Sayfa 418/1024 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518918 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,337 - 3,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. ''Karaparacılar gelip tüm emlakları alacak göreceksiniz.'' ...

diyordu
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. Evet 180 milyar doları çoğu zaman "aktar-dönder" yapıyoruz,borcu borçla kapatarak öteliyoruz...
    Bunu biliyorum
    Bende yukardaki hesapta 5,7 milyardan 1 milyarını ödeseler diye rakamı düşük tuttum...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Kısa vadeli dış borcumuz ne kadardı?
    180 milyar dolar mı?
    Cari açık?
    56 mı?

Topla ikisini 180+56=236 milyar dolar 1 yıl içinde bulman gereken dolar....
    Böl 365 e

Günde 638 milyon dolar lazım bize....

9 günlük bayram tatilinde 9x638=5,7 milyar dolar lazım oldu...(birikti...)
    Sallama bir rakamla bayramı dönüşü 2 günde sadece iç taleple 1 milyar dolara ihtiyacı oldu dolar borcu ödemesi olanların....
    Onlarda dolar talep edince dolar 2 gün yükseldi...

Yanılıyormuyum?

saygılar/başarılar
    Umutabi gibilerden CENT girmiyor sisteme bunlarda bulabildikleri shortçuların Dolarlarını kapış kapış kapıyorlar. Benim Dolar pahalı, tefeci fiyatı ile bu yamyamlara vereceğim BETER oldukları güne kadar tek CENT işlemez.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Umutabi gibilerden CENT girmiyor sisteme bunlarda bulabildikleri shortçuların Dolarlarını kapış kapış kapıyorlar. Benim Dolar pahalı, tefeci fiyatı ile bu yamyamlara vereceğim BETER oldukları güne kadar tek CENT işlemez.
    Sen neyse de "YABANCILAR" da doğru dürüst dolar getirmeyince dolar kıtlaşıyor/değerleniyor piyasada....
    Bir 10 milyar dolar SICAK PARA soksalar namızsızlar doların ateşini belirli bir süre soğuturlar da onuda %26 tahvil faizine rağmen sokmuyor YABANCILAR...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    olm izmirde suriyeli afgan ıraklı kaynıyor,herhalde bunlar senden kaçıyor olmalı ki sen görmüyorsun. şöyle basmane tarafına bir yürüyüver,çok değil en fazla 15dk sürer. bir anda suriyeye düşersin. şimdi bu heriflerin her yeri zaptetmesine en fazla 2 yıl kaldı,al sana yeni kozyatağı! izmirin varoşları ağzına kadar mülteci dolu. bakalım izmirden sonra yeni durağın neresi olacak?
    valla amerika kadar kotu olamaz

yasadigim sehirde yuzlerce cami ve medrese var. Arap gormekten biktim

Izmirde hic degilse basmaneye gitmezsen pek gormuyorsun. ABD deki bu esitlik ozgurluk midemi bulandiriyor. Herkes heryerde.

Piyasaya 10 milyar nereden bulurlar artık ayakkabı kutularındakinimi koyarlar orasını bilemem ama diyelim buldular 10 milyar Doları bugün ki piyasa koşullarında bir günde piyasaya sürseler Dolar 6 ya anca düşer sonra üstüne %20 koyar çünkü paçayı bir kere kaptırmaya görün kolayına bırakmaz sizi finans piyasasının köpek balıkları.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Kısa vadeli dış borcumuz ne kadardı?
    180 milyar dolar mı?
    Cari açık?
    56 mı?

Topla ikisini 180+56=236 milyar dolar 1 yıl içinde bulman gereken dolar....
    Böl 365 e

Günde 638 milyon dolar lazım bize....

9 günlük bayram tatili dönüşü 9 x 638=5,7 milyar dolar lazım oldu...(birikti...)
    Sallama bir rakamla bayram dönüşü 2 günde sadece iç taleple 1 milyar dolara ihtiyacı oldu dolar borcu ödemesi olanların....
    Onlarda dolar talep edince dolar 2 gün yükseldi...

Yanılıyormuyum?

saygılar/başarılar
    yaniliyorsun

borcu cevirebildikten sonra bir baska degisle yeni borc alip eskisini odeyebildikten sonra borcun buyuklugu pek onemli degil.

Onemli olan borcu cevirebilme gucunun olmasi. Simdiye kadar Turkiye hep boyle yapti. Ha bundan sonra yapabilirmi bilmiyorum ama senin dedigin gibi borcun hepsinin odenmesi gerekiyor diye bir sey yok

Yanlisim varsa birisi duzeltsin

Bugunku dolardaki artisin sebebi Moodys adli dis mihrakin asilsiz not indirimi

Sayfa 418/1024 İlkİlk ... 318368408416417418419420428468518918 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •