Sayfa 18/853 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Oda biseymi yirmi yıldır borsada zarardayım toplamda bende sabır yok denecek kadar az maalesef sonuç hep eksi
    Aslında
    bazen kısmet diyom
    Bazen bu işi beceremiyorum diyorum
    Ama borsadan vaz gecemiyorum
    Mevzu uzun derin sonuç eksi bakiye [emoji56]

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Macar Yazıyı Oku
    Oda biseymi yirmi yıldır borsada zarardayım toplamda bende sabır yok denecek kadar az maalesef sonuç hep eksi
    Aslında
    bazen kısmet diyom
    Bazen bu işi beceremiyorum diyorum
    Ama borsadan vaz gecemiyorum
    Mevzu uzun derin sonuç eksi bakiye [emoji56]
    Bu iş bu ülkede çok zor iş.
    İnsanın sinirleri çoğu zaman kaldırmıyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vezir damat açıklamış, "dovizle kiralama bitecek.".?

Bu ülke insanı katil eder.

vezir in karısı kurduğu vakfa köşk kiralıyor, aylık ödeme 50bin dolara anlaşıyorlar. devlet kurumları kendi binalaı varken ilave binalar kiralıyorlar, ödeme dolarla. kiraladıkları binalarda yandaş bina.

Dovizle kiralama neden var.? neden devam ettirdin.? neden kaldırıyorsun.? Yerde gübre olduğunu, bastıktan ve üzerinde 15 kilometre yürüdükten sonramı anlayacaksın. akıl, zeka, fikir, göz, beyin yokmu.?

1000 tane danışmana neden tonla para ödüyorsunuz.? ne işe yararsınız.? yıllık 60 milyon size neden harcanıyor.? Neden vergi veriyoruz.?

vallahi bu ülke insanı katil eder.?

80 yıldır bu ülkede kaymak yiyip teknoloji üretmeyen yahudilere, bize yerli araba yapın diye görev verdiler. olacak şey değil.

ülkenin bi yanında eşeklerle köye 20 km su taşıyanlar var, diğer yanında suyu olmayan köyün parası ile somaliye, mozambike, filistine yardım yaptık diyen yardım kuruluşları var. her yerdeler.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yahudilerin bazı değişmez kuralları vardır. bende hem gözlemliyorum, hemde açıkça söylüyorlar.

Sömürmek istediğin ülkenin medyasını, yani gazete, tv ve dergilerinin en az %60 ı elinde olacak. Böylece gazete ve tv ye çıkaracakları maaşlı adamları ile halkı kolayca kendi çıkarları için yönlendirebilirler. 80 yıldır bize bunu yaptılar. Son 5 yılda yahudi medyasından biraz olsun kurtulduk ama yılana sarılarak. Ayrıca dünya medyasınında %85 inin kontrolunun yahudilerde olduğu söyleniyor.

Diğer bir kurallarıda, parayı yöneten, dünyayı yönetir.

USD dünyada kullanılsın diye bu güne kadar binlerce insanı gizli servislerine öldürttüler, onlarca ülkeye saldırdılar, on milyanlarca insan ve aileyi sefalete sürüklediler.

Teknoloji ilerledikçe her şey internete kayıyor. Kağıt paraların devri yakında bitecek, YERİNİ DİGİTAL PARALAR ALACAK.

ABD bunu çok önceden gördü ve önlemini aldı. Eğer kağıt paralar bitecekse, digital paranın kontrolude kendilerinde olmalı.

Bu sebeple BITCOIN yaratıldı.

Bitcoin (blockChain) denen digital parayı yarattılar ama kendilerinin gözükmemesi gerek. ABD nin parası olarak bilinirse, yaygınlaşması sorun olur. O sebeple uydurma bir hikaye yarattılar.

Hesapta bitcoin i bir japon icat etmiş, sonra ortadan kaybolmuş ama kaybolmadan önce bitcoin kontrolunu bir üniversiteye devretmiş miş.

O üniversite yahudilerin yönettiği ABD de ve yahudilerin kurduğu bir universite. princeton.

bitcoin açık kaynak densede, kontrolu princeton, dolayısı ile CIA elinde.

Dünyada bitcoini kullanan resmi kurumlara bakarsanız hep batıda. Hangi borsalarda ilk işlem gördü, hangi ülkeler ilk kabullerini yaptı. BATI.

Dünya bitcoini kabul etmeyip, başka bir digital paraya dönerse, onuda CIA ele geçirmeye, başaramazsa yok etmeye çalışacaktır.

Dünyanın kullandığı para yönetimlerinde olmazsa, ABD diye bir ülke kalmaz. Sonrada ilk ingiltere yok olur.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD/TL hala devlet kontrolu altına girmedi.

Türkiye içindeki şirketlerin bu haltı yediği, bayram tatili dolayısı ile ortaya çıktı.

Kim bu şirketler.
    Tabiki devlet biliyor. Ama ceza veremiyor veya baş edemiyor. Buda demektirki, bu şirketlerin sahibi YERLİ değil. Yandaş yerli olsaydı, hükümet daha önce yaptığı gibi yalvarırdı "noolur yapmayın". Nerden biliyorum, daha önce yaptı. fetö nün istanbul topkapı siluetlerini bozan gökdelenler için yalvardı "yapmayın" diye, ama yıkamadı yada yıkmadı. başka nerde yalvardı, mecliste. "ne istedinizse verdik ama yaranamadık". Kime dedi, fetö ye.

Yerli ama yandaş olmayan şirket olsaydı, çoktan zabıta, polis, savcı, defterdar, maliye kapılarında belirmişti. Milyarlarca TL lik cezalar kesilmişti.

Demekki yandaş yerli veya yandaş olmayan yerli değil.

Tam Yabancı yada yabancı ortaklı şirketler USD ile oynuyor olmalı.

hükümet ve damadı bunlara dokunmaya korkuyorlar.
    O sebeplede son 15 yılda yabancı ortak almayan yerli şirket pek kalmadı. yandaşlar hariç.

Bizim 80 yıllık holdingler bile bakıyorum şirketlerine yabancı ortak almışlar yada yabancıya satmışlar.

Demekki bankalar bu haltı yiyorlar. 3 devlet bankası hariç, yabancı kontrolunde olmayan büyük banka neredeyse yok. bi iş bankası var, oda sahipsiz. yöneticileri ile anlaş, her haltı yesinler. Kişisel olarak Cepleri dolsun yeter.
    Son düzenleme : alicemal; 29-08-2018 saat: 09:50.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Günahlarınıda almayayım.

500 milyar dolar dış borç.
    Çoğunluk batı bankalarından ucuza alınmış.

Şimdi ise kolay alınamıyor.

Borcu olan şirketlerde, yerli piyasadan ufak ufak doviz toplamak zorunda kalıyorlardır. Kimsede satıcı değilse. Fiyat yükselir.
    Asıl sorun, yurt içinde yeterli satıcı olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Herkes endişe ile ihtiyacı olmayan doları elinde tutuyordur.

Devlet har vurup harman savurduğundan, devlette para yok. Şu an işsizlik fonunu kendilerine bağladılar, onu deve ediyorlar. hazine tam takır hale gelmiş olabilir.

Bizden çok çok daha zengin almanyanın 11 bin makam aracı var, biz batmışız 20bin makam aracı. Nerdeyse hepside almanyadan ithal.

Endonezya bizden zengin, bizim bakan brezilyadaki toplantıya özel uçakla gitmiş, endonezya bakanı tarifeli uçakla sıradan bir insan gibi. Dönüşte bizim ÜSTÜN bakan, endonezya bakanına acıyıp uçağına almış, istanbula kadar getirmiş. Fotoğrafta çektirmiş, ben ne büyük adamım diye.

Bu kafada devlet yönetimin var ve hiç şansın yok.
    Son düzenleme : alicemal; 29-08-2018 saat: 10:16.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD nin uçmasının zararları yanında faydalarıda belirmeye başladı. Cari açık temmuzda %32 düşmüş.

Detayına bakmadım ama otomotiv sayesinde olsa gerek.
    Otomotivde son aylarda yurt içi satışları, son 1 yıllık Doviz artışı sebebi ile çok düşmüştü. Yurt dışı satışları etkilenmedi ise ki etkilenmesine sebep yok. Cari açığın düşmesinde biraz etkili olmuştur.

Detay bilmiyorum tabi, belki başka şeydir, ama USD nin yükselmesi bir FIRSATTIR.

2 sefer daha yazdım, akıllı bi yönetim olsa, bu durumu fırsata çevirirdi. Ama zaten ülkeyi bu hale getirende bu yönetim, demekki akıl aramayacaksın. Adam 2 ithal telefonu eline almış, yerli kullanın yerlii diye bağırıyor. kendi cebinde iPhone var, bakanlarında iPhone var, geçtiğimiz yıllarda tüm vekillere iPhone hediye olarak dağıtılmış. Bu adam 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyor.

Tabi ne bu adamı suçluyorum, nede ona oy verenleri. Sistem böyle, hepimiz, yönlendirilmiş piyonlarız. Bunu görebiliyorum o sebeple kimseyi suçlamıyorum.

Endeksin hafif eksi açılması, yükseleceğine delaletti. Ama USD nin fiyatı ürkütücü. Nasıl yükselecek oda meçhul.

İlk defa bugün Hisse senedi ağırlıklı pozisyonumdan ürkmeye başladım.
    Son düzenleme : alicemal; 29-08-2018 saat: 11:22.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Güngör Uras'ı kaybettik. Yahudilerle kolkola yaşadı ama sevdiğim bir yazardı.

Baskın medya içinde halka en yakın ekonomi yazarlarından biriydi. Belkide en yakın olanıydı. Gelir durumu çok iyi olduğu halde, pazarakendisi gider, minibüs vapur kullanırdı. Bu sayede azda olsa halkın sıkıntılarını bizzat yaşardı.

özel şoförle, uçakla, helikopterle, açılmış yollardan, havadan gidiyorsan. Halkın dertlerini bilmene imkan yok. Anlatırlar anlamazsın.

Güngör abi az da olsa halkın arasına girerdi. Allah rahmet eylesin.
    Son düzenleme : alicemal; 29-08-2018 saat: 11:22.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 18/853 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •