En uygun makas Türkiye Finans Target da. Şimdi 6.54 alış 6.57 satış mesela.
En uygun makas Türkiye Finans Target da. Şimdi 6.54 alış 6.57 satış mesela.
Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda da (VİOP)
işlem gerçekleştirilebileceğini açıkladı.
"Döviz piyasalarının etkin işleyişine katkı sağlamak amacıyla,
Bankamız bünyesinde gerçekleştirilen Türk lirası uzlaşmalı vadeli
döviz satım ihalelerinin yanında, Borsa İstanbul A.Ş. (BİST) nezdinde
faaliyet gösteren Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda da (VİOP) işlem
gerçekleştirilebilecektir."
bir halt olacağı yok.
Aslında mevduatta atılacak ikinci adım kazancın enflasyondan arındırıldıktan sonra stopaja tabii olması , zira enflasyondan arındırmadan stopajı %15'ten %5'e de indirsen reelde anapara kazancı enflasyona yenildiğinden döviz mevduattaki %20 stopajın dahi üzerine çıkıyor. Geçmişte hesaplamıştım %2 reel faiz için %15 stopaj reelde %65'e varan bir vergiye dönüşüyor.
Devlet bunun farkına varmaz ise döviz mevduatta artış olması normal. Zira kazanç stopajı yüksek olsa da enflasyona karşı anapara kaybı olmadığı için ödenen toplam vergi TL mevduatın çok altında kalıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Faizler bu günkü müdahale ile 900-1000 baz puan yükseldi adam hala faizler düşermi çıkarmı anketi yayınlıyor.
Bu adamıda burada sizler alkışlıyorsunuz,gerçeği gör tingirii.
Gülermisin ağlarmısın zavallıya.
YTD
valla yapmazlarsa bu sefer çok çok kötü olacak geçenki gibi değil durum. mantıklı olan az da olsa 150-200 gibi bişey arttırcakları yönünde. yapmaları gereken göstergeyi yakalamak. TUİK'in çakma enflasyon verileride etkileyecek tabi... çok sıkıntılı bir durum. eğer toplantıya kadar kur 7'yi geçerse heralde kesin arttırırlar.
Yer İmleri