Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    asgari ucretini alan ayin basinda alan ne yapacak mi diye soruyorsun ??? hemen soyleyeyim ???

ama istedigin cevap olsun

asgari ucretliler paralarini tamamini mevduata yatirdiklari icin , mevduatin karli olmadigini bu sebeple usd almasi gerektigini dusunup alacak.

sonra o dolarlari evine goturup, buzdolabina koyup , ac oldugunda yiyecek !??? sizin bu zihniyetinizle analiz yapma yeteneginiz bile kalmamis.

ben faiz artisi olsun olmasin demiyorum. diyorum ki faizi bu kadar doviz ile iliskilendirir ve ondan medet umarsaniZ yolda kalirsiniz ... bilmem anlatabildimmi ???

Asla yatýrým tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
    bakýn siz sadece iþinize gelen taraftan konuyu deðerlendiriyorsunuz. ben gerçekten objektik ve bütüncül bakýyorum.. sadece eliþtirmek sizi haklý yapmaz., üstü kapalý hakaret etmekte sizi haklý yapmaz..

ben faiz artmadýðýn da geçmiþte yaþanmýþ olaylarýn bir benzerinin yaþanmasýnýn mümkün olduðunu söylemeye çalýþtým .. illaki asgari ücretli dolar alacak, o süre içinde dolar yükselecek ve dolarýný zaruri harcamalarý için tekrar bozacak ve ay sonu geldiðin de elinde yine dolar kalmayacak..

fakat asgari ücretlinin bile dolar almasý , DOLARA TALEBÝ CANLI TUTACAK.. asýl mesele TL mevduatlar da faiz ile liþkisini kopardýðýnýzda TL mevduatýn tamamýna yakýný dolara gider (bunu engelleyemezsiniz)

ülke dolarize olur, hatta tl yi tedavülden kaldýrabiliriz.. faizin dolarla iliþkiyi yok gerçekten komik..

Alýntý Originally Posted by cankan Yazýyý Oku
    bakýn siz sadece iþinize gelen taraftan konuyu deðerlendiriyorsunuz. ben gerçekten objektik ve bütüncül bakýyorum.. sadece eliþtirmek sizi haklý yapmaz., üstü kapalý hakaret etmekte sizi haklý yapmaz..

ben faiz artmadýðýn da geçmiþte yaþanmýþ olaylarýn bir benzerinin yaþanmasýnýn mümkün olduðunu söylemeye çalýþtým .. illaki asgari ücretli dolar alacak, o süre içinde dolar yükselecek ve dolarýný zaruri harcamalarý için tekrar bozacak ve ay sonu geldiðin de elinde yine dolar kalmayacak..

fakat asgari ücretlinin bile dolar almasý , DOLARA TALEBÝ CANLI TUTACAK.. asýl mesele TL mevduatlar da faiz ile liþkisini kopardýðýnýzda TL mevduatýn tamamýna yakýný dolara gider (bunu engelleyemezsiniz)

ülke dolarize olur, hatta tl yi tedavülden kaldýrabiliriz.. faizin dolarla iliþkiyi yok gerçekten komik..
    Hocam bunlarý yaþadýk.Yýllarca asaf diye ekonomist geçinen bir prof tl ye dandik para diye lakap taktý.90 lý yýllarda kimse tl de kalmazdý genelde hemen dövize geçilmeye çalýþýlýnýrdý.Sonra yüksek faizli hazine bonolarý çýktý arada faiz ,dolar ,mark millet takýlýrdý.Bunlar yaþandý bu memlekette.

3.  Alýntý Originally Posted by cankan Yazýyý Oku

[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]
    Gayet doðru tespit

MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alýntý Originally Posted by cankan Yazýyý Oku

ben uatu kapali hakaret mi ettim ? bunu da yanlis anlamissiniz ???

konuya objektif, butuncul bakamiyorsunuz problem bu ! herkesin konustugu dili konusuyorsunuz, diyorsunuz ki faiz artsin usd dussun ??? ben de diyorum ki yok oyle bir dunya !?

doviz talebini tetikleyen bir suru konu varken, sadece yurtici mevduatlari ile dovizi iliskilendirmeniz ve asgari ucretlilerin bile doviz canliligi yarattigini dusunmeniz epey objektif oldugunuzu gosteriyor.

ben diyorum ki bu konuda yapilmis yiginla akademik makale var hicbiri bagintinin zayif olma disinda hicbir koralasyon icermedegini soyluyor siz tersini soyluyorsunuz. demekki siz biliyorsunuz, digerleri bilmiyor

Alýntý Originally Posted by hayek Yazýyý Oku
    ben uatu kapali hakaret mi ettim ? bunu da yanlis anlamissiniz ???

konuya objektif, butuncul bakamiyorsunuz problem bu ! herkesin konustugu dili konusuyorsunuz, diyorsunuz ki faiz artsin usd dussun ??? ben de diyorum ki yok oyle bir dunya !?

doviz talebini tetikleyen bir suru konu varken, sadece yurtici mevduatlari ile dovizi iliskilendirmeniz ve asgari ucretlilerin bile doviz canliligi yarattigini dusunmeniz epey objektif oldugunuzu gosteriyor.

ben diyorum ki bu konuda yapilmis yiginla akademik makale var hicbiri bagintinin zayif olma disinda hicbir koralasyon icermedegini soyluyor siz tersini soyluyorsunuz. demekki siz biliyorsunuz, digerleri bilmiyor

Valla ben de tvler de ekonomi proflarýndan defalarca yüksek faiz düþük kur politikasý izlediðimizi duydum.Yoksa ne haddimize ekonomi gibi alakasýz bir dalda icat çýkarmak sn hayek,kendi adýma ben duyduklarým üstüne konuþuyorum.Elbet kendi akýl süzgecimizi de kullanýyoruz,ama dediðim konuyu pek çok ekonomi profundan duyduðuma eminim.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •