Sayfa 17/853 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 129 - 136 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST deki 10 bankanın ilk yarı kârları %13.3 artmış.

Fena rakam değil. Resmi enflasyon civarı bir artış. Ortalamayı düşürenler devlet bankaları.

Ziraat bankası'nda ilginç bir şey var, tüm temel değerler iyi yükselmiş ama sonuca gelince fıss.

Buda neyi gösterir.?
    Evet bildiniz.
    Devlet bankalarının, özellikle ziraat bankasının paralarının yasal yollardan birilerinin cebine girdiği.!!!

Düşünün.? Git bankaya müdüre "Şirketime 100 milyon ver" de. Müdür bakacak şirketine 100 milyon verse o 100 milyon deve olacak.
    Verir 100 milyonu, şirket battı denir 100 milyon birileri ile paylaşılır. Bunun yaygın olarak yapıldığını düşünün.
    Batık krediler hanesine bakın, siyasi çevrelere güzel paralar verilmiş.

İş bankasındada benzer durum var. aydın doğan denen yahudi, iş bankası parası ile petrol ofisini alıp zenginliğine zenginlik kattı. sora sattı.

TOKİ nin yeni konut kampanyası olacakmış. Bugün detay açıklayacaklar. Yük yine devlet bankalarına yıkılacak gibi görünüyor. Ev alabilecek olan vatandaşlar için süper bir durum, ama BIST devlet bankaları açısından, pekde iyi bir haber değil.

Normalde TOKİ çok pahalı satıyor. Evlerde kalitesiz yapılıyor, dolap kapakları ilk gün elinizde kalıyor, ilk yıldan kanal problemleri başlıyor. Tek avantaşı, taksitler uzun yıla yayılıyor ama her yıl zam yapıyorlar. Pek çok ev stoğunu satamadılar.

Şimdi yine kampanya var, az evi ucuz fiyata satacaklar. İlk giden alacakmış gibi. Bu durumunda tanıdığı olanlar, toki çalışanlarına listeleri vermeye başlamıştır. kalırsa vatandaşta yararlanır. Umarın GERÇEK fakirin işine yarar, ihtiyacı olanlar faydalanır, hırsızlar sürüsü değil.
    Son düzenleme : alicemal; 28-08-2018 saat: 10:20.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD olarak, eğer yanlış verilere bakmadı isem, BIST 100 endeksi bayağı düşmüş.

USD: 32.255 ==> 15.000 = % -53
    TL : 120.000 ==> 92.000 = % -23

Yabancıların para sokup BIST alması için bir neden.
    Ancak, USD krizi sonlanmadan giriş olmaz gibi. Artı her yıl ekonomi daha kötüye gidip dış borcumuz artıyor. gelecek umut vermiyor. yabancı bu sebeplede kolay kolay para sokmaz. belki 6 aylık vur kaçlar için gelirler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bayramda ilginç gelişme oldu.

Bayramdan önce yazmıştım, bir kaç gazete yorumcusu, "bayramda dış piyasalar açık, swap ile zarar yazan dışardaki TL ile oynayan hedge fonlar, USD yi yükseltip manipulasyon yapmaya niyetliler" gibi bişeyler yazmışlardı.

Bayramda USD de pek kıpırdama olmadı.

Bu neyi gösteriyor.

Her şey içerdeki finans kurumları ve büyük Türk şirketleri tarafından yapılıyor...

Peki bu neyi gösterir... ÜLKEDE DEVLETİN OLMADIĞINI.

Futbol maçını düşünün.

Hakem yeteneksizse, beceriksizse yada ard niyetli ise, futbolcular ne yapar.
    Kendi başlarının çaresine bakmaya çalışırlar. Tribüne oynarlar, hakeme saldırırlar, rakibe kasti tekme atıp adaleti sağlamaya çalışırlar. maç, maç olmaktan çıkar.

Aynısı ülke içinde geçerli. Devlet adam değilse, içerdekiler orman kanunlarını uygulamaya başlarlar. herkes kendi çıkarına eylemlere başlar. Gücü yeten, diğerlerine tekmeyi basar.

Tekmeyi basanlar ceza almazssa ki bizde almaz, o zaman her kes aynı yola başvurmaya çalışır.

Durum açıkça bunu gösterdi.

Tabi detaya inersek, bu durumun gerçek faillerini ararsak, olay 80 yıl önceye hatta 500 ve 2000 yıl önceye kadar gider... evrime kadar dayanır... netçede bu devlet de bizim içimizden çıkıyor ve finans kurumlarıda, büyük şirketlerde yahudi kontrolunde.

her neyse, derine inince olay çok genişliyor...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir borsa kuralını hatırlatayım, tamamen insan psikolojisine dayanıyor.

Çok güçlü bir patlama duydunuz. havaya sıçrar panik yaparsınız.

Aynı patlamayı tekrar duydunuz. Yine havaya sıçrarsınız ama ilk sıçradığınız kadar olmaz.

Bu patlamayı aralıklı olarak duymaya devam ederseniz, tepkiniz git gide zayıflar ve kabullenmeye başlarsınız. yaşamınızın bir parçası olur.

20 yıl önce tek askerimiz ölse yaygarayı koparırdık. Son yıllarda her gün üç beş askerimiz ölüyor ama yaygara sıfır, öldükleri için üste para veriyoruz, ilave çocuk vereyim diyen aileler var.

İnsan yapısı böyledir.

eski başbakan özal ı hatırlayın. İlk devlet malı satılırken millet yaygarayı koparırken, "alışırlar" dedi. bugün altımızdaki toprak satılıyor, herkes alkışlar vaziyette.

Brunson krizide, ilk anda çok etki yarattı. Ancak etkisini kaybetmeye başladı. USD bgün yükseliyor, borsada aynen.

üşütük trump ın twetleride eskisi kadar etkilemiyor borsayı. dün yine Türkiye hakkında twet atmış ama dünde bugünde borsa yükseliyor...

brunson ve trump twetleri eskisi kadar etkilemez... tabi sıradışı bişey icad ederlerse durum değişebilir.

Yanlız, avrupa ve abd, Suriye de yeni bir saldırıya hazırlanıyorlar. Önce adamlarına kimyasal bomba attıracaklar. Sonrada suriye hükümeti kimyasal bomba attı deyip suriiyeye bomba yağdıracaklar.

Bu saldırı olursa ve bizim hükümet tepki vermeye kalkarsa.
    Saldırının ciddiyeti ve bizim hükümet ile damadının tepkisi ölçülerinde borsa etkilenebilir.
    @NeAcaipDunya

5. Abim çok güzel yaziyonuz merak ettim mesleğiniz ve yaşınızı öğrenebilir miyim.
    Emeğinize sağlık

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sağol macar, umarım tuzak soru değildir.
    emekliyim ama hobi işim var.
    Üniversitede ekonomi eğitimi aldım ama o işi yapmadım, teknik iş yaptım. yaklaşık 1987 den beri ekonomiyi, ülkeyi ve dünyayı takip eder, arada sırada borsada oynarım.
    @NeAcaipDunya

7. Abim bende "Alicengiz" oyunları olmaz
    Yarı üniversitesi mezunu isciyim 40 geçtik elliye az kaldı
    Yazılarını yakın zamandan beri takipteyim devam etmen dileğiyle
    Esen kalın

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Sağol macar.

---

Son üç ayı zarar ederek kapadım. özellikle haziran ayındaki kaybım ciddi idi.
    Yıl bazında hala artıdayım. Ancak zararda iken kendi bilançoma bakmayı sevmediğimden, endeks 95 bine geldiğinde bilançoma bakacağım.

Planlarım ve tahminlerim aynen yürüyor. Şu anki planım daha öncede yazdığım gibi orta vadeli ve kasım ayına kadar.

Hisse ağırlıklıyım. kasım ve aralık aylarında hisseleri sıfırlamış olacağımı tahmin ediyorum.
    Kasım-aralık ta altın ve dovize geçmeyi hedefliyorum.

Zamanlama hataları yaptığımdan ve brunson krizi sebebi ile son 3 ayı negatif kapadım. Ama yıllıkta artıdayım ve moralim bozuk değil. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 17/853 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •