Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 39/598 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 4777 madde; 305 - 312 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1. bir tahtanın bu kadar sahipsiz kalması hiç hoş bişey değil. şirketin alacağı aksiyonları kimse bilmiyor. bence sökeye bunca yatırım boşuna yapılmadı. kurun yükselmesi çimento fiyatlarını mı düşürecek çimento fiyatları artmayacak mı. kur yükseldi diye maydanozun salçanın bile fiyatı artıyor bir ülkede üretime odaklanmış ihracata odaklanmış bir şirketin piyasa değeri bu kadar pula çevrilir mi. yazık yatırımcıya bu yapılmamalı ihracat yapıloyorsa bunları bilançolarda görecegiz. şu bedelli korkusundan kurtulmamız lazım. sökede yapıldı ne oldu hisse bedelliden sonra dahada pirimli burada hisseye bu baskıyı yapanın maksadı ne ytd.

Alıntı Originally Posted by EKSİPNOS35 Yazıyı Oku
    Herkes bardağın boş kısmını tartışıyor,birazda dolu tarafına bakalım,yıllık 20 milyon dolardan 7 yıl vadeli 140 milyon dolar borç var ise sizde bu süreçte yıllık 7*40 milyon dolar 280 milyon dolarlık ihracat yapacaksanız doların yükselmesi iyimi kötümü? Benim görüşüm kısa vadede kötü gibi görünsede orta ve uzun vadede kurun yüksek kalması lehimize...Siz asıl pd ye bakın 77 milyon dolar ,2 yıllık ihracat hedefi bile değil neredeyse Whr lere ve revizyonlara harcanan paraya denk geliyor tam bir utanç vesilesi.
    Sn.Eksipnoss35,

Bardak dolu iken boşaldı ise neden ve nasıl boşaldığını sorgulamak gerekmez mi ?

Bsoke yeni fabrikada mayıs başında üretime başladı. Ve Bsöke’nin 2018/6 aylıkta görüleceği üzere 2 ayda yaptığı ihracak toplamı 6,5 milyon tl. O günkü kur ile 1,5 milyon USD yapar. Yıllık 40 milyon ihracat hedefi bağlantılar-anlaşmalar yapılmadı ise bu bağlamda hayal olur. Hayal-hedef değil somut haberlere bakmalıyız. Ben böyle bir haber göremedim. Var ise paylaşır mısınız? Dediğiniz rakamlara ulaştıracak ve şirketi olumlu etkileyecek gelişmeleri bilanço açıklandığında mı öğreneceğiz ?

PD düşüklüğü konusunda katılıyorum. Ancak şu an krizdeyiz ve tecrübeli arkadaşlar bilirler ki krizlerde çok ucuz dedikten sonra bile daha da ucuzladığına şahit olmuşuzdur. Bunu engelleyecek olan en etkili şey ise şirketin geri alım kararı ve uygulamasıdır.

YTD.

3.  Alıntı Originally Posted by asyurt Yazıyı Oku
    Sn.Eksipnoss35,

Bardak dolu iken boşaldı ise neden ve nasıl boşaldığını sorgulamak gerekmez mi ?

Bsoke yeni fabrikada mayıs başında üretime başladı. Ve Bsöke’nin 2018/6 aylıkta görüleceği üzere 2 ayda yaptığı ihracak toplamı 6,5 milyon tl. O günkü kur ile 1,5 milyon USD yapar. Yıllık 40 milyon ihracat hedefi bağlantılar-anlaşmalar yapılmadı ise bu bağlamda hayal olur. Hayal-hedef değil somut haberlere bakmalıyız. Ben böyle bir haber göremedim. Var ise paylaşır mısınız? Dediğiniz rakamlara ulaştıracak ve şirketi olumlu etkileyecek gelişmeleri bilanço açıklandığında mı öğreneceğiz ?

PD düşüklüğü konusunda katılıyorum. Ancak şu an krizdeyiz ve tecrübeli arkadaşlar bilirler ki krizlerde çok ucuz dedikten sonra bile daha da ucuzladığına şahit olmuşuzdur. Bunu engelleyecek olan en etkili şey ise şirketin geri alım kararı ve uygulamasıdır.

YTD.
    2018 için 1 milyon ton (ton başına 40$ civarı) kontratlı olarak bağlantı yapıldığını zaten gk da açıkladılar,resmi olarak açıklanmasada ben şahsen önümüzdeki bir kaç yıl için sağlam bağlantılar yapıldığını düşünüyorum,aksi halde bu kadar döviz açık pozisyonu ile hedge yapmamak deli cesareti ister.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    uşak-İzmir
    Gönderi
    998
    Insan basiretsiz hemde kotu niyetli olunca hikaye gibi gelen herşey gercek oluveriyor. Yeni duruma gore 3 tl olan dd yeniden degerleme cambazligi ile yaklasik 5 tl oldu....ama gel gelelim cari fiyat ortada.
    Iyi egitimliler tum yatirimcilarina kurucu..by..ky
    10 senedir giydiriyor.masallah su son krizide bildiler tahmin ettiler on senedir her seferinde yaptiklari gibi durumu kendileri icin firsata cevireceklerdir.
    On sene once Baticim hisselerini
    3.50 $ a Bsoke ye hemde %4 miktarda alirken imtina etmiyenler...
    tabi kendi ellerindeki mali sattilarsa bilmem gari... Simdi hisse 1/10 fiyata dusmus killari kipirdamiyor.
    Su kur farkini yazsinlar dd nereye gelecek gorecegiz....akilli cocuklar.
    Bir milyar $ a satmayiz diyenler 75m
    $ i iclerine sindiriyor bu mirasyediler.
    Simdi hazir beton isletmesine bakiyorum. 2017 de zarar 2018 alti aydada 500 bin tl vergi oncesi kar var yaw. Yoneticilerine bu paradan fazla maas verilmistir....cok ayrinti yok ama bence daha fazla verilmistir.
    Bilmem kac tane beton santiyesi devasal is ama dag fare dogurmus.
    Bizim iyi egitimliler ne aksiyon almis?
    Hiç birsey..... ciftlik mubarek....kimlere ne kolayliklar avantalar sagladilar kimbilir.
    Iste dolu bardak bir yudum su icilmeden nasil devrilire ornek.
    Ciro nerdeyse cimentolar kadar....kar
    o da kalem oyunuyla 500 bin tl saka gibi degilmi? Fiyatlamada saka gibi olacak o zaman.....patronculara duyrulur.
    Ytd[emoji35]
    Saygilar.

LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Birileri ısrarla halen olmuyacak duaya amin demeye çalışıyor,6 aylık faaliyet karı 115 milyon tl yıllıkda en az 250 milyon olur,şu an iç konjonktür anormal olduğu için kar kambiyo zararı ve faize gidiyor,kurdaki oynaklığın durulduğu ilk çeyrek yapılan yatırımların gerçek sonuçlarını herkes görür,kurlar bir kaç aya dengelenecektir,Ağustos ayında yıllar sonra cari fazla vericez,Eylül ayındada cari fazla olur...Pd 70 milyon dolar!!!Şu konjonktür de bile sadece limanı 80 milyon dolara gece satarsınız,sadece Söke’ye harcanan para 150 milyon dolar,şartlar ne olursa olsun 70 milyon pd akıl mantık işi değil...Bazıları Batı betona takılmış hazır beton sektürü belli kar marjı %3,oradaki amaç betondan para kazanmak değildir,asıl amaç ana şirketin çimentosunu satmaktır,maşallah çimentodaki kar marjı hızla artıyor,asıl takip edilmesi gereken taraf o olmalı,Söke bedelliside bugün bitiyor,patronlarda gerek direk gerek dolaylı ceplerinden ciddi bir sermaye koydu şirkete,şimdi sonuçları merakla bekliyoruz Pd yi bu hale getirip paralarını ve şirketlerini pula çevirenlere karşı nasıl bir reaksiyon verecekler...

6. Sabancı 3 tane fabrikasını satışa çıkardı,aslında sadece bu satış süreci bile bu tahtada yapılan akıl dışı manipülasyonu bariz şekilde ortaya çıkaracaktır,bakalım büyük bir kriz denen bu konjonktür de ton başına ne kadar teklif gelecek???bizde 4 milyon ile çarparak kendi değerimizi kabaca buluruz.
    Diğer önemli noktada Sanko’nun çimento bölümü ile ilgili Tayvan’lı şirketli yaptığı görüşme,sonuç olarak elindeki Batı paylarıda şu an masada,bunlar çok önemli gelişmeler,Tayvan’lılar çok dikkatli olmalı,Batı hisselerini alan gurubun iki yakası bir araya gelmiyor ,örnek Ocı,Lafarge,Holçim,Sanko ve en önemlisi bizler....

Duhul
    May 2017
    İkamet
    uşak-İzmir
    Gönderi
    998
    Sayin EKSİPNOS35 burada sayfalarca sirketin degeri anlatildi...hesaplandi lakin sonuc ortada fiyata yansimadi....yansimasi engellendi. Isin teori kismi temel kismi coktan bitti....is sahada ne durumda ? onemli olan butun yatirimcilar icin bu degilmiydi? Sizler hala sahte dusman yaratma pesindesiniz. Tahtanin icine edenler bizzat kendileri yaw.
    Bu kadarda insanlari aptal yerine koymayin yaw. Oyle ise bu iyi egitimlilerin elini tutanmi var...yada boylebirsey mumkunmu!!!
    Bugune kadar bu rezil fiyatlamayi bizzat yaptilar.
    Konjekture bakilirsa daha ne kadar daha yapacaklar bakalim. Enaz Uc post cikardilar ama doyamadilar.
    Siz hala bir post daha cikaracak ky gelsin diye bardagin dolu tarafi muabbetini yapiyorsunuz.
    Rakamlarida dogru paylasin derim...... 115 satis 35 kar getirmis.......250 de 80 getirsin....ee kur farkini bile karsilamayacak...zarar zarar.
    Beton bunlarin cimentosunu
    satiyorsa ...ovdugunuz cimento uretimi verimlilik kazanimlarida hikaye o zaman. Zaten konsilide ye katkisinin olmamasi bundandir. Ben yonetimin basiretsizligini gostermek icin ornekledim. Rakamlar boyle soyluyor.
    .................
    Karsimizda devasal bir cimento sirketi holding gibi.
    Yatirimci olarak carpiyoz boluyoz....ne ucuz sirket diye adeta baliklama atliyoruz.
    Patron faktorunu biz atladik sen atlama sevgili ky.
    Bu ..... yoksunlari zihniyetlerini degistirmeden
    fiyatinda degismesi zor.Kafalarina vuracak cok adam cikarda....ah o imtiyazlari yokmu....muthis bir koruma bu miras yediler icin. Sen akilli ol ky bir kez daha sorgula....bu hisse neden bu kadar ucuz fiyatlaniyor.....hemde on senedir . Patrona dikkat diyorum....dikkat.
    ...............
    Bugunlerde ulkemizin yasadigi kriz birgunde gelmedi. Anlatmaya sayfalar yetmez ama bir hikaye anlatirsiniz herkes anlar.
    Benim onerdigim hikayede degil....ne yazikki...GERCEK.
    Lutfen ....Estonya feribotu sendromu....okuyun.
    Ytd.
    Saygilar.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    uşak-İzmir
    Gönderi
    998
    Yatirimcida patron gibi kaypak olmus.yaziyor..siliyor
    tekrar yaziyor. Uzum uzume baka baka kararir derler.
    50 K mal almak icin canbazliga gerek yok yaw....
    On basamakta 45K var zaten. Bu fiyatlardan bi calkalada gorelim. Ortalama bin lira fazasina bu mali yaparsin. Tabi ondan sonra ne olur...bilememde. Boyle zorlama ile yukari yapmak cambaz isi gibi.
    ....... yoksunlari bi assagi bi yukari hepberaber yuvarlanin gari.
    Ytd.
    Saygilar.

Sayfa 39/598 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •