar, cephane biriktirecekler..

Peki diğerlerimi ECB, BOJ, PBOC felan, cephane toplayabilecekler mi..muhtemelen hayır, nal toplayacaklar..

Bu konuda geçenlerde şunları karalamıştım;
    bu durumda BOE ne yapar? ingiltere AB den çıktı. bence ABD ile birlikte kraliçede yırtacak. AB den iyi zamanda sıvıştılar. Ben son zamanlarda dolar değil artık GBP toplamaya başladım.gecelik 2.55 faizide çok iyi.

Sayfa 548/777 İlkİlk ... 48448498538546547548549550558598648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •