Sayfa 34/491 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 3923 madde; 265 - 272 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    oh ne güzel....... tam istediğim hava
    Çılgın bu yaw…

na hah hah haaaaa !....
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Çılgın bu yaw…

na hah hah haaaaa !....
    kurt puslu havayı sever (biliyom kurt değilde o....)
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    kurt puslu havayı sever (biliyom kurt değilde o....)
    Yeni yılın başında 6 tl.den satar mıyız işc. yi[emoji6][emoji6]. .. Bizi orada pastasız bırakmayın lütfen[emoji12][emoji12][emoji12]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi. Asla ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by murat3558 Yazıyı Oku
    Yeni yılın başında 6 tl.den satar mıyız işc. yi[emoji6][emoji6]. .. Bizi orada pastasız bırakmayın lütfen[emoji12][emoji12][emoji12]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi. Asla ytd
    kardeşim inşallah diyelim.....

Abi sen yüksek riski seven birisin kusura bakma...Senle anlaşamayız yaw...Demin de dedim, o riskler bana göre değil,, herkes kendi bildiğini yapsın iyisi mi...En iyi ben bilirimin ne yeri ne de zamanı...
    yetkisiz abem;

adrenalin gerek, adrenalin ....
    takıl bize hayatını yaşa...

nedir bu bes
    pes yahu pes...

temeli sağlam ve patron özürsüz hisseler eninde sonunda hak ettiği yere gelebilir.
    az adrenalin..... bea....!
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6. Ben ne diyom biliyon mu bilgisayar kod'u...Kimse kusura bakmasın ama, benim gibi işi gücü buralarda yazmak olanların hemen hepsi aslında bi boktan anlamayan, portföylerini doğru düzgün yönetemedikleri için sağa sola çatıp yanlış üstüne yanlış yapan insanlar...Allah razı olsun şu forumu yapanlara stres atıyoruz hiç olmazsa...Paraya para demeyenin ne işi olur bu ortamda ...Bu işin yolunu ben bulamamışım; ki zarf atıp başkalarından fikirler almaya çalışıyom…Demekki kafa tın tın bende...Bu kadaren de realistim abi görüyon…

Vakti zamanında o hisse misse işlerini çok yaptık, elde avuçta ne varsa aldı götürdü...Artık uslan be gönül şarkısı dinliyoruz gözlerimiz yaşlı...Ah şu BES zamanında olsaydı ve o zamanki yatırım anlayışı halim şimdiki gibi olsaydı...Şarkıda dediği gibi: geçti maalesef...

https://www.youtube.com/watch?v=8ZFvL7fBRCU
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112

Ben ne diyom biliyon mu bilgisayar kod'u...Kimse kusura bakmasın ama, benim gibi işi gücü buralarda yazmak olanların hemen hepsi aslında bi boktan anlamayan, portföylerini doğru düzgün yönetemedikleri için sağa sola çatıp yanlış üstüne yanlış yapan insanlar...Allah razı olsun şu forumu yapanlara stres atıyoruz hiç olmazsa...Paraya para demeyenin ne işi olur bu ortamda ...Bu işin yolunu ben bulamamışım; ki zarf atıp başkalarından fikirler almaya çalışıyom…Demekki kafa tın tın bende...Bu kadaren de realistim abi görüyon…

Vakti zamanında o hisse misse işlerini çok yaptık, elde avuçta ne varsa aldı götürdü...Artık uslan be gönül şarkısı dinliyoruz gözlerimiz yaşlı...Ah şu BES zamanında olsaydı ve o zamanki yatırım anlayışı halim şimdiki gibi olsaydı...Şarkıda dediği gibi: geçti maalesef...

https://www.youtube.com/watch?v=8ZFvL7fBRCU

8. Burasida siyaset platformuna donmus devlet karsitlari besi begenmiyor devlet yandaslari besi ovuyor ben oyle gordum genel manada.

Bu sistemin elestirilmesindeki temel sebepler.

1. Zorunlu bes cikarmasi insanlari tasarrufa zorlamasi ekonomik kirilganligin en buyuk sebebinin tasarruf yapilmamasi olarak sunup garibanlarin ekmegine el koymak istemesi.

2. Ekonominin duzelmesini isteyip yapilacak onca onemli reformu yapmayip ilk basta griban asgari ucretli vatandasi somurucu otomatik bes katilimini devreye sokmasi.

Once sen yapilacak daha onemli reformlari yapta somra garibani otomatik bese sok. Niye garibandan baslarsin.

Tasaref diyor gidiyor emekliye 1000 tl dagitiyor tasarruf diyor. Yol kopru insaat yapiyor tasarruf diyor kendi maaslarindan feragat etmiyor ondan sonra bizim tasarrufumuz yok ondan ekonomimiz kotu.

3. Sisteme dahil edip cikarsan keserim diyor sistem icinde zaten cesitli kesintiler varken sistemden cikinca boye ek kesi ti yaparsin boylemi tasarrufa tesvik edeceksin ? Bunun daha esnek olmasi gerekmez mi yuzde 25 verme tmm ama ana para ve getiri kesintisi ne demek ? Soygun bu deyince biz suclu oluyoruz zaten yatirdigim sure boyunca kesintileri yapiyorsun.

4. Devlete olan guven en kotu seviyede olur olmadik kanunlar cikariyor milleti kafana gore iceri aliyorsun usulsuz isler ceviriyor ve kanun onune cikmaktan kaciyor tum yargi organlarini kafana gore degistiriyorsun. Nerede ne halt yedigin velli degil iranimi dolandirdik abdyimi dolandirdik ne bicim bir devlet olduk birde 2013 te milletin ekmeginide dolandordik hala o koniyla ilgili bir suru soru isaret var ve ustu kapatildi.

Aen bizim aklimiza bu tarz her ne varsa hepsini soru isareti olarak biraktin sonra bana guven bese yatir diyorsun once kendine olan guveni bir tazele. Bir kendine gel guven huzur ortamini olustur ondan sonra merak etme otomatik bese bile gerek kalmadan insanlar bese para yatirir.

Ama sen ne yaptin bu sure zarfinda televizyonlara el koydun mahkemeleri hukugu yargiyi mahfettin geleni geceni iceri tiktin kimse birsey diyemedi diyenide iceri tiktin.

Varlik fonu yaptin kimin parasi kimin elinde belli degil ihalelerde usulsuzluk heryere kendi kadrolarini yerlestirdin sen olmayani otekilestirdin.

Guveni zedeledin

Simdi soruyorum biz hangi guvenle paramizi Bese koyacagiz bir gecede bir kanunla herseyi ters duz ediyorsun hakliyi haksizi gozetmiyor bendense haklidir ondansa haksizdir diyorsun.

Sonra bese niye girmiyorsunuz diyorsun.

Once kendi i duzelt........
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 34/491 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •