SPK KARARINDA GEREKÇE GÖSTERSEYDİ, HERKES HEMEN GEREKÇEYE BAKACAK MAHKEME'NİN YOLUNU RAHAT RAHAT TUTACAKTI ANCAK BURDA BİLE YAPMASI GEREKEN AÇIKLIK VE GÜVEN ORTAMININ SAĞLANMASI İLKESİ GÖZETİLMEMİŞTİR.

TOPU TOPU a) bendi 7 madde. a), b) ve c) maddeleri dışındakiler zaten HURRİYET'in durumuyla uzaktan yakından alakalı değil. Son eklenenler TTKOM için eklenmişti. Defalarca okudum, inceledim, araştırdım, SPK'nın geçmiş emsal kararlarına baktım. Bu üç maddenin tabiri caizse kılcallarına kadar indim ama o SPK Raportörü'nün gördüğünü bir türlü göremedim. O nasıl bir gözse ben de ondan istiyorum.

Hani son dillendirilen satılacak hikayesini de ekleyelim ama böyel birşeyin neden söz konusu olamayacğaını açıkladım. Yine Kanun ve SPK Tebliğ'i net açık, satın alınan payların oy hakları kullanılmışsa bu iş bitiyor. Satış olacaksa zaten bunu başvuru öncesi Genel Kurul öncesi bildirimde bulunması gerekiyordu. Eee FİİLİ olarak şirket devraldı, Genel Kurul'unu yaptı, yönetime oturdu. Bu mümkün olabilir mi?

Yani neresinden bakarsak bakalım, hatta DEMİRÖREN'e muafiyet kararı için elimizden geleni yapmak istesek çok zorlanırız ancak SPK'nın bizim haklarımızı da koruması temel görevleri arasındayken, gerekçe bile göstermesi, bize vakit ve para kaybettirme sonucu dışında ne kazandırdı? Şu anda gelişen hisse fiyatı hareketlerine baktığımızda, küçük yatırımcının kaybı daha da arttı. Bunun vebalini kim alacak? Bizim haklarımızı kim koruyacak?

Diyelim ki 3 AY, 6 AY veya 1 YIL sonra MAHKEME MUAFİYETİ haksız buldu, kararı iptal etti. Paraya sıkışan, ümidini kesen, kredili işlem yapan, hayal kırıklığına uğrayıp güvenini yitiren vs vs sebeplerle hissesini satan veya SATMAK ZORUNDA KALAN küçük yatırımcıların VEBALİNİ kim alacak?

Demirören Medya Yöneticileri, benim suçum yok, ben sadece başvurdum, kanunu uygulamak SPK'nın görevi dese kim ne diyebilir ki? Demirören sonuna kadar haklıdır hukuki olarak. Peki etik, ahlaki ve vicdani değerleri ne yapacağız?

Aydın DOĞAN'a %77'nin karşılığı olan DOLARLAR PEŞİN PEŞİN ödenirken iyi de, %23'lük küçük yatırımcıya sıra gelince mi yük ağır gelmiştir.

Daha sayfalar dolusu yazarım. SPK tarihinde böyle bir karar yok.

İYİ Kİ HÜRRİYET'DE HİSSEM YOKMUŞ DİYENLERE HATIRLATMAK İSTERİMN;

Bu öyle bir yol ki, buna karşı hukuki mücadelemezi vermez ve sesimizi çıkarmaz isek bugün bize olanlar yarın size olacaktır. Bunun da ötesinde yerlisi, yabancısı bunu hafızasına kazıyacak. Yeni satın almalarda herkes bu emsali gösterecek.

BU NEDENLE; bu yazımı okuyan herkesin, hissesi olsun olmasın, hukuki sınırlar içinde, sınırları aşmadan, haklıyken haksız duruma düşmeden, CIMER'e, SPK'ya ve HURRİYET YATIRIMCI İLİŞKİLERİNE LÜTFEN yazalım, bu kararın durdurulmasını talep edelim.

Yardım isteyen herkese elimden gelen desteği sunarım.