Sayfa 557/777 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,449 - 4,456 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Ahmetg Guest

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla dostum, sevgili Gund'a cevap olarak emek emek tonla yazı yazmışım o tarihlerde, en son ikazım da bu olmuştu, benden günah gitti kabilinden..ama dinlemedi beni, en son gitti ucuz diye banka hissesi aldı..
    Dostum benim güldüğüm kısım senin vay...vay... diye söyleyiş tarzın

yoksa diğer arkadaşların nerede pozisyon tuttuğu değil..

(açıklama ihtiyacı duydum nedense )

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi gelelim esas hikayeye..en azından benim tarafımdan gözüken hikayeye..

Adamlar normalleşiyor ki.. verdikleri methadonun bir kısmını kesmeye karar verdiler..mecburen..yoksa bir süre sonra piyasaların baltayı taşa vurmaları kaçınılmazdı ve sentral bankerlerce bir hoop-çüşşş denilmesi gerekiyordu..şimdi bunu iyicene güvercinleşerek başardılar..En azından Draghi..

Neyse bizi ilgilendiren kısım,bu aşamada bizim daha hızlı normalleşecek olmamız.

Neden..2018 ile ilintili olarak kesilen bir miktar methadon'un EM'lere para akışını azaltacağı..dolayısıyla bir kısım EM'nin histeri ve nöbetler geçirmesinin mümkün olması..

Kendi methadonları kendilerini bir süre daha idare etsede, gelecek sene IMF ve bir sürü yardım sever kuruluş EM'lerin acil servisinde bekliyor olurlarsa fazla şaşırmam..

Ha haa başta FED sentral bankerler fazla para teptimi, neler olabileceğini iyi biliyorlar..

Dolayısıyla enflasyon, büyüme felan olsada olmasada bir noktada sıkılaştırma işlerini azar azar da olsa yapmak zorundalar..ancak bu gidişatta öyle bir nokta var ki ilk tepiği yiyecek olanlar EM'ler olacak..bu tepik esnasında ilk bayılanlara ambulans desteği, yani ''emergency fund'' desteği, sorgusuz sualsiz IMF tarafından kapıya kadar getirilecek..

Şimdi Gund bana inanmaz ama belki aşağıdaki Stanley Druckenmiller'a inanabilir..

Belki daha çok zaman vardır, bilemiyorum..ancak o zaman geldiğinde şemsiyesiz dışarıya çıkılmaz diye hatırlatayım..
    Methadon eksikliği..

Daha gelişme fazındayız..acil servisler kalabalık olmasa bari..

Bugün bir kanamalı hasta IMF'den ödemelerin erken yapılmasını rica etti..

ARS, Arjantin pezosu %8 değer kaybetti bugün..hoş değil..

Oysa geçen sene Haziran'da 100 yıllık bono satmıştı..

US yields hold higher as large Treasury auctions bolster supply

The Treasury Department will auction another $31 billion in seven-year notes on Wednesday.

Treasury plans to borrow $329 billion in the current July through September quarter, 74 percent higher than the $189 billion borrowed in the same quarter one year ago.
    Onca arza rağmen 10 yıllık faizleri 3'ü geçemiyor..

ABD borsaları rekorla kapandı

ABD borsaları işlem gününü yükselişle sonlandırdı

29 Ağustos 2018 Çarşamba, 23:09

Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.23 yükselişle 26,124 puan, S&P 500 Endeksi yüzde 0.57 yükselişle 2,914 puan ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0.57 yükselişle 8,109 puan oldu.

S&P 500 Endeksi ve Nasdaq Endeksi 4. günde de yükselişini sürdürdü ve rekor seviyede kapandı.
    Akıyorrrrr..

Ama parite 1,1707..

Neme lazım acil servisler dolmasın..iyi yapıyorlar..

GBPUSD tam beklediğim gibi patlama yaptı,ilk hedef 1.32. dolardan bile çok kazandırdı bana

usd/tl 6,536

Aşağı doğru dalgalanan kurun nimetlerini toplamıştık epey bir süre..

Şimdi yukarıya doğru dalgalanan kur..

Mal mal doların arkasından bakma durumları yani..

Sıcak para bu girerde çıkarda demişti bazı aklı evveller..

130 milyar dolarcıktı bir zamanlar..yabancının pek çoğu içeride kaldı şimdilerde..

Katardan gelen para felan, çerez parası bunlar için..

Bir daha gelen ne olsun diyor ağalar..söyliyeyim..

Bazı aklı evvelller pis pis sırıtıyorlar şimdilerde, matah bir şey yapılıyormuş gibi..

Ne pis kazık attık yahu bu yabancılara dimi ama, felan fıstık..

Sırıtsınlar bakalım..Bu, samanı dahi ithal eden bir ülke için ne yaman çelişkiymiş, zamanla göreceğiz..

NOT: Bu ülkeyi ithalat cenneti haline ben getirmedim..

Son düzenleme : enki; 30-08-2018 saat: 10:14.

7. 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun....

ATATÜRK'ün büyüklüğünü anlayabilmek için;

1938 den itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuş olan tüm Hükümetlere bakıp; onların sadece USD ile olan mücadelelerine bakmak yeterlidir.....

İbrahim Kalın açıkladı: Türk lirası üzerindeki spekülasyon bertaraf edildi Sözcü Kalın TL üzerinde spekülasyon bertaraf edidi dediği gün(16.08.2018) dolar 5,80 civarında idi..şimdi 6,08..

Bugün, 22.08.2018 günü;
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Hazine ve maliyeden sorumlu bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve yüksek koordinasyonla bu kur atağı, bir millet mukavemetiyle birlikte bertaraf edildi." dedi.
    İzleyelim bakalım kur atağı bertaraf edilmiş mi?
    Meğersem kur atağı bertaraf edilmemiş..

GBY Mahir Ünal'ın bu sözü söylediği gün dolar 6,08 civarında imiş..şimdi kaç 6,625..

Şimdi sıra geldi RTE'ye;

Erdoğan: Çok büyük badire atlattık, iki aya kalmaz toparlarız
    Artık iki ay sonra ne olabileceği çokta tahminden uzak şeyler değil..yaşanması kaçınılmaz olan bu süreç ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi..

Yok faiz artarsa şöyle olur, yok faiz artmazsa şöyle olur..geçti Bor'un pazarı..

Diğer EM'ler bir yana Türkiye için ''dolar kıtlığı'' vizyondadır..Gund saygılarımı sunarım..

Sayfa 557/777 İlkİlk ... 57457507547555556557558559567607657 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •