Originally Posted by
Cautionary
Ben kötü giden bır yatırıma ek para sokulmasına karşıyım...hisse mantığındaki gibi, çok düştü çok para sokayım...daha da düşerse ne olacak? Faizler %30 ları geçemez dıtemıyorum cari konjonktürde.
Ben aylık standart ödemelere aynen devam edilmesini öneririm...şahsen öyle yapıyorum zaten.
Bu bir bakış açısı...Saygı duyarım, ki bu tartışma hisse bağlamında da senelerdir devam etmekte...Kimisi maliyet azaltma olarak değerlendirirken kimisi de sizin yazdığınız gibi riski artırma olarak değerlendiriyor bu tür hamleleri...Tıpkı benle TRENDHOUND'un 20 yıldır didiştiğimiz gibi senle de girmeyelim bunlara hocam müsaade ederseniz...

Ben 3 yıl öncesi fiyatlara düşmüş fona ekstradan para yatırırım...Mesela temettü gelirlerinden hisse almak yerine BES'e yatırdım bu yıl ilk kez...Gelen % 25 lik devlet katkısıyla alınan Katkı Fonları da gayet güzel fiyatlardan almış oldum böylece...Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere mesela son aldığım fiyat bundan 3 ay önce aldığım fiyattan yaklaşık % 10 aşağıda...Haliyle miktar olarak da fazla...Okların ucundaki rakamlar fon birim değerleri, anlaşılsın diye not düşeyim...
Sonuçta bunlar devlet garantisi içeren fonlar ve hisselerde olduğu (olası bir giderek batan fakat farkında olunamayan şirket örnekleri) gibi bir risk mevcut değil...Ha, devlet batarsa ?...O zaman konuştuğumuz her şey çöp zaten...Devletin battığı yerde ne hisse kalır ne BES...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Yer İmleri