
Originally Posted by
cankan
2001 krizinde durum başkaydı mb sına imf piyasayı fonlamıyacaksın dedi, (yada çok ciddi şekilde fonlamayı düşürdü) o zaman ziraat bankası vardı (borç batağında 25 milyar dolar)
ziraat bankası mb den parayı alamayınca başka bankalardan borç istedi diğer bankalar da fırsat bu fırsat VERİRİM AMA %7500 GÜNLÜK FAİZ İLE dedi..
mb kendi ürettiği paranın faizini kontrol eder. kontrol edemiyor gibi görünmesinin nedeni " daha kötü şeylerin olmasını istememesidir" bu nedir ? ülkeyi iyice batağamı sürüklesin , dolar 20tl mi olsun.. bunları istemez..
ama sıradışı faizde bir baskı olduğu gerçeği de var tabi.. mb sının bilmedği şey yok bana göre.. türkiyenin en büyk hatası enflasyon düşüş trendine girer girmez 10 yıllık konut kredileri (ilk defa) verilmesidir, buna bağlı olarak uzun vadeli tüketici kredileri vs verilmesidir. tabi SABİT FAİZLİ.
türk insanı malesef böyle, bir çiçekle baharın geldiğini zannediyor sonra duvara tosluyor..
Yer İmleri